Cm.Wolski. Kociaki jednak są!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 01, 2010 20:52 Re: Cm.Wolski. Koty bardzo głodne - pomóżmy p.Wiesi!

Może chociaż tak pomogę. Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=110728
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob maja 01, 2010 22:04 Re: Cm.Wolski. Koty bardzo głodne - pomóżmy p.Wiesi!

Serdecznie dziękuje za odzew :D

Heniu , pani Wiesia i kotki będa bardzo wdzięczne za puszki, tamte zjadły z apetytem.

Dulenacja , bardzo dziękuje numer konta napisze na pw.
Pani Wiesia nie posiada konta podam swój numer, pani Wiesia mnie upoważniła.
Każdą wpłate na pewno przekaże.

Zuzia96 serdecznie dziękuje za bazarek.

Może jeszcze ktoś .....
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie maja 02, 2010 15:48 Re: Cm.Wolski. Koty bardzo głodne - pomóżmy p.Wiesi!

Podnoszę, może jeszcze ktoś wypatrzy głodne kociny i wpadnie do nich na cmentarz...

Pani Wiesia nie dość, że ma tyle pyszczków do wykarmienia, to jeszcze znajduje siły, by łapać na sterylki z pomocą znajomej. Ostatnio złowiły dwie kotki u kamieniarza z Sowińskiego, który dokarmia tam małe stadko. Niestety wkrótce się wyprowadza i chciał przedtem zabezpieczyć los kotów. Na szczęście dalej będzie pracować na cmentarzu, więc i zaglądać z jedzeniem do swoich dziczków, bo raczej ich przeprowadzka na pobliski cmentarz trudna byłaby do realizacji. Gorzej będzie, jeśli na terenie tych ubogich domków zacznie się jakaś budowa.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie maja 02, 2010 16:09 Re: Cm.Wolski. Koty bardzo głodne - pomóżmy p.Wiesi!

Mogę pomóc tylko wpłatą na jedzenie dla kotów. Poproszę o podanie konta.

kotydwa12

Od: Wto lut 09, 2010 17:24

Post » Nie maja 02, 2010 17:53 Re: Cm.Wolski. Koty bardzo głodne - pomóżmy p.Wiesi!

Zapraszam na jedwab do włosów:

viewtopic.php?f=20&t=110759&p=5915426#p5915426

:ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Nie maja 02, 2010 21:51 Re: Cm.Wolski. Koty bardzo głodne - pomóżmy p.Wiesi!

kotydwa12 pisze:Mogę pomóc tylko wpłatą na jedzenie dla kotów. Poproszę o podanie konta.

Bardzo dziękuje pisze pw.

alareipan pisze:Zapraszam na jedwab do włosów:

viewtopic.php?f=20&t=110759&p=5915426#p5915426

:ok:

Aniu serdeczne dzięki za bazarek
Ostatnio edytowano Nie maja 02, 2010 21:55 przez meggi 2, łącznie edytowano 1 raz
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Nie maja 02, 2010 21:55 Re: Cm.Wolski. Koty bardzo głodne - pomóżmy p.Wiesi!

niech pani wiesia idzie z ta kotka do lecznicy. zaplace za wizyte.
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Nie maja 02, 2010 22:52 Re: Cm.Wolski. Koty bardzo głodne - pomóżmy p.Wiesi!

Satoru pisze:niech pani wiesia idzie z ta kotka do lecznicy. zaplace za wizyte.

Beaciu dziękuje za propozycje pomocy. :D

Kicia mnie martwi bo tylko leży całymi dniami na kocu
na parapecie okiennym.
Są duże problemy z jedzeniem, nic nie che jeśc , na pewno trzeba bedzie jej kupic karme specjalistyczną , ale zobaczymy co zadecyduje lekarz i na co pozwolą fundusze.
Ciesze się , że udało mi sie opanowac biegunke i juz nie leci z niej taka woda.
Nie interesuja ją zupelnie inne koty,
Ja pójde z panią Wiesia do weta na pewno we wtorek ,szkoda mi tej kici.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pon maja 03, 2010 10:00 Re: Cm.Wolski. Przyjechały super domki! Dalej pomagamy p.Wiesi.

meggi 2 pisze:
mziel52 pisze:

Jeśli ktoś mógłby wspomóc p. Wiesię - prosimy - bo zimowe zapasy już stopniały, a codziennie idzie na dokarmianie sporo puszek i chrupek.

Pani Wiesia wychodząc w obchód 3 razy w tygodniu na karmienie kociej biedy zabiera ze sobą:
- 10 puszek
- 2,5 kg suchego jedzenia
- 2 litry przegotowanego mleka
- 2 litry wody
- ok. 2,5 kg nerek
i to wszystko nieraz nie starczy na obdzielnie 30 kotów na cmentarzu, 8 kotów na ul. Pustola , ok 10 kotów przy ul. Sowinskiego pod schodami.

To wszystko ledwo ciągnie wózkiem około 1km w jedną strone i z powrotem.
Zeby dojechac autobusem na cmentarz musi się przesiadac, z takiej formy nie korzysta bo nie ma siły wciągac wózka do środków komunikacji miejskiej.

W domu ma 11 kotów do wykarmienia i leczenia i 1 pod blokiem.

Dzis skoro świt była oczywiscie na karmieniu ,
przybył jakiś nowy kotek bieda z przetrącona tylną nózką. :(
koty okropniscie glodne , wyszarpywałay jedzenie prosto z puszek.

Może taki fundusz warszawskich kotów wolskich , może choż po 5zł, 10zł

Podniose , może jeszcze ktoś pomoże pani Wiesi i tym biedakom z cmentarza.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pon maja 03, 2010 16:33 Re: Cm.Wolski. Koty bardzo głodne - pomóżmy p.Wiesi!

Aniu, przypomnij mi swoje konto na pw. Trzeba wspomóc koty i panią Wiesię.
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Pon maja 03, 2010 19:00 Re: Cm.Wolski. Koty bardzo głodne - pomóżmy p.Wiesi!

Szymkowa pisze:Aniu, przypomnij mi swoje konto na pw. Trzeba wspomóc koty i panią Wiesię.

Jolu serdecznie dziękuje :D już pisze pw.

Byłam teraz u pani Wiesi ,żeby odwiedzić tą chorą kotke Basie.
Koteczka z wyglądu lepiej, jak mnie zobaczyła to w te pędy uciekła na balkon.
Pamięta mnie jak przychodziłam na kroplówki dożylne i na kąpanie.
Zaniosłam troche chrupek Royala Exigenta ,ale kicia pogardziła
za to reszta kotów pognała do miseczki.

Dziś dowiedziałam się od pani Wiesi , że na cmentarzu jest kotka , która mieszka w piwnicy
ma bardzo chore oko , w/g pani Wiesi oko juz wypływa na zewnątrz.
Boże , ja nie mam jak tej kotce pomóc, może bedzie ktoś chętny ,
żeby iść z p. Wiesia z klatką łapką na jej złapnie i zawiezienie do weta.
Ja zapewnie transport.
Dziś pani Wiesia sobie popłakała , że już nie ogarnia tego problemu i kręgosłup coraz bardziej boli.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pon maja 03, 2010 19:45 Re: Cm.Wolski. Przyjechały super domki! Dalej pomagamy p.Wiesi.

meggi 2 pisze:
Pani Wiesia wychodząc w obchód 3 razy w tygodniu na karmienie kociej biedy zabiera ze sobą:
- 10 puszek
- 2,5 kg suchego jedzenia
- 2 litry przegotowanego mleka
- 2 litry wody
- ok. 2,5 kg nerek

Może taki fundusz warszawskich kotów wolskich , może choż po 5zł, 10zł

Kto pomoże?

Ja się zgłaszam do funduszu ...
Kochani! Wystarczy ok. 20 osób, które wpłaci po 20 zł raz w miesiącu (lub dwa, jeżeli ktoś może więcej).
Zobaczcie jaką to da kwotę ... Myślę, że dałoby radę zorganizować się. Co o tym myślicie?

Meggi, czy mogłabyś policzyć, tak w przybliżeniu, ile potrzeba kaski miesięcznie na te koty.
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Pon maja 03, 2010 20:39 Re: Cm.Wolski. Koty bardzo głodne - pomóżmy p.Wiesi!

Zgłaszam się do funduszu! Nawet 10-20 zł miesięcznie od kilku osob dałoby kwotę,
którą możnaby wspomóc te kociny. POMÓŻMY!!!

Poproszę nr konta na pw, w tym tygodniu dostanę wypłatę, to moge od razu coś przelać.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto maja 04, 2010 8:53 Re: Cm.Wolski. Koty bardzo głodne - pomóżmy p.Wiesi!

ewaw pisze:Zgłaszam się do funduszu! Nawet 10-20 zł miesięcznie od kilku osob dałoby kwotę,
którą możnaby wspomóc te kociny. POMÓŻMY!!!

Poproszę nr konta na pw, w tym tygodniu dostanę wypłatę, to moge od razu coś przelać.

Ewaw bardzo dziękuje :D , pisze pw.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Wto maja 04, 2010 19:55 Re: Cm.Wolski. Koty bardzo głodne - pomóżmy p.Wiesi!

Pare dni mnie nie bylo. Postaram sie w najblizszym czasie znow cos podesla. Kociaki potrzebuja pomocy. Jest ich sporo na Wolskim.

Moze ktos ma pomysl na transport z Holandii do Polski (Warszawy???) Moglabym znow troche wiece karmy podeslac????? :?: :?: :?:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

[poprzednia][następna]