Staruszek Dexter ... ['] ... do zobaczenia, kocie ... :-((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 04, 2007 8:44

Podrzuce z rana, moze ktos moglby pomoc Igraszce?

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Nie paź 14, 2007 15:49

Dexterku, witaj w niedzielę.
Jak sprawuje się starszy pan?
Nadal trzymam kciuki za domek i ludzi którzy pokochają Dexterka.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Nie paź 14, 2007 20:27

zunia pisze:Dexterku, witaj w niedzielę.
Jak sprawuje się starszy pan?
Nadal trzymam kciuki za domek i ludzi którzy pokochają Dexterka.

Dexter ma coś nie tak z okiem - ropieje i łzawi. Jutro czeka go więc wizyta u weta, a tego bardzo nie lubi ;)
Poza tym jest ok - na tyle ok, na ile może być w jego wieku i w sytuacji, w jakiej się znalazł. Inne koty raczej za nim nie przepadają, on zazwyczaj spędza czas na moim (czy może swoim? ;) ) fotelu. Jakaś tam integracja następuje w chwili karmienia - wtedy całe stado solidarnie zbiega się do kuchni ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie paź 14, 2007 22:07

Tak znam to u nas tez integracja jest tylko w czasie karmienia, wprawdzie u nas rezydentka jest seniorką i to w zasadzie z nia jest problem, nie jest akceptowana mimo, że to ona najdłużej u nas mieszka.
Mimo wszystko powodzenia.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Nie paź 14, 2007 22:39

zunia pisze:Tak znam to u nas tez integracja jest tylko w czasie karmienia, wprawdzie u nas rezydentka jest seniorką i to w zasadzie z nia jest problem, nie jest akceptowana mimo, że to ona najdłużej u nas mieszka.
Mimo wszystko powodzenia.

Dziękujemy bardzo :)
Dexter ma silny charakter i zapewne poustawiałby moje stado, ale... jest na to po prostu za stary. W każdym razie próbował od początku - krzykiem ;) Potem wykorzystał czas, gdy Czarny Kot był chory i próbował go zdominować. Plan sprytny, ale Czarny Kot wyzdrowiał i zaczął się odgrywać. Oczywiście w obu przypadkach nie obyło się bez naszej interwencji, bo przecież nie mogliśmy dopuścić do łapoczynów. Ostatnio Czarny Kot odpuścił sobie Dextera, jedynie czasem łazi za nim Gizmo, ale on jest zdecydowanie mniej namolny i uparty niż starszy kolega ;)
Obrazu całości dopełniają dwie kotki: Shadow (równie pyskata jak Dexter) oraz Kasia - kotka tchórzliwa, ale w sytuacji zagrożenia potrafiąca dostać autentycznego ataku szału. Kiedyś miał się o tym okazję przekonać pewien wet, który próbował wyjąć jej wenflon. Kasi się to bardzo nie spodobało (może lubi wenflony :o ) i pokazała, co potrafi. W efekcie wet był podrapany, moja żona pogryziona, a Kasi trzeba było podać znieczulenie ogólne :) A Shadow i Kasia jeszcze do niedawna patrzeć na siebie nie mogły i atakowały się przy każdej okazji albo i bez okazji.
Dexter na pewno czułby się lepiej w nieco spokojniejszych warunkach. Na to się jednak nie zanosi.
Obrazek

Gem

Post » Pon paź 15, 2007 16:48

Dexterek już długo jest u Ciebie :cry:
Moze na kociarni założyć mu wzruszający wątek :? sama nie wiem, nie potrafię pomoc ani pocieszyć, niestety. Gdybym nie miała kotów to bym go wzieła, ale jak bym ich nie miała to by mnie tu nie bylo.
W sumie im dłużej jest u Ciebie tym trudniej będzie mu przystosować się znowu do zmiany otoczenia.
Dexterku, mimo wszystko wierzę, że gdzieś jest twoje miejsce.
Oczywiście kciuki za zdrowie Dextera.
Obrazek

zunia

Post » Pon paź 15, 2007 23:40

Dexter zmienił dziś miejsce i śpi teraz na moim łóżku, na poduszce ;) Do weta pójdziemy dopiero dziś, wczoraj po prostu nie było na to czasu.
Obrazek

Gem

Post » Wto paź 16, 2007 7:52

Gem, trzymam kciuki za domek dla Dextera.

Może to słabe pocieszenie, ale ja nie tracę nadziei na wyadoptowanie lękliwej Klusi, która jest u mnie od lutego 2006 - był bita, przychodzi tylko do leżącego człowieka
Razem z nią przyjechała półdzika Foczka, po pół roku, trochę już oswojona, znalazła wspaniałych ludzi, jest teraz maskotką-przytulanką.
Znalazł dom półdziki jednooki Ptyś, po trzech tygodniach zaprzyjaźnił się z psem, po pięciu - przytula się do ludzi.
Każdy kot ma własne miejsce, tylko czasem długo go szuka.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto paź 16, 2007 10:13

annskr pisze:Gem, trzymam kciuki za domek dla Dextera.

Może to słabe pocieszenie, ale ja nie tracę nadziei na wyadoptowanie lękliwej Klusi, która jest u mnie od lutego 2006 - był bita, przychodzi tylko do leżącego człowieka
Razem z nią przyjechała półdzika Foczka, po pół roku, trochę już oswojona, znalazła wspaniałych ludzi, jest teraz maskotką-przytulanką.
Znalazł dom półdziki jednooki Ptyś, po trzech tygodniach zaprzyjaźnił się z psem, po pięciu - przytula się do ludzi.
Każdy kot ma własne miejsce, tylko czasem długo go szuka.

Masz rację :) Wydaje mi się jednak, że Dexter jest w takim wieku, iż na długie czekanie nie bardzo może sobie pozwolić ;)

Wieczorkiem zdam relację z wizyty u weta.
Obrazek

Gem

Post » Wto paź 16, 2007 11:18

annskr pisze:Każdy kot ma własne miejsce, tylko czasem długo go szuka.

Gem pisze:Masz rację :) Wydaje mi się jednak, że Dexter jest w takim wieku, iż na długie czekanie nie bardzo może sobie pozwolić ;)

Jak moja Murka - dlatego już nie szuka, zostaje u mnie :)
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto paź 16, 2007 18:54

Jak Dexterek, byliście u weta?
Obrazek

zunia

Post » Wto paź 16, 2007 21:00

zunia pisze:Jak Dexterek, byliście u weta?

Byliśmy. Dexter choruje na tzw. zespół suchego oka. Wet przepisał mu Maxitrol i coś, czego jeszcze nie wykupiliśmy, a nazwa na recepcie jest mało czytelna ;) Poza tym okazało się, że Dexter ma zaćmę.
Dostał także dwa zastrzyki, zapłaciliśmy 70 zł.

Po wizycie zdecydowanie się ożywił, chyba poczuł się lepiej :)
Obrazek

Gem

Post » Wto paź 16, 2007 21:32

Dzielny, kochany Dexterek, oby mu bylo lepiej.
Nie mów mu, ze nikt go nie chce :wink: bo mu będzie smutno.
Poprzytulaj go, niech poczuje się kochany.
Obrazek

zunia

Post » Wto paź 16, 2007 22:35

zunia pisze:Dzielny, kochany Dexterek, oby mu bylo lepiej.
Nie mów mu, ze nikt go nie chce :wink: bo mu będzie smutno.
Poprzytulaj go, niech poczuje się kochany.

On jest kochany ;) I ktoś go przecież chciał ;)
Obrazek

Gem

Post » Śro paź 17, 2007 9:07

Wiem, Gem jesteś dobrym i silnym człowiekiem.
Podziwiam i wiem, ze to podziwianie w niczym Ci nie pomaga :cry: :ok: :ok: za Was obu.
Obrazek

zunia

[poprzednia][następna]