Kocie sekrety -drogi i rozdroża- Koniec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 09, 2016 10:35 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Tomek słuchaj.Nie ma Murzynka ale....mam nowego czarnego kotka w innym miejscu.Boi sie mnie ale jest bardzo podobny do tamtego.No ale czarne to czarne.Teoretycznie jest to kawał drogi ale nie jest to niewykonalne, bo juz takie wypadki miałam.Gdyby poszedł za innym kotem i zabladził.Mógł przejść bagnami.Albo gdyby w jakiś sposób z jednej bazy rybackiej znalazł sie na drugiej to też jest możliwe.Równie dobrze mogł przypadkiem dostać sie do samochodu i jeśli któryś z rybaków był u tamtych a potem wrócił tutaj to nie jest to do konca wykluczone.Boi sie mnie ale juz wczoraj podchodził.Czas w którym sie pojawił mniej wiecej pokrywa sie z czasem gdzie zaginął w tamtym miejscu.Dowiem sie czy to on ale na razie jest jakby spanikowany nowym miejscem.Wczoraj nawet szukałam jego zdjeć by sprawdzic czy ma spory biały krawacik.Ten kotek co sie pojawił ma.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon maja 09, 2016 10:36 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Płakały troszkę. Może przez mojego Grubcia bo on bardzo głośno wył i mógł je nakręcić. Ta wczorajsza rodziła, ale male musiala stracic albo odrzucić. Wet powiedziała, ze po sutkach widac, że nie karmiła. Dostała lek na zatrzymanie laktacji.
Mój Grubcio ma testy. Siedzę pod gabinetem i gryze paznokcie...

Pan.Kruk

Od: Pon paź 12, 2015 10:28

Post » Pon maja 09, 2016 10:40 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Pan.Kruk pisze:Płakały troszkę. Może przez mojego Grubcia bo on bardzo głośno wył i mógł je nakręcić. Ta wczorajsza rodziła, ale male musiala stracic albo odrzucić. Wet powiedziała, ze po sutkach widac, że nie karmiła. Dostała lek na zatrzymanie laktacji.

No własnie kiedy koty słysza jak inny kot miauczy to same sie zaczynaja bać jeszcze bardziej.A ona jest z tego miejsca od tych zapleśniałych budek?Zagladałaś tam czy nie ma czegoś?Może z tej biedy straciła pokarm?Wychudzona jest?

iza71koty

Post » Pon maja 09, 2016 10:44 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Pan.Kruk pisze:Płakały troszkę. Może przez mojego Grubcia bo on bardzo głośno wył i mógł je nakręcić. Ta wczorajsza rodziła, ale male musiala stracic albo odrzucić. Wet powiedziała, ze po sutkach widac, że nie karmiła. Dostała lek na zatrzymanie laktacji.

Żeby zobaczyć czy kotka karmi i czy nie należy jej szybko wypuscić z powrotem do dzieci wystarczy podnieść pułapkę do góry i obejrzeć sutki.Robisz to czy dopiero u Weta pytasz?Pytam bo to bardzo ważne dla potomstwa.Nie tylko pod wzgledem pokarmu ale i zapewnienia bezpieczeństwa, przez te wiele godzin, które upływa pomiedzy złapaniem, podaniem narkozy itd.Przecież Wetki sprawdzają laktacje dopiero po podaniu usypiacza jak maja juz kotke na stole.

iza71koty

Post » Pon maja 09, 2016 10:50 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Baltimoore pisze:OK. Wiem.
Stukałam też do innych Forumowiczów :wink:

To już trzeci miesiąc od naszej pierwszej udanej zbiórki na puszki :ok:

Chciałabym ogłosić ROZPOCZĘCIE DRUGIEJ FORUMOWEJ ZBIÓRKI NA PUSZKI
dla kotów z tego wątku :201461

Kontakt na PW ze mną lub z Izą.

Przypomnę.Może Ktoś? :roll: :oops: :wink:

iza71koty

Post » Pon maja 09, 2016 13:51 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Tym razem sie nie dołożę :oops: Bez pracy nie ma kołaczy, a tu jeszcze trzeba mi zapłacić za uwikłania się w 3 bazarki. Tu parę groszy, tam parę groszy i leżę. Oj, chyba zaraz zacznę kwiczeć :pig: Zresztą dokładam ile mogę przy swoim bazarku, bo np wpisuje tulipanki, a z własnej kieszeni pokrywam za przesyłkę ;) Znów się kilka rzeczy licytuje, czyli w przyszłym tygodniu powinien być kolejny przelew :ok:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pon maja 09, 2016 16:20 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Atta przecież robisz dla tych kotów BAAAAARDZO DUŻO :1luvu:
Dzięki ogromnemu Twojemu zaangażowaniu :201494 :201494 :201494 zamawiamy dzisiaj dla bezdomnych kotów 2x10 kg suchej karmy Joserca Catelux :1luvu: :1luvu:
:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

Zbiórkę organizujemy dla Osób, które chciałyby pomóc inaczej niż poprzez bazarki :ok:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon maja 09, 2016 21:29 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

No niby tak, ale w jednym tygodniu są 2 worki suchego, a w drugim już praktycznie nie ma :roll: Wiem,że nie moga ciągle te same osoby wpłacać, bo to kazdmu w końcu nawyręży budżet.Szkoda tylko, że nikt inny nie chce wspomóc tak symbolicznie i choćby jednorazowo za 5-10zł :(

Atta

Post » Pon maja 09, 2016 22:19 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Atta pracujesz na bazarku 3 etaty na raz.Dajesz fanty.Dzięki Tobie możemy teraz na prawdę cos dodatkowo kupić, więc jakiej Ty jeszcze zbiórce na puszki. 8O Idziesz jak burza.Wystarczy. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Pon maja 09, 2016 22:19 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Baltimoore pisze:Atta przecież robisz dla tych kotów BAAAAARDZO DUŻO :1luvu:
Dzięki ogromnemu Twojemu zaangażowaniu :201494 :201494 :201494 zamawiamy dzisiaj dla bezdomnych kotów 2x10 kg suchej karmy Joserca Catelux :1luvu: :1luvu:
:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

Zbiórkę organizujemy dla Osób, które chciałyby pomóc inaczej niż poprzez bazarki :ok:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :201494

iza71koty

Post » Pon maja 09, 2016 22:21 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

W dzień był sajgon a póznym wieczorem podczas karmienia Meksyk.Nie wiem czy we właściwej kolejności to pisze ale mam dosyć.No takiego strachu to się dawno nie nażarłam.

iza71koty

Post » Pon maja 09, 2016 22:41 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

iza71koty pisze:W dzień był sajgon a póznym wieczorem podczas karmienia Meksyk.Nie wiem czy we właściwej kolejności to pisze ale mam dosyć.No takiego strachu to się dawno nie nażarłam.

To tak szybko obróciłaś wciągu jednego dnia z Sajgonu poprzez Meksyk do Polski?! 8O

Atta

Post » Pon maja 09, 2016 23:48 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Atta pisze:
iza71koty pisze:W dzień był sajgon a póznym wieczorem podczas karmienia Meksyk.Nie wiem czy we właściwej kolejności to pisze ale mam dosyć.No takiego strachu to się dawno nie nażarłam.

To tak szybko obróciłaś wciągu jednego dnia z Sajgonu poprzez Meksyk do Polski?! 8O

No prawie.Odbyłam pościg za kotem, który zerwał sobie kołnierz do połowy zaciągnał bandaż na szyi do tego stopnia że charczał, dusił się i był rozwścieczony jak byk na arenie.

Dodam tylko że to kot ze stada ale nie ja mu ten kołnierz założyłam i to nie mi uciekł.

iza71koty

Post » Wto maja 10, 2016 6:12 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

:strach: :strach: :strach:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Wto maja 10, 2016 10:30 Re: Kocie drogi, dróżki i rozrdoża-Szczecin zbiórka na karmę

Kotki po zabiegach czują się dobrze.Starsza ta w wyższej ciaży bardzo ładnie je.Zjadła już wczoraj.Troszkę jest zestresowana sytuacja ale daje radę.Nadstawia głowkę do głaskania jakby sie chciała upewnić czy krzywdy jej nie zrobię.

Bardziej martwi mnie ta druga młodziutka.Zestresowana bardzo może nie jest ale nic nie ruszyla z jedzenia.Chociaż na prawde postarałam sie bardzo wczoraj bo zanim przyjechały poleciałam po smakołyki i wybrałam dodatkowo cos tylko dla nich.

Jeśli sytuacja sie nie zmieni dzisiaj bede myślała o wcześniejszym wypuszczeniu tej młodziutkiej.

Niestety zaczynają sie poważne schody jeśli chodzi o sterylki.Nie mogłam zaklepac miejsca na poniedziałek.Jesli do konca tygodnia dziennie będzie robionych po 5 sztuk to wyczerpie sie limit i do konca miesiaca nie będzie zabiegów.Co to oznacza, chyba pisać nie muszę.

iza71koty

[poprzednia][następna]