Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dellfin612 pisze:T.Wypych pisze: że w Koterii kradną,
dellfin612 pisze: plotka niesie, że z koteryjnej skarbonki giną pieniądze. Może pomóc ustalić sprawcę ... ?
joshua_ada pisze:Skoro ew. uwagi miałyby poprawić jakość działania Koterii, to mam uwagę.
Moja prośba dotyczy lepszego informowania o pacjencie na wyjściu z ośrodka. Jeśli jest ranka na brzuchu, która się kiepsko goi - mówić, że tak jest. Jeśli kot jeszcze kicha - mówić, że kicha. Niestety zdarza się, że kot z katarem bądź kiepsko gojącą się ranką wychodzi z opinią "zdrowy", a potem trzeba inwestować w wetów, leki. Nie jest kwestią brak chęci do inwestowania, tylko informacja z Koterii, że ten kot wymaga jeszcze tego i tego i tego. O ile ja mogę ze spokojem i nerwami na wodzy chodzić po wetach (choć kasą nie sypię, muszę ją zbierać i jest to jak wiadomo bardzo ciężka sprawa dla DT) o tyle potencjalne domki stałe kotów z Koterii mogą tego spokoju nie wykazywać. Mam akurat fajny domek adopcyjny, który leczy kotkę zabraną z Koterii - nie ma do mnie ani do Koterii pretensji, ale to co zostało po przebywaniu w Koterii domek musiał doleczyć inwestując w weta, maści, antybiotyk. Czyli jednym zdaniem: wypuszczać kota z konkretną i prawdziwą informacją o stanie zdrowia. (szczególnie ważne przy wydawaniu kotów spowrotem na ulicę, tj. tam gdzie dalsze postępowanie diagnostyczne i leczenie jest bardzo utrudnione jeśli nie niemożliwe). Nie jest to złośliwy zarzut, to fakt i gorąca prośba, by wziąć sobie do serca to, co na końcu i w gruncie rzeczy KOTOM właśnie wyjdzie na dobre.
I żeby nie było, że gdzieś w tle chodzi tylko o negatywne emocje. Doceniam całą ideę Koterii, współczuję ilości pracy, ograniczonych "mocy przerobowych", apeli o finansowanie, bez którego Koteria nie da rady długo. To wspaniała rzecz, czekam aż inne miasta też założą podobne ośrodki. Namawiałam znajomych do głosowania na Koterię na Kociarza Roku, wysłałałam po znajomych mail z prośbą o odpisywanie 1%. Zrobię dużo, by Koteria nie zniknęła z mapy Warszawy, ale jednocześnie - choć jak pisałam, wyobrażam sobie jak ciężka to robota - chciałabym, by... statystyka nie przesłoniła jakości.
Rynek 1% zrobił się wielki, otrzymujemy dużo ofert by się ogłaszać i reklamować w różnej formie. Niestety, nas interesują wyłącznie formy bezpłatne, bo w tym roku Fundacja nie ma i nie będzie miała ani złotówki na cele reklamowe. Może to krótkowzroczne, ale życie jest brutalne: nie możemy zainwestować w uzyskanie pieniędzy w sierpniu kosztem tego, że zabraknie na działalność w czerwcu. Nie możemy bowiem, jak Miasto czy inne organizacje, zawiesić ani chwilowo wstrzymać czy ograniczyć działania. Przerwanie płacenia czynszu, pensji i faktur dla hurtowni medycznej oznacza w praktyce definitywne zamknięcie interesu i ogłoszenie, że eksperyment zorganizowania darmowej sterylizacji kotów miejskich po prostu nie udał się.XAgaX pisze:może Was to zainteresuje: gazeta "POŁUDNIE Głos Mokotowa Ursynowa Wilanowa" przyjmuje zamówienia na publikację ogłoszeń organizacji pozytku publicznego
*koteria* pisze:Rynek 1% zrobił się wielki, otrzymujemy dużo ofert by się ogłaszać i reklamować w różnej formie. Niestety, nas interesują wyłącznie formy bezpłatne, bo w tym roku Fundacja nie ma i nie będzie miała ani złotówki na cele reklamowe. Może to krótkowzroczne, ale życie jest brutalne: nie możemy zainwestować w uzyskanie pieniędzy w sierpniu kosztem tego, że zabraknie na działalność w czerwcu. Nie możemy bowiem, jak Miasto czy inne organizacje, zawiesić ani chwilowo wstrzymać czy ograniczyć działania. Przerwanie płacenia czynszu, pensji i faktur dla hurtowni medycznej oznacza w praktyce definitywne zamknięcie interesu i ogłoszenie, że eksperyment zorganizowania darmowej sterylizacji kotów miejskich po prostu nie udał się.XAgaX pisze:może Was to zainteresuje: gazeta "POŁUDNIE Głos Mokotowa Ursynowa Wilanowa" przyjmuje zamówienia na publikację ogłoszeń organizacji pozytku publicznego
aniaposz pisze:Mam pytanie - czy ktoś się orientuje dlaczego nie da się wejść w statystyki poszczególnych miesięcy?
http://www.koteria.org.pl/ewid/index.htm
To celowe czy jakaś pomyłka? Chciałabym sprawdzić jednego kocurka z czerwca, a nie chcę zawracać głowy wolontariuszkom i prosić, żeby grzebały w dokumentach.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 96 gości