STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 05, 2014 13:21 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.RENES-12lat . DOM na WCZORAJ

MałgosiaZ pisze:Ten widok bardzo mnie dzisiaj wzruszył :kotek: .

Obrazek

Te poduszki nie są duże , to Dziadzio Smerf taki drobniutki że wokół jeszcze miejsce zostało :wink:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: kot nie do poznania po prostu...

Banerek? powiedzcie co trzeba, mogę coś dłubnąć w photoshopie ewentualnie.
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Czw lut 06, 2014 15:18 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.RENES-12lat . DOM na WCZORAJ

Od wczoraj jeszcze nikt Renesa nie odwiedził? No skandal jakiś :wink:

Odwiedzam więc: ja człowiek Ania, kotka Zuzia macha łapką a kotka Zyta, też nerkowa uratowana ze schroniska, mówi brum :)

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Czw lut 06, 2014 22:24 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.RENES-12lat . DOM na WCZORAJ

A ja wciąż myślę, że może trzeba więcej danych na temat podawania kroplówek Renesowi. Jak często? Jak to wygląda? Może ktoś sie tego obawia a nie jest to takie straszne

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt lut 07, 2014 9:44 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.RENES-12lat . DOM na WCZORAJ

Zrobienie kroplówki podskórnej naprawdę jest proste i każdy jest wstanie się tego nauczyć.
Renes w tej chwili dostaje kroplówki co kilka dni. Na początku nowy opiekun może na takie kroplówki jeździć do weta i tam pod kontrolą lekarza uczyć się :ok: .
My też w razie potrzeby pokażemy co i jak :mrgreen: .

Renes czeka na kogoś, kto go pokocha.
Cichutko siedzi w kąciku i czeka...

MałgosiaZ pisze:Ten widok bardzo mnie dzisiaj wzruszył :kotek: .

Obrazek

Te poduszki nie są duże , to Dziadzio Smerf taki drobniutki że wokół jeszcze miejsce zostało :wink:

Dziadzio cudnie wygląda :1luvu: .
Bardzo poprawiła się jego sierść, jest ciekawski i towarzyski.
I cały czas mruczy :1luvu:
On dobrze wie, że Małgosia podarowała mu życie :ok: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt lut 07, 2014 13:29 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.RENES-12lat . DOM na WCZORAJ

napisz może, jakie Renes ma wyniki, jak reaguje na inne koty, czy jest kłopot czymś jeszcze, z jedzeniem?
Fakt, czas mu ucieka...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lut 07, 2014 14:17 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.RENES-12lat . DOM na WCZORAJ

Niestety, nie mamy jego wyników w ręku.
Wiem, że miał kiepskie wyniki, ale ostatnio się bardzo poprawiły :ok: . I to widać - znacznie mniej pije :ok: .
Kroplówki ma co kilka dni.
Renes od października "mieszka" w klatce więc nie ma bezpośredniego kontaktu z innymi kotami. Trudno mówić jaka będzie jego reakcja na inne koty, ale nie sądzę, żeby były z tym jakieś problemy.
To jest bardzo przestraszony i cichutki kotek, który stara się być niewidzialny. Siedzi skulony w kąciku.
Renes ma świetny apetyt, ze smakiem zjada saszetki renala.
Obrazek

Revontulet

Post » Pt lut 07, 2014 14:34 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.RENES-12lat . DOM na WCZORAJ

Zaglądam, trzymam kciuki za dom dla tego biedaka - nie wiem czy dobrze widziałam, ale czy na wydarzeniu na fb jest jakieś zainteresowanie nim?
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt lut 07, 2014 16:19 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.RENES-12lat . DOM na WCZORAJ

Jeżeli się wyniki poprawiły to istniej realna szansa, że kocurek nie będzie potrzebował w ogóle kroplówek oczywiście żeby wyzdrowiał potrzebuje komfortu psychicznego czyli domku dobrego.

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Pt lut 07, 2014 19:29 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.RENES-12lat . DOM na WCZORAJ

Zyta Felicjańska pisze:Jeżeli się wyniki poprawiły to istniej realna szansa, że kocurek nie będzie potrzebował w ogóle kroplówek oczywiście żeby wyzdrowiał potrzebuje komfortu psychicznego czyli domku dobrego.

Dokładnie tak . Będąc na odpowiedniej karmie , pod opieką dobrego człowieka może jeszcze kilka ładnych lat cieszyć się życiem.
Proszę pamiętać ,że Renes jest w schronisku i my nie mamy wglądu do jego szczegółowej historii choroby. A gdyby nawet , to nie możemy tego publikować. Dokładny wypis dostanie osoba , która adoptuje Renesa.
Schronisko wyraziło zgodę na zrobienie mu wydarzenia na fb w celu znalezienia domu. Lekarze wydali opinię ,że stan jest stabilny , od dłuższego czasu nie ma wahnięć w poziomie mocznika i kreatyniny. Ale jest to przewlekła niewydolność nerek i trzeba być tego świadomym.

Od początku dom Renesa to klatka , siedzi w kąciku , wyjęty z niej nawet boi się drgnąć.

Rzeczywiście , jest ktoś na fb kto interesuje się Renesem. Ale dopóki kot nie wyjdzie za furtkę schroniska - nie robię hurra. Nie namawiam też do adopcji. To musi być samodzielnie i świadomie podjęta decyzja.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt lut 07, 2014 21:13 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.RENES-12lat . DOM na WCZORAJ

Mozna prosic link do fb Renesa?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lut 07, 2014 21:22 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.RENES-12lat . DOM na WCZORAJ

Proszę:

MałgosiaZ pisze:Renes zaprasza na swoje wydarzenie na fb

https://www.facebook.com/events/473298326109046/

Może tam znajdzie się dla niego dom!!!
Obrazek

Revontulet

Post » Nie lut 09, 2014 12:28 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.RENES-12lat . DOM na WCZORAJ

No taką mam słabość do staroci :D .
Na antyku sypia.........antyk :wink: . W ciągu dnia oczywiście , bo w nocy to ze mną w łóżku :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Nie lut 09, 2014 12:36 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.RENES-12lat . DOM na WCZORAJ

Zdjęcia z soboty . U Renesa bez zmian na lepsze tzn mieszka w klatce ,je , pije , dostaje kroplówy . Smutny , wystraszony i w dużym stopniu niedowidzący . Wg opinii opiekuna , lekarzy a także mojej - Renes bardzo słabo widzi . Jeśli w ogóle jeszcze widzi :(

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Nie lut 09, 2014 15:20 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.RENES-12lat . DOM na WCZORAJ

Anielka naprawdę w dobrej formie, wczoraj mnie pogryzła (resztkami zębów które ma), bo ją głaskałam a ona nie miała ochoty. Dziś dostąpiłam zaszczytu głaskania i nawet mruczała. Bardzo się zdziwiła słońcem, mrużyła oczy i posiedziała chwilę przed budką w której śpi.
Jeśli do soboty nie zlituje się nikt nad Renesem, to ja go wezmę, u mnie to nie jest prawdziwy dom, tylko przytulisko, ale zawsze to lepsze niż klatka.
AnielkaG

Post » Nie lut 09, 2014 15:29 Re: STARE , KALEKIE- w schronie.RENES-12lat . DOM na WCZORAJ

nawet nie wiem co powiedzieć... mimo, że ostro oceniasz swój dom... jest to dom. :1luvu:
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

[poprzednia][następna]