Ramzes -rudy miziak U KOSMITEK NIE ŻYJE [*] [*] [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 23, 2009 11:07

z PKP to minimium jedna przesiadka....do Kalisza to będzie problem....najkorzystniej to do Wrocławia
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pon mar 23, 2009 11:08

Koszt biletu jest tańszy niż benzyna... jeśli do Wrocławia to coś koło 50-60zł... do Kalisza trochę więcej. Wekeendówka kosztuje 69zł ale mogę jechać gdzie tylko chcę (w weekend)

Nie mogę podarować nawet złotówki, sama mam ogromne wydatki... sorry.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon mar 23, 2009 11:18

Do Kalisza najkrócej jazda trwa ponad 5 godzin...3 przesiadki

http://rozklad-pkp.pl/query.php/pn?q=pl ... 8&OK#focus

Do Wrocławia ponad 4 godziny....1, 2 przesiadki

http://rozklad-pkp.pl/query.php/pn?q=pl ... 4&OK#focus
:evil: nie wiem dlaczego tu nie mogę skopiować szczegółowego rozkładu...tak jak udało sie wyżej
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Pon mar 23, 2009 11:28

a może znalazłby sie ktoś kto zawiózł by go samochodem za zwrot kosztów paliwa?

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pon mar 23, 2009 11:30

honda11 pisze:a może znalazłby sie ktoś kto zawiózł by go samochodem za zwrot kosztów paliwa?

dokładnie....to będzie najrozsądniejsze

Petka

Post » Pon mar 23, 2009 11:36

honda11 pisze:a może znalazłby sie ktoś kto zawiózł by go samochodem za zwrot kosztów paliwa?

Mam taką dziewczynę (przywiozła mi Penelopę) jest z Warszawy... ale koszt transportu Warszawa-Tychy-Kalisz i spowrotem będzie kosztować :strach: :strach: :strach:

Dlatego jestem przeciwna oddawaniu kotów na drugi koniec Polski, chyba że to bardzo często uczęszczana trasa... dlatego nie popieram Agnieszki (Budrysek) która chce oddać kotkę do Poznania... czyżby w Poznaniu nie było kotów???

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon mar 23, 2009 11:51

Cameo pisze:

Mam taką dziewczynę (przywiozła mi Penelopę) jest z Warszawy... ale koszt transportu Warszawa-Tychy-Kalisz i spowrotem będzie kosztować :strach: :strach: :strach:

Dlatego jestem przeciwna oddawaniu kotów na drugi koniec Polski, chyba że to bardzo często uczęszczana trasa... dlatego nie popieram Agnieszki (Budrysek) która chce oddać kotkę do Poznania... czyżby w Poznaniu nie było kotów???

proszę wyceńcie tą podróż

Petka

Post » Pon mar 23, 2009 11:55

to będzie około 850km

generalnie tyle samo mam ja...nawet ciut mniej

Petka

Post » Pon mar 23, 2009 11:58

wskazany jest transport Tychy- Kalisz-Tychy

Petka

Post » Pon mar 23, 2009 12:09

Kamila wyczytałam, że Penelopka chyba pojedzie do domku do Łodzi...czy dasz radę Ramzeska wziąść też....ja bym go odebrała i zawiozła do Kalisza....
a może Kattinka do Łodzi by podjechała

Petka

Post » Pon mar 23, 2009 14:55

Petka-P1 pisze:Kamila wyczytałam, że Penelopka chyba pojedzie do domku do Łodzi...czy dasz radę Ramzeska wziąść też....ja bym go odebrała i zawiozła do Kalisza....
a może Kattinka do Łodzi by podjechała

z Tych do Łodzi jest około 220 km., a z Łodzi do Kalisza około 150

honda11

Post » Pon mar 23, 2009 15:25

Niestety aż tak daleko nie mogę, bo moi rodzice patrzą na to trochę inaczej niż ja, tzn tak, że mogę mieć kota nie płacąc nic. A ja chciałabym zrobić po prostu dobry uczynek, a w Ramzesie juz jestem zakochana :)
Mogę wyjechać po niego tylko około 30 km :( Ale oczywiście moja siostra może odebrać Ramzeska we Wrocławiu i dowieźć mi do Kalisza :))

Kattinka

Od: Nie lut 15, 2009 15:45

Post » Pon mar 23, 2009 15:34

Kattinka pisze: Niestety aż tak daleko nie mogę, bo moi rodzice patrzą na to trochę inaczej niż ja, tzn tak, że mogę mieć kota nie płacąc nic. A ja chciałabym zrobić po prostu dobry uczynek, a w Ramzesie juz jestem zakochana :)

Rozumiem Cię, sama mam rodzinę. Takie myślenie to nie rzadkość poza forum :wink: .

Kattinka pisze: Mogę wyjechać po niego tylko około 30 km :(
Ale oczywiście moja siostra może odebrać Ramzeska we Wrocławiu i dowieźć mi do Kalisza :))

To już coś. Do Wrocławia z Tych jest bliżej. Może bedziemy szukać transportu na tej trasie?

honda11

Post » Pon mar 23, 2009 19:05

Ja myślę że skoro Katinka ma siostrę we Wrocławiu to to będzie najlepsze rozwiązanie 8O

Katinko mając na myśli stosunek do tego twoich rodziców mam nadzieję że zdają sobie sprawę że kot w domu też kosztuje? Oraz z tego że jest to zwierzątko dosyć ciekawskie i ruchliwe, czasem zdarzy mu się coś zrzucić, gdzieś wejść gdzie nie powinien itp? Ja się nie czepiam absolutnie, widzę twoje cudowne podejście do tego wszystkiego ale wiesz ... to jest decyzja na ładnych parę a czasem paręnaście lat. nie czepiam się absolutnie i wierze że będzie wszystko ok :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon mar 23, 2009 20:27

do Wrocławia pociągów z Katowic jest dużo. Normalny bilet na pospieszny to ok 36 zł w jedną stronę . Weekendowe coś tańsze są . Z Tychów Miasta jeżdżą flirty cena 6 w obie strony. Skoro mozna do Wrocławia, to może tak by było prościej.

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

[poprzednia][następna]