PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lis 25, 2012 21:21 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

MissJoas - pewni Państwo wybrali wczoraj buraska (dziewczynkę) bo darła się jeszcze głośniej od tego , o którym piszesz :wink: .
Martwię się o Merlina :( .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie lis 25, 2012 21:33 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

ewexoxo pisze:Zgłosiła się do nas (poprzez stronę http://www.facebook.com/JaPaczeSercem) osoba z Warszawy, która jest chętna wziąć ślepaczka lub kotkę niedowidzącą na DT. Kotka musi być po testach Felv i FIV ze względu na jej kotkę. Jeżeli macie taką koteczkę proszę o pw - podam kontakt :)
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie lis 25, 2012 23:19 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

bulba pisze:
ewexoxo pisze:Zgłosiła się do nas (poprzez stronę http://www.facebook.com/JaPaczeSercem) osoba z Warszawy, która jest chętna wziąć ślepaczka lub kotkę niedowidzącą na DT. Kotka musi być po testach Felv i FIV ze względu na jej kotkę. Jeżeli macie taką koteczkę proszę o pw - podam kontakt :)

W szpitalu jest niewidomy Elear 763/12.
Parę str wcześniej wrzucałam jego zdjęcie.
viewtopic.php?f=1&t=147018&start=285
Wyślij mi na pw numer tej Pani jak możez. Sprawdzimy co się da zrobić. Może jest zdrowy.......??
MissJoas czarny koleżka, który wrócił do szpitala był z pok nr 2 czy 3? - bo jeśli z 2 to niewidek Esteban - a jak z 3 to Lucek o numerze 666/12...
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon lis 26, 2012 0:32 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

Ta osoba zastrzegła, że może wziąć kotkę i po testach :( Nie poradzę - muszę uszanować. Kocurka możemy jednak zamieścić na facebooku, jeżeli jest kotem do adopcji.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pon lis 26, 2012 0:58 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

jeśli mnie wzrok nie myli to jest napisane "ślepaczka lub kotkę niedowidzącą",czyż nie?

Zoyabea-mam świeżutki test-jeśli to coś pomoże to mogę go podarować dla tego cudownego czarnuszka ! (zresztą przebywa u Ani-test-nie czarnuszek :D )
musiałabyś tylko zorganizowac zrobienie go :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lis 26, 2012 8:35 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

zoyabea pisze:
bulba pisze:

MissJoas czarny koleżka, który wrócił do szpitala był z pok nr 2 czy 3? - bo jeśli z 2 to niewidek Esteban - a jak z 3 to Lucek o numerze 666/12...

Przepraszam, pomyliłam się już w imionach niewidka :oops: Esteban nadal jest w adopcyjnym i ma chyba mega biegunkę. To Lucka w takim razie cofnięto z adopcji - katarzył i miał temperaturę.
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pon lis 26, 2012 10:24 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

A co się dzieje z burą ślepąkoteczką, która siedziałą w klatce w szpitalu pod moim ślepaczkiem? Wtedy miała katar, ale może już jest zdrowa.
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Pon lis 26, 2012 11:08 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

A jaki jest plan B gdyby kot okazał się dodatni ?
Bo ja jego los jestem w stanie przewidzieć .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon lis 26, 2012 11:32 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

ewexoxo, dzięki za info i trzymanie ręki na pulsie :)

Dla porządku przypominam, bo jakieś dziwne zamieszanie się zrobiło, że:
- kotów w schronisku nie testuje się jeśli nie ma do tego wskazań, jeśli są- testy wykonuje wet w schronisku. Jeżeli ktoś proponuje przeprowadzenie testu kotu schronowemu to po pierwsze: wykonanie testu możliwe jest za zgodą schronu, po drugie: należy najpierw pomyśleć o alternatywie dla kota jeśli okaże się plusowy.
- wolontariusze nie mają wstępu na szpital, nie znamy więc statusu każdego kota w schronisku.

Wrzucam nowych, a z kwarantanny zniknęły 834 i 840.
847/12 Obrazek
849/12 Obrazek
851/12 Obrazek
852/12 Obrazek podrzucony pod schronisko
853/12 Obrazek podrzucony pod schronisko
854/12 Obrazek
856/12 Obrazek
857/12 Obrazek
858/12 brak foto,popielata z miotem CCXVII/12
859/12 brak foto, bury pręgowany
Ostatnio edytowano Pon lis 26, 2012 13:15 przez jamkasica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon lis 26, 2012 12:45 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

ten 857/12 to chyba po wypadku, biedak :(
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon lis 26, 2012 13:17 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

a te podrzutki tak przerażone, że patrzeć na nie ciężko ;(
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon lis 26, 2012 14:39 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

Co do testów, to pamiętam, że kiedyś ktoś chciał adoptować kota i poprosił o testy weta robiącego adopcje. Nic z tego nie wyszło, bo nie było czasu i osoba się rozmyśliła ( koteczka na szczęście wyądowała u Mohy) ale wiem, że lekarz się zgodził.
Myślę, że najpierw trzeba by się dowiedzieć o stan jego zdrowia (będę w środe więc się dowiem) a potem osoba zainteresowana musiałaby się pofatygować do schronu i poprosić o zrobienie testów u dyr.
Pytanie - co z kotem jeśli okaże się dodatni pozostaje ;( W związku z tym najpierw należy znaleźć alternatywe dla niego jeśli okazałby się dodatni.

Ta bura pod Twoim basiu111 poszła do domu.
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon lis 26, 2012 15:20 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

przecież kot przez sam fakt zrobienia mu testu przez weta ,testu nie będącego zresztą własnością schronu, nie opuszcza jeszcze schroniska?
co by było z kotem któremu schronisko, z własnej woli, zrobiłoby test i okazałby się dodatni?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lis 26, 2012 15:24 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

zoyabea pisze:Co do testów, to pamiętam, że kiedyś ktoś chciał adoptować kota i poprosił o testy weta robiącego adopcje. Nic z tego nie wyszło, bo nie było czasu i osoba się rozmyśliła ( koteczka na szczęście wyądowała u Mohy) ale wiem, że lekarz się zgodził.
Myślę, że najpierw trzeba by się dowiedzieć o stan jego zdrowia (będę w środe więc się dowiem) a potem osoba zainteresowana musiałaby się pofatygować do schronu i poprosić o zrobienie testów u dyr.
Pytanie - co z kotem jeśli okaże się dodatni pozostaje ;( W związku z tym najpierw należy znaleźć alternatywe dla niego jeśli okazałby się dodatni.

Baaaardzo sie cieszę, bo często o niej myślałam. Bałam się, że gdzieś tam przepadnie w systemie i będzie spędzać w klatce kolejne miesiące. Dzięki za info :1luvu:
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Pon lis 26, 2012 16:01 Re: PALUCH 8. MRAU. Kto mieszka w okolicach ul. Stawki? str.

zoyabea pisze:Co do testów, to pamiętam, że kiedyś ktoś chciał adoptować kota i poprosił o testy weta robiącego adopcje. Nic z tego nie wyszło, bo nie było czasu i osoba się rozmyśliła ( koteczka na szczęście wyądowała u Mohy) ale wiem, że lekarz się zgodził.

Ja z kolei byłam świadkiem jak Pani, mająca już 1 kota w domu, poprosiła o testy kotka z adopcyjnego i Wetka je zrobiła od ręki. Dodam, że kot został adoptowany :) Także chyba zależy od weta i od ilości adoptujących danego dnia.
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

[poprzednia][następna]