Powszechna Sterylizacja N°2.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 29, 2014 0:28 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 343 koty w pół roku! :)

lilian08 pisze:Kurczę .... a nie mogłaby ta kotka tak "zginąć" na parę dni? Przecież to nie kot, że brak nabiału od razu zostanie zauważony ..... szlag mnie trafia, łaskę robią, że dadzą sobie pomóc :evil:

problem w tym, że tam są 4 dorosłe kotki i 6 kociaków w opłakanym stanie, a już teraz mamy -10 stopni mrozu, to wszystko się dzieje w Juchnowcu Dolnym do którego mam z Bielska Podl. 30km w jedną stronę i bez pomocy kogoś z samochodem nie mam jak tam pojechać, a jeżdżenie po każdego kota osobno jest nierealne.

:201429 :201422 no i dzisiaj mamy ciąg dalszy niepowodzeń na Podlasiu, po kotkach z Juchnowca miały przyjechać na sterylki 2 kotki i kocur ze wsi Malinowo od staruszki, która prosiła o pomoc, kotki z Malinowa miały zostać dowiezione na sterylki w przyszłym tygodniu a w między czasie staruszka z Malinowa się rozmyśliła i stwierdziła, że szkoda jej że kotki i kocur będą cięte bo przecież to ich będzie bolało :roll: i dalej zamierza topić kociaki, bo stwierdziła, że przecież zawsze można pojść do kościoła i się wyspowiadać :strach: :201422 :201424, bo już nie raz się z tego spowiadała

kolejny hit tego tygodnia tym razem z Bielska Podl. kobieta prosiła o sterylkę i kastrację kotki i kocura ale też się rozmyśliła, bo sąsiadka jej powiedziała, że po sterylce i kastracji koty zdechną :strach:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Sob lis 29, 2014 0:52 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 343 koty w pół roku! :)

jedno jest pewne, jak ktoś zgłasza się po pomoc to trzeba działać szybko, bo ludzie w międzyczasie się rozmyślają i szkoda kotów, które będą się mnożyć bez końca, to że babcia z Malinowa zmieni zdanie nie brałam pod uwagę :placz:

a tutaj macie podlaską wieś, kolejny dramat tym razem z psami w roli głównej https://www.youtube.com/watch?v=vYCqZsK ... e=youtu.be, szczeniaki o których mowa w filmiku zostały uśpione było ich 6, zwróćcie uwagę na "budę dla psa" w 2:25 min. (pozostałość po pralce automatycznej), podobna sytuacja jest w Juchnowcu z kotami i jak rozmawiać z takimi ludźmi? :201436
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob lis 29, 2014 6:06 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 343 koty w pół roku! :)

od rana coś optymistycznego ;)

wczoraj dzięki nieocenionej pomocy Ani G oraz mojej determinacji wysterylizowane zostały 3 kotki i 2 kocury pozbawiono klejnotów
koty bezdomne, panny kilka dni będą dochodzić do siebie u znajomej w Tychach

koszty nie obciążą Powszechnej Sterylizacji :)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob lis 29, 2014 7:02 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 343 koty w pół roku! :)

sylwia1982 pisze:staruszka z Malinowa się rozmyśliła i stwierdziła, że szkoda jej że kotki i kocur będą cięte bo przecież to ich będzie bolało :roll: i dalej zamierza topić kociaki, bo stwierdziła, że przecież zawsze można pojść do kościoła i się wyspowiadać :strach: :201422 :201424, bo już nie raz się z tego spowiadała
kolejny hit tego tygodnia tym razem z Bielska Podl. kobieta prosiła o sterylkę i kastrację kotki i kocura ale też się rozmyśliła, bo sąsiadka jej powiedziała, że po sterylce i kastracji koty zdechną :strach:

Brak słów i emotikon.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lis 29, 2014 14:13 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 343 koty w pół roku! :)

MalgWroclaw pisze:
sylwia1982 pisze:staruszka z Malinowa się rozmyśliła i stwierdziła, że szkoda jej że kotki i kocur będą cięte bo przecież to ich będzie bolało :roll: i dalej zamierza topić kociaki, bo stwierdziła, że przecież zawsze można pojść do kościoła i się wyspowiadać :strach: :201422 :201424, bo już nie raz się z tego spowiadała

Brak słów i emotikon.

O matko...

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Sob lis 29, 2014 15:00 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Faktura goni fakturę...

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Wczoraj postanowiłyśmy, że mimo trudnej sytuacji PS Sylwia będzie organizować pomoc u 80-letniej staruszki ze wsi Juchnowiec Dolny. Kobieta sobie nie radzi, cztery dorosłe kotki :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: się mnożą, przeżyło osiem około 2-miesięcznych kociaków.

Córka starowiny nie zgodziła się na sterylki kocic.

:201466

Pinokio_ pojechała tam przekonywać, tłumaczyć, ale szanse są niestety bardzo marne... :cry:

Trzymam w każdym razie :ok: :ok: :ok:

Udało się jedynie wyciągnąć dwa kociaki w złym stanie z kocim katarem, które pojechały do DT. :cry:

Może wielkich szans nie ma, ale TOZy czasami pomagają w takich sytuacjach, moze warto by zgłosić?
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Sob lis 29, 2014 15:05 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 343 koty w pół roku! :)

Na TOZ-y bym nie liczyła :(
ale jeśli już, to prosić ich o pomoc
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lis 29, 2014 15:38 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Faktura goni fakturę...

Agłaja^..^ pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Wczoraj postanowiłyśmy, że mimo trudnej sytuacji PS Sylwia będzie organizować pomoc u 80-letniej staruszki ze wsi Juchnowiec Dolny. Kobieta sobie nie radzi, cztery dorosłe kotki :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: się mnożą, przeżyło osiem około 2-miesięcznych kociaków.

Córka starowiny nie zgodziła się na sterylki kocic.

:201466

Pinokio_ pojechała tam przekonywać, tłumaczyć, ale szanse są niestety bardzo marne... :cry:

Trzymam w każdym razie :ok: :ok: :ok:

Udało się jedynie wyciągnąć dwa kociaki w złym stanie z kocim katarem, które pojechały do DT. :cry:

Może wielkich szans nie ma, ale TOZy czasami pomagają w takich sytuacjach, moze warto by zgłosić?

Agłaja TOZ białostocki to porażka, oni nie pomogą, obejrzyj ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=vYCqZsK ... e=youtu.be, takich tragedii na Podlasiu jest cała masa i TOZ nie pomaga za wiele, bardzo ciężko przekonać ludzi na wsi do sterylizacji, uwierz mi, że nie raz widziałam na własne oczy dramat na podlaskiej wsi i nic nie mogłam zrobić, bo muru głową nie przebiję, ludzie na wsi uważają, że można utopić szczeniaki lub kociaki i później pójść do kościoła i się wyspowiadać i po sprawie
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob lis 29, 2014 15:41 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 343 koty w pół roku! :)

Chyba tylko wyjątki się w ogóle spowiadają z tego...
Boże, co za absurd.

Chiara

Post » Sob lis 29, 2014 16:30 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 343 koty w pół roku! :)

mamaGiny pisze:od rana coś optymistycznego ;)

wczoraj dzięki nieocenionej pomocy Ani G oraz mojej determinacji wysterylizowane zostały 3 kotki i 2 kocury pozbawiono klejnotów
koty bezdomne, panny kilka dni będą dochodzić do siebie u znajomej w Tychach

koszty nie obciążą Powszechnej Sterylizacji :)

MamoGiny, gratulacje! Potrafisz pocieszyć. :1luvu:

Chiara

Post » Sob lis 29, 2014 20:01 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 343 koty w pół roku! :)

Chiara, ja wiem że to dramat :(
I wiem , że Ty to wiesz i inni też

Ale trzeba pomagać tam, gdzie się da.
Małymi kroczkami
jak będzie coraz więcej i więcej sterylizacji to w końcu i do takich ludzi dotrze
choćby dlatego, że inni tak robią
tez sasiedzi

Nie trzeba się poddawać
tylko robić swoje

Pamiętajmy
Kropla drąży skałę!

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Sob lis 29, 2014 20:44 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 343 koty w pół roku! :)

Batka pisze:Chiara, ja wiem że to dramat :(

Małymi kroczkami
jak będzie coraz więcej i więcej sterylizacji to w końcu i do takich ludzi dotrze
tez sasiedzi

Nie trzeba się poddawać
tylko robić swoje

Pamiętajmy
Kropla drąży skałę!

:ok: :ok: :ok: optymizm i trwanie
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lis 29, 2014 20:59 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 343 koty w pół roku! :)

MalgWroclaw pisze:
Batka pisze:Chiara, ja wiem że to dramat :(

Małymi kroczkami
tez sasiedzi

Nie trzeba się poddawać
tylko robić swoje

Pamiętajmy
Kropla drąży skałę!

:ok: :ok: :ok: optymizm i trwanie

to nasze działanie!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Sob lis 29, 2014 21:54 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. 343 koty w pół roku! :)

Cóż, to pokolenie "spowiadających się " musi po prostu wymrzeć - brutalna to prawda, ale prawda .... Może pogadać z jakimś postępowym księdzem, że "nie zabijaj" dotyczy wszystkich? Są tam jacyś tacy na tym Podlasiu? Gdyby powiedział tak z ambony ....
W jakim ja kraju żyję, to już nie dno, to pukanie od spodu.

lilian08

Od: Wto gru 04, 2012 20:08

[poprzednia][następna]