^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 08, 2009 10:21 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

kya pisze:Sebriel czy acana jest dobra dla alergikow? Pytam bo Melka jadla Royala dla alergikow pokarmowych i nie pomoglo jej .Mozna gdzies dostac probki tej karmy?

Sebriel mówiła, że kot pownien jeść lepsza karme, niekoniecznie dla alergikow. Chociaz pewnie karma z rodzaju sensitive bylaby lepsza.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Wto wrz 08, 2009 10:26 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

witam
tak czytam dziewczyny i normalnie włos mi się jeży wszedzie. Lepiej miało być z kotami a jest ich coraz wiecej... :?
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto wrz 08, 2009 10:29 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

u mnie małpy zamieszkały chyba na dobre :| cztery koty w domu to niezłe wyzwanie dla mojego Mauża ciekawe kiedy się zdenerwuje na dobre....

agiis-s

Post » Wto wrz 08, 2009 10:34 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

e-dita pisze:Reddie, jeżeli potrzebujesz, to chętnie udostępnię fundacji moje konto na alegratka. Rzadko z niego korzystam.

Jestem za. A na jakiej zasadzie? Tzn. dasz mi dostęp do konta, czy będziesz robić ogłoszenia? Bo ja bym wtedy musiała podać dane do konta wolontariuszce. Ale najwyżej można by zrobić tak, że zachodniopomorskie by miało ogłaszane koty na Twoim koncie, a kujawsko-pomorskie na moim :) I tymi zachodniopomorskimi wolontariuszka by się nie zajmowała.

Mam pytanie z innej beczki - nie wiadomo może co się stało z szarotkakot? Chyba muszę zdjąć ogłoszenia jej Gucia, bo szarotka nic nie informuje o losie Gucia.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Wto wrz 08, 2009 16:55 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

agiis-s pisze:u mnie małpy zamieszkały chyba na dobre :| cztery koty w domu to niezłe wyzwanie dla mojego Mauża ciekawe kiedy się zdenerwuje na dobre....

Cztery, tylko cztery? Naprawdę masz tylko tyle kotów? :mrgreen: Oj, to ja z moimi 5 na 2-3 pokojach, psem i dwoma wychodzącymi chyba sie schowam :lol: A jeszcze mnie z domu nie próbują wyrzucić ;) Aby nie było różowa. Krówkowemu Fistaszkowi zaczęło łzawić drugie oko :evil: I ma tyłek tak wywalony, jakby miał biegunkę. a nie ma . Ech, załamię się. Na co ta cholera moze byc chora? Dodam, ze apetyt ma, nawet wilczy
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Wto wrz 08, 2009 18:05 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

sebriel pisze:
agiis-s pisze:u mnie małpy zamieszkały chyba na dobre :| cztery koty w domu to niezłe wyzwanie dla mojego Mauża ciekawe kiedy się zdenerwuje na dobre....

Cztery, tylko cztery? Naprawdę masz tylko tyle kotów? :mrgreen: Oj, to ja z moimi 5 na 2-3 pokojach, psem i dwoma wychodzącymi chyba sie schowam :lol: A jeszcze mnie z domu nie próbują wyrzucić ;)

Sebriel dolicz jeszcze dużego psa, królika i dwójkę nastoletnich dzieci w niespełna 40 metrowym mieszkaniu...no i jeszcze męża który się nie chciał zgodzić na żadne z tych zwierząt. :? Ale jak masz troche miejsca to ja chetnie ci podrzuce małpy....

agiis-s

Post » Wto wrz 08, 2009 18:11 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

reddie pisze:
e-dita pisze:Reddie, jeżeli potrzebujesz, to chętnie udostępnię fundacji moje konto na alegratka. Rzadko z niego korzystam.

Jestem za. A na jakiej zasadzie? Tzn. dasz mi dostęp do konta, czy będziesz robić ogłoszenia? Bo ja bym wtedy musiała podać dane do konta wolontariuszce. Ale najwyżej można by zrobić tak, że zachodniopomorskie by miało ogłaszane koty na Twoim koncie, a kujawsko-pomorskie na moim :) I tymi zachodniopomorskimi wolontariuszka by się nie zajmowała.

Mam pytanie z innej beczki - nie wiadomo może co się stało z szarotkakot? Chyba muszę zdjąć ogłoszenia jej Gucia, bo szarotka nic nie informuje o losie Gucia.

Reddie, ja chętnie podam Ci dane do mojego konta, bo u mnie krucho na razie z czasem.

Nie mam pojęcia co się dzieje z szarotką.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Wto wrz 08, 2009 18:12 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Miejsce mam, ale mojemu bratu i rodzicom by się nie spodobalo ^^ bo tylko ich pokoje sa jeszcze niezakocone :lol:
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Wto wrz 08, 2009 18:18 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Agiss-s a ja myślałam, że oddałaś już kociaki. Ja nie wiem co się dzieje w tym roku, mało osób dzwoni w sprawie adopcji. W zeszłym roku odbierałam po kilkadziesiąt telefonów dziennie.
Czy kryzys dotyczy też kocich adopcji? :roll:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Wto wrz 08, 2009 19:13 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Obrodzilo w tym roku ale w popierd****ców co to chca kota ale nie chca okien zabezpieczac :evil:

A tak w ogole to witam .Troche zalatana jestem i rzadko tu jakos zagladam . O,bazarek sobie zrobilam ale chyba nikt we mnie nie widzi kolejnego wcielenia Van Gogha bo nie licytuja. :evil:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto wrz 08, 2009 19:45 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

E-dita, to podaj dane na PW do swojej alegratki, tam będę wrzucać z tego regionu, a wolontariuszka niech się zajmie kuj-pom z mojego konta.

Co do adopcji - mnie np. fascynuje fakt, że na Foxa było już kilku chętnych, były wysyłane ankiety adopcyjne do nas, nawet korespondencja kwitła w najlepsze. I wszystko w pewnym momencie się bez słowa kończyło. Tak jeszcze nie miałam. Fox ma szansę zostać moim 4 zwierzakiem :? Dobrze, że on ma cudny charakter, to nawet jak podrośnie, będzie miał szanse. Chyba faktycznie kryzys objął też adopcje kotów. Może na przełomie września/października coś się ruszy w tym temacie. Mam nadzieję...

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Wto wrz 08, 2009 19:49 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Ten rok jest szczególnie ciężki, ale nie minęła jeszcze pierwsza dekada września, może się coś ruszy.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Wto wrz 08, 2009 19:57 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

rudolf tekst "może się coś ruszy " powtarzam jak mantrę.... i pewnie nie tylko ja

agiis-s

Post » Wto wrz 08, 2009 20:28 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Wiesz dlaczego korespondencja sie konczy? Bo sa tacy co bez slowa oddaja kota bez zadnych wymagan,umow adopcyjnych,wizyt poadopcyjnych etc .Wiec po co im tracic czas na rozmowy ,maile skoro bez problemu kto inny da im kota i nie bedzie sie interesowal co z nim dalej :evil:

kya

Post » Wto wrz 08, 2009 20:30 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Ciotko a Ty wiesz ,ze ja Mruczkow namawiam na siostre dla Murzynka? :ryk: Szczerze mowiac to sytuacja idealna bo potem klopot tylko z dokoceniem a tu koty kochajace sie ,gotowy dwupaczek .

kya

[poprzednia][następna]