kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 03, 2014 22:48 Re: kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Wiecie, że ja "uciekłam" z domuna dwa dni, wszystko przypominało mi Bizona, jak sprzątałam kuwetę to on był w niej pierwszy i jeszcze w trakcie sprzątania się załatwiał, teraz go nie było. Patrzałam na drapak, na zdjęcia i filmy, ciągle mi go brakuje. Jakoś trudno mi się pogodzić z jego stratą, ciągle myślę że zaraz wróci do domu z podwórka. Mam dużo pracy więc staram się nie myśleć, aby tu wejść miałam opory wiedziałam, że się rozkleję i wrócą wspomnienia. Razem z nim odeszła cząstka mnie.
Ból po odejściu jest straszny jestem zła na siebie, że nie mogłam mu pomóc :( i dać długiego życia. Dla mnie żył za krótko :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Pon mar 03, 2014 23:06 Re: kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Bardzo Ci współczuję :(
Dla nas wszystkich Bizonek żył za krótko..wszyscy mieli nadzieję patrząc na brykającego radośnie malucha
że potrwa to jeszcze długo,że będzie dobrze...
Miał dzięki Tobie kilka miesięcy wspaniałego życia
Czy ktoś inny dałby mu taką szansę?
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro mar 05, 2014 12:29 Re: kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Ogromnie mi przykro :(
Werneu pisze:
Ból po odejściu jest straszny jestem zła na siebie, że nie mogłam mu pomóc :( i dać długiego życia. Dla mnie żył za krótko :cry:

Żył za krótko, ale to nie zależało od ciebie. Można mieć do siebie żal, gdy się coś zaniedbało, ale czasem nie możemy już nic zrobić...

Moja kotka także umarła dwa tygodnie temu. Nic tego nie zapowiadało. Wszystko od diagnozy trwało 10 dni. Zrobiliśmy wszystko co się dało, ale zyskaliśmy może tydzień i to, że nie cierpiała. Miała 7 lat.

Nie jestem zła na siebie. Za co? Nie jesteśmy wszechmocni.... Choć strasznie żal, gdy zwierzak nie może przeżyć swojego życia...

Podczytywałam wątek... Zrobiłaś dla niego wszystko, co mogłaś.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Sob mar 08, 2014 9:46 Re: kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Dziś napisała do mnie Pani w sprawie Bizona.
Że bardzo poruszyła ją historia kotka i że chce pomóc.
Zapomniałam usunąć ogłoszenie i Pani odpowiedziała na apel.
Zaprosiłam Panią na wątek, aby mogła zobaczyć jak niezwykły był Bizon i jaki łańcuszek życzliwych osób zebrał wokół siebie.

Weroniko, odpisałam w Twoim imieniu.
Jutro usunę ogłoszenie.
Ehhh...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie mar 16, 2014 18:30 Re: kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Pamiętam o nim gdy karmie pozostałe koty bardzo mi go brakuje przy misce, zawsze był pierwszy biegł na przodzie całej ferajny wymijając i wyprzedzając pozostałe :cry: wyje jak tylko o nim myślę miał takie mięciutkie bielutkie futerko chce się w nie wtulić i ucałować mojego małego skarba.
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Post » Nie mar 16, 2014 19:42 Re: kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Przytulam. :1luvu: Nikt z nas go nie zapomni,ale niestety Tobie będzie najciężej. :1luvu:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Nie mar 16, 2014 19:43 Re: kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Lzy cisna sie do oczu same :(
Nie umiem znalesc slow pociechy - bo ich nie ma :cry:
Piekny, Kochany Bizonek :1luvu: bardzo czesto o nim mysle i ogladam zdj. i dalej do mnie nie dociera , ze On odszedl :cry: :cry: :cry:
Mocno przytulam......
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Nie mar 16, 2014 21:53 Re: kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Wielka szkoda. Czytałem temat od początku. Dla Ciebie wielkie uszanowanie co zrobiłaś dla tego przemiłego kotka. Mimo wszystko jednym słowem: smutno. Myślę jednak że kiedyś z Bizonkiem dane Ci będzie się spotkać. Uszanowanie.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Nie mar 16, 2014 23:31 Re: kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Werneu mi tez go brakuje :( bardzo mu kibicowalam liczyłam ze uda mu sie pożyć u Ciebie w szczęściu nieco dłużej :( Okrutny los miał inne plany. Nie smuc sie pomysl ze nikt nie dałby mu wiecej miłości i radości co Ty- wystarczy obejrzeć Wasz pierwszy filmik z zabawy pod kołdra :cry: serce pęka za szybko odszedł za szybko .... Przytulam
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto mar 18, 2014 0:29 Re: kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Przeczytałem wszystkie posty tego wątku jeszcze raz. Jestem poruszony do głębi całą historią życia tego kotka - na którego zdjęcia patrząc - łza w oku mi się pojawia. Myślę o tym, iż w sercach wielu osób zagościł Bizonek - u mnie również, dlatego proponuję abyśmy o nim pamiętali - być może nadać postowi imię kotka Bizona i kontynuować nadal wątek pod jego imieniem jako Patrona i nadal tym sposobem pomagać innym potrzebującym kotom. Niech zatem Bizonek będzie nam Patronem - będzie można wykonać dalszą dobrą robotę a i Bizonek tutaj pozostanie między nami - mając nadzieję, że kiedyś z nim znów się będziemy mogli spotkać. Co o tym myślicie?
Obrazek

Meteorolog1

Post » Nie mar 30, 2014 17:05 Re: kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Meteorolog1 pisze:Przeczytałem wszystkie posty tego wątku jeszcze raz. Jestem poruszony do głębi całą historią życia tego kotka - na którego zdjęcia patrząc - łza w oku mi się pojawia. Myślę o tym, iż w sercach wielu osób zagościł Bizonek - u mnie również, dlatego proponuję abyśmy o nim pamiętali - być może nadać postowi imię kotka Bizona i kontynuować nadal wątek pod jego imieniem jako Patrona i nadal tym sposobem pomagać innym potrzebującym kotom. Niech zatem Bizonek będzie nam Patronem - będzie można wykonać dalszą dobrą robotę a i Bizonek tutaj pozostanie między nami - mając nadzieję, że kiedyś z nim znów się będziemy mogli spotkać. Co o tym myślicie?

Masz na mysli tak jak w tym przypadku dzielnej koteczki z Mazur viewtopic.php?f=1&t=137708 :?:
Mysle, ze to dobry pomysl :ok: :1luvu: Nie wiem co na to inni...
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie mar 30, 2014 18:39 Re: kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Cindy pisze:
Meteorolog1 pisze:Przeczytałem wszystkie posty tego wątku jeszcze raz. Jestem poruszony do głębi całą historią życia tego kotka - na którego zdjęcia patrząc - łza w oku mi się pojawia. Myślę o tym, iż w sercach wielu osób zagościł Bizonek - u mnie również, dlatego proponuję abyśmy o nim pamiętali - być może nadać postowi imię kotka Bizona i kontynuować nadal wątek pod jego imieniem jako Patrona i nadal tym sposobem pomagać innym potrzebującym kotom. Niech zatem Bizonek będzie nam Patronem - będzie można wykonać dalszą dobrą robotę a i Bizonek tutaj pozostanie między nami - mając nadzieję, że kiedyś z nim znów się będziemy mogli spotkać. Co o tym myślicie?

Masz na mysli tak jak w tym przypadku dzielnej koteczki z Mazur viewtopic.php?f=1&t=137708 :?:
Mysle, ze to dobry pomysl :ok: :1luvu: Nie wiem co na to inni...

Popieram,bardzo dobry pomysł!!!
Wszystkim tymczsowiczom znalezienia dobrych domków,rezydentom kochających
opiekunów,bezdomniaczkom zawsze pełnych misek i ciepłych budek w Dniu Kota
serdecznie życzę

pdbz

Od: Pt paź 21, 2011 8:45

Post » Pon mar 31, 2014 21:01 Re: kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Dobry wątek z tą koteczką. Dzięki za link. O to zasadniczo mi chodzi. Myślę, że warto pamiętać o Bizonku i jego opiekunce i o tym co dla niego zrobiła - bez niej nie miałby szans no to krótkie ale wspaniałe życie.
Obrazek

Meteorolog1

Post » Pon mar 31, 2014 21:51 Re: kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Jestem za tylko niech sie Werneu wypowie
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon maja 19, 2014 18:45 Re: kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Przepraszam długo nie miałam odwagi wejść na miau i miałam racje w sekundzie wejścia na wątek bizona zły płyną mi ciurkiem po policzkach. Proszę kontynuować wątek Bizona jako patrona innych potrzebujących kotów. Ja dalej działam i pomagam, zaczął się sezon na kociaki jak i dużo zgłoszeń o chorych kotach, więc jest co robić.
Bizon skradł moje serce w pierwszej sekundzie gdy go ujrzałam i będzie jego do końca moich dni. Jest piękny cytat akurat o psie "Pies też złamie Ci serce. Ale dopiero wtedy, kiedy jego własne przestanie bić. Tu mogę powiedzieć że moje zostało złamana z chwilą odejścia Bizona.
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

[poprzednia][następna]