gosiaa pisze:Oj gdyby się Zuzi udało pojechać w piętek do domku było by naprawdę super

Z Alusia to naprawdę niezły kark, sama czuję przed nim respekt

Jestem po rozmowie z techniczką z przychodni, wypunktuję to, co dowiedziałam się o domku stałym dla Zuzi.
1) Pan bierze Zuzię dla swojej teściowej, która miała kotkę ale kicia niedawno umarła ze starości i pani czuła się bardzo samotna, więc jej córka razem z mężem szukali wszędzie kotka dla niej. Cała rodzina zwierzolubna, córka ma psa a jej mama kocha kotki.
2) Domek oczywiście niewychodzący.
3) W lecznicy dostaną upust na przyszłą sterylizację Zuzi.
4) Umowa adopcyjna wysłana mailem do lecznicy, gdzie po uzupełnieniu danych jedną kopię odbiorę przy okazji wizyty z którymś kotkiem.
5) Domek Zuzi jest dobry, zarówno pan jak i jego teściowa dbają o swoje zwierzęta, tak więc Zuzia ma zagwarantowaną dobrą opiekę medyczną.
6) Techniczka przekaże panu i jego teściowej moją informację, że będę dzwonić, mailować itp, aby dopytywać się o samopoczucie Zuzieńki. Może i zdjątka jakieś będą.
Podsumowując: Zuzi trafił się dobry domek, zresztą techniczka mówiła, że Zuzia przez te kilka dni była lokalną maskotką, dochodziło do tego, że leżąc na laptopie pomagała lekarzom wpisywać dane pacjentów

.
Od początku pobytu w lecznicy okazała się kotką w pełni kuwetkową.
Wszyscy, zarówno lekarze, jak i klienci są zachwyceni nią i szkoda, że nie można by jej sklonować, bo okazało się, że i inni by chcieli tak słodkiego kotka.
"Postraszyłam" ich, że mogę częściej dawać im na przechowanie jakiegoś kotka, może by szybciej znajdowały domki

.
Przekazałam też, że mogą dawać namiary na mnie wszystkim zainteresowanym adopcją kotka (oczywiście po uprzedniej subtelnej weryfikacji jakościowej potencjalnego domku

).
Jakoś tak jest, że jak ludzie naocznie widzą, jakie kochane, słodkie i grzeczne mogą być kotki, to wtedy chętniej decydują się na adopcję zwierzaczka.
Tak było z tą koteczką bez nóżki, to też była taka słodka kocinka, maskotka w lecznicy, okazało się, że było więcej chętnych do jej adopcji.