szarotkakot pisze:Witam wszystkich serdecznie i przepraszam za nieobecność na wątku, ale zwaliło się na mnie tyle spraw, że nie wiedziałam w co ręce włożyć.
Ale już jestem i liczę na kilka spokojnych dni, więc będę z Wami.
No i niestety zaczynam od złych wieści.
Chodzi o budki dla Koteczków, które obiecałam zbudować. Jest problem (czy one zawsze muszą być???) . Po dokładnym obejściu terenu z Izą doszłyśmy do wniosku, że materiały tam zgromadzone nie nadają się do budowy domków, jakie miałam w planach. Drewnianych, ocieplanych, podobnych do tych : http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow. ... ki2008.php
Niestety. Pierwszy podstawowy problem, który nie dawał mi spokoju to brak możliwości podłączenia się do prądu. Bez prądu nie ma roboty... Można ciąć ręcznie i bawić się z jednym domkiem kilka dni, ale wtedy, gdy ma się do zrobienia jeden a nie 15. Można też się obejść bez prądu, gdy materiały są nowe, równe i cięcia jest mało, a nie w przypadku gdy każda deska jest z innej bajki (krzywe i długie jak diabli). Niestety wtedy trzeba ciąć, ciąć i jeszcze raz ciąć...
Ale do rzeczy. Stwierdziłyśmy, że materiał który jest można wykorzystać jako osłonę budek. Czyli zrobić budki styropianowe, owinąć je gruba folia a płytami i deskami, które są na działkach je osłonić . Piękne to nie będzie, ale się sprawdzi. I oczywiście jest problem. Bo POTRZEBUJEMY DOŻO STYROPIANU ( 10cm) , a nigdzie go nie dostaniemy. Trzeba go niestety kupić. Mnie na to nie stać. Jak Iza stoi finansowo wszyscy wiedzą. Potrzebujemy pomocy finansowej na jego zakup. Czy ktoś mógłby pomóc?
w hutowni farmaceutycznej na Struga są pudła styropianowe