[Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 20, 2009 12:01 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Nie wrz 20, 2009 15:19 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

silikonowego
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Nie wrz 20, 2009 19:19 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Na zapleczu domu przy ul. Białej karmię "moją" kotkę, tzn. wyrzuconą kotną, złapaną, wysterylizowaną i wypuszczoną. Karmię tą kićkę i przy okazji dwa inne podwórkowe. Wczoraj wieczorem zaniosłyśmy z córką taką małą szafeczkę-ochronę karmy przed deszczem. Tak została postawiona za krzaczkami przy wyjściu ze schronu, że prawie niewidoczna. Dzis przychodzę, już jej nie ma, a miseczki powywracane. Jak bardzo komuś przeszkadzała. Jak siedzą pod blokiem, piją, tłuką butelki, to nikt nic nie powie i nic nie zrobi, a miseczki tak bardzo przeszkadzają :twisted:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Nie wrz 20, 2009 20:12 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

komuś widać pijaczkowie nie przeszkadzają...a na kotach mozna sie wyżyć :evil: co za ludzie :oops:

Basica

Post » Nie wrz 20, 2009 20:26 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

u mnie było to samo. Jak był u mnie Wrzaskun postawiłam mu kartonik w kąciku i napisałam jeszcze kartkę "PROSZĘ NIE WYRZUCAĆ! TYMCZASOWE MIEJSCE DO SPANIA DLA KOTA." Następnego dnia już nie było :x
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Nie wrz 20, 2009 20:47 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Magdulka pisze:A byłam dziś w Alfie i te kicie jakieś wystraszone, tak się trzęsły i siedziały w kuwecie skulone. Niby dały się pogłaskać,a le takie jakieś biedne :(

Oj wiem, wiem...Ale one całe lato przesiedziały w klatce w piwnicy. Udało się oddać 2 ich rodzeństwa. A one siedzą i siedzą.. duże już, wcześniej biało - szara miała operację oczka. Trzymajcie kciuki, żeby się oddały. Są tam "na próbę" bo w sklepie wolą mniejsze :roll:
Luspa - one są dopiero od wczoraj. Wcześniej był Rumianek...

Magdulka pisze: A co do Ryskiej: dziś o 6 rano poszłam sobie na łapankę...

Nie, no respekt jak mawiają ziomale. Pora pierwsza klasa 8O Szkoad tylko że te potffoory małe tego nie doceniają :roll:

Wczoraj Szczotucha przeżyła Sajgon. Dwoje dzieci - 3 i 4 latka ganiało ją dookoła stołu :roll: NORMALNE koty przeszły w ciągu 3 sekund w tryb "kotek niewidzialny". A ona się turlała,mruczała, gruchała. Ewidnentnie to tarmoszenie sprawiało jej radość 8O
Dziś w ramach "spokojnej niedzieli" byłam na sesjach foto...
Sesja pierwsza to dziwna sprawa - tj kić śliczny białasek-rudasek. Ale - akcja była taka - ze 2 tyg temu do kotkowa napisała dziewczyna - Kornelia, że znalazła biało-rudą koteczkę Bąbelcię, kicia u niej pomieszkała i się oddała.
Ale z tydzień temu pani Ania przesłała mi zdjecia biało rudego kocurka którego również znalazła pewne Kornelia. Kićki IDENTYCZNE. Myślałam, że to zbieg okoliczności, bo jak często zdarza się, że dwie Kornelie znajdą identycznego kotka 8O Ale okazało się, że Kornelia inna i kotek inny. Ech, życie :lol:
A kić taki śliczny:
Obrazek;Obrazek
i mina zabójcza 8)
Obrazek

Wieczorkiem udało się w końcu otworzyć skarbonkę w Zoo Natura (jakoś tak nie po drodze...)
I akurat zadzwoniła pani Ania, że Fredzio stoi przy drzwiach ze spakowanym plecaczkiem i czeka na okazję.
To fajny kić, więc podrzuciliśmy go do nowego domku. Będzie miał dobrze, oby tylko nie pożarł króliczka :roll:
Okazało się, że siostra pani dostała w tamtym roku czarnego kicia (chyba Krawacika?), dwa bloki dalej. Też woziłam, więc śmiała się, że mamy monopol na kotki w mieście. 8) Trzymajcie kciuki, żeby Fredzio był grzeczny.
W drodze powrotnej sesja foto ostatnich zdobyczy MałgorzatyJ. To niesprawiedliwe, ale ten niby dzikusek jest już całkiem wytresowany. A dzisiaj złapany komplet do dzikuska głosik to ma donośny, więc noc będzie wesoła. Ale jak na dzikuska jest stanowczo nie-dziki :twisted: No i cioteczki - proszę mi powiedzieć, jak myślicie-który jest dzisiejszy? Wskazówka - spójrzcie na oczka.
Takie śliczne:
Obrazek;Obrazek
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Nie wrz 20, 2009 20:55 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Aga mam nadzieję, że spisałaś umowę adopcyjną dla Fredzia?? Kot jest z interwencji więc musi być :)
Jak będziesz miała chwilke to wrzuć swoje umowy do TOZ trzeba zrobić porządek z kocimi umowami a brak jest tych od Ciebie :wink:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Nie wrz 20, 2009 20:58 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

A ja dziś wieczorkiem wpadłam przy okazji do Kakadu. Kiciaczków nie ma, przyszła pani i wzięła dwa, bo jej się szkoda jednego zrobiło żeby go samego zostawiać. Tak powiedziała mi Pani co tam pracuje. Klatka już wysprzątana była, miseczki wymyte.

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Nie wrz 20, 2009 21:04 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Pani Ewo, ja swoim dziewczynom kupuję samozbrylający się żwirek Benek, 5litrów=około 11-13 zł, fajny jest, dobrze się zasypuje, nie ma zapachów z kuwety bo on je pochłani, siuśki się zbrylają w kulkę i to wyrzucam na bieżąco, tak żeby miały zawsze sucho.
Te moje panienki taka arystokracja kocia się zrobiła, że żadna nie wejdzie do "użytej" kuwety, czekają aż wysprzątam. Więc wyobraźcie sobie co jest co ranek, lub po powrocie z pracy. 8O
Któregoś razu wlazły do czystej kuwety dwie na raz, ledwo się zmieściły, ale żadna nie ustąpiła. Żałowałam, że aparatu nie mam pod ręką wtedy.

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Nie wrz 20, 2009 21:48 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

W jakim sklepie można zobaczyć kotki do adopcji? Właśnie dziś umknęła mi z Kotkowa.pl ładna koteczka, o której dużo myślałam. Wiem, nie trzeba było myśleć, tylko dzwonić...
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł głaskać tygrysa.

jamaria

Od: Śro wrz 16, 2009 16:35

Post » Nie wrz 20, 2009 22:07 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

jamaria pisze:W jakim sklepie można zobaczyć kotki do adopcji? Właśnie dziś umknęła mi z Kotkowa.pl ładna koteczka, o której dużo myślałam. Wiem, nie trzeba było myśleć, tylko dzwonić...

Święte słowa :D
W KAKADU z Galerii Alfa. Fajne kićki, choć mocno się stresują sytuacją. Napisałam pw :)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pon wrz 21, 2009 3:23 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Ale się dzieje!
Podziwiam Was, DZIELNE KOBITKI!!!

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Pon wrz 21, 2009 7:31 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

kićki z Kakadu już wyadoptowane

Basica

Post » Pon wrz 21, 2009 7:56 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Bardzo dobrze, że te większe kociki znalazły domek i to w dodatku razem :ok:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Pon wrz 21, 2009 9:22 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

W sumie nie dostawał żadnej nowej karmy. Z drugiej strony, zawsze coś z talerza zabierze...

A byłam dziś w Alfie i te kicie jakieś wystraszone, tak się trzęsły i siedziały w kuwecie skulone. Niby dały się pogłaskać,a le takie jakieś biedne

też byłam w Alfie (w sobote) i też podobnie wyglądały :( aż żal ich było :(
edit: fajnie,że znalazły domek :)

podczytuję Was bez przerwy :D

nie macie pojęcia jak czasem potraficie poprawić humor :D

tak z innej beczki...w sobotę napotkaliśmy z Tż grupę kotków na Nowym Mieście, dokładnie na ul. Łodzińskiego, dwa duże koty z czego jedna to na 100% kotka (tygryski z białymi łapkami), 3 czarne, młode koty i 1 tygrysek (mniej więcej w tym samym wieku chyba), i 3 maleństwa :( kociaki mają oczka w strasznym stanie :( u 1 czarnego, młodego jedno oczko zaropiałe, starsze kotki sa ogólnie w lepszej formie :(
koty zupełnie dzikie, wczoraj poszłam dać im jedzenie... boją się człowieka, tylko jeden czarnuszek(ten z chorym oczkiem) jest przyjaźnie nastawionym, daje się głaskać, mruczy...
udało mi się zrobić im zdjęcia, niewyraźne, bo bałam użyć się flesza, a godzina dość późna już była :roll:

Obrazek tutaj mama maleństw

Obrazek
tutaj 2 małych i starszy burasek ...
te 2 maleństwa są identyczne :D jest jeszcze jeden maleńki burasek,ale schował sie w jednej z rur :/

jednego kicia małego zabrałam z drogi, bo wyszedł z zagrodzenia, w ramach wdzięczności zostałam przez niego podrapana i wyzwana przeraźliwym miauczeniem :D
Puszek <3Obrazek

ewakrym

Od: Wto cze 09, 2009 13:19

[poprzednia][następna]