Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Coat: The skin is just covered with light down. It feels like human baby skin and has the same function. Wrinkles on the forehead, legs and throat. Slight hair cover on the muzzle allowed. Whiskers are desired.
Faults: Strong resemblance to either Devon or Cornish Rex is considered a severe fault.
SIERŚĆ \ SKÓRA
Nagi kot. Tekstura podobna do irchy. Podczas głaskanie niektórych kotów można odczuć pewien opór skóry. Skóra kociąt jest bardzo pomarszczona.
Dopuszczalne szczątkowe owłosienie na nosie ,zewnętrznej stronie małżowin usznych i ogonie.
WADY -[...] Sierść Występowanie owłosienia w miejscach nieprzewidzianych przez standard.
Faktura włosa jak DRX lub CRX.
maczkowa pisze:nie znam się na łysolkach, ale ona w porównaniu z innymi z tych ogłoszeń od razu była dużo bardziej porośnięta- może po prostu z wiekiem jej ta sierść urosła.
Wszystkie sfinxy mają takie trochę nieproporcjonalnie duże brzuszki? to jest ich prawidłowa budowa?
Jaspis pisze:Madie, nie mam papierów. Nie mogę legalnie wykonywać zawodu. Przepraszam.
Blue pisze:Pędzę do pracy, jestem tylko na chwilę ale śpieszę donieść że Tola przespała całą noc (może dlatego że jest na mocno ograniczonej przestrzeni - także bodźcowo) i nie ma ani plamki rozwolnienia!
gusiek1 pisze:
Mieliśmy wczoraj chwilkę, więc Tolcia ma trochę fotek:
https://drive.google.com/folderview?id= ... YLuTWAPOGt.
Kazia pisze:Oooo...ależ to już całkiem inny kot jest...
Podmieniłyście
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kasiek1510 i 50 gości