KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 23, 2012 7:03 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

To ja zamiast sałatki nicejskiej zrobię sałatkę makaronową. Pieczywko z... zostaje, podobnie jak dipy. No i likier kawowy.

I ja bym chciała wiedzieć z kim jadę - z Cookie czy z Bożeną? Mnie wsio ryba, tylko chcę wiedzieć gdzie i o której mamy podejść.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob cze 23, 2012 8:05 Forum

Marzenka jadd teraz do schronu. Jak ustale to zadzwonie
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob cze 23, 2012 13:58 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Co do transportu to ja zabieram Alienor i Alę, Marta jedzie z Wiesiem a Beatka po pracy jakoś dojedzie.
Jak coś Beti to dzwoń!
Mamuśka jedzie z Boną.
Gdyby ktoś jeszcze nie miał jak się dostać do Tereni to prosimy o info ale chyba wszystko jest ogarnięte :D
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob cze 23, 2012 14:13 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Po dyżurze:
Kupiłam trochę mokrego. Większość jest na kwarantannie, kilka puszek na zdrowej w kibelku. Tam są tylko dwa koty, które jedzą mokre (te w wolierze). Reszta je suche. Na zdrowej w kuwetach była jedna rzadka kupa, reszta spoko.
Teresa wzięła do weta Emilki, okazało się, że to obydwie kocice 8O Są przetestowane, wszystko OK.

Rano z czterech maluszków dwa miały otwarte oczka, trzeci miał tylko jedno otwarte, a czwarty obydwa sklejone. Przemyłam im i posmarowałam, mamuśce też.

Rudzik Junior i Skarpetek Junior są świetne, szaleją w boksie, w ogóle się nie boją, musiały już wcześniej mieć kontakt z człowiekiem.

Amelka dalej straszy, ale chyba chciałaby się zakolegować z jakimś kotem, bo zagadywała dzisiaj do Dekstera.

W Chatce są też znowu Franek i Franczeska, były w Almavecie, leczenie wg karty. Leki przypięte do boksu.

Denisek i Pysiol zaczepiają Dekstera, ale on radzi sobie z nimi całkiem nieźle. Zastanawia mnie to jego ciągłe chodzenie w kółko.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Sob cze 23, 2012 15:26 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

mnie się też wydaje , że w krzakach widziałam tylko jeszcze jednego małego, ale ja wtedy stałam przed krzakami a Pani Dorota wchodziła w krzaki

Mara S pisze:Po dyżurze:
Na zdrowej: - 2 krowie cuchnące krowie placki,
- skończył się żwirek! - na kwarantannie jeszcze jest w miarę, więc trzeba by trochę pożyczyć…,
- jak zwykle scysje między Józkiem i Złotą,

Na kwarantannie:
- Dexter nalał na worek ze śmieciami :/ Zostawiłam mu ten mały drapak muchomor na środku kociarni, żeby miał jakiś środek do obchodzenia w koło :D :D :D ,
- Pysiol i jego guru (drugi żarłok czyli Denis) szaleli na drapaku pod oknem,
- Amelka nawet spoko – znaczy bez stresów dała sobie zrobić w boksie wszelkie zabiegi (bezpośrednio jej nie dotyczące)
- Maluchy po przetarciu oczek i posmarowaniu neomycyną - nie mogły się napatrzeć (chodziły – znaczy czołgały się czy co one tam robią i się wpatrywały we wszystko :ryk: ); przez moment wydawało mi się, że ich matka ma rujkę :-? ,
- Jest 1 puszka mokrego i 2 tacki dla maluchów, aczkolwiek ja dałam New Rudzikowi i New Skarpetkowi mokre dla dużych (podziabdziane) i też jedli bez problemu.
- Na kwarantannie na blacie był duży worek (chyba 15kg) Puriny Cat Chow Kitten z napisem: dar dla kotki z małymi czy jakos tak :P - przedstawiłam go pod szafę
- Byłam przed dyżurem w krzakach– widziałam szylkretkę i małego czarnego - on spokojnie jest do złapania. JEST TAM TEZ DUŻY CZARNY KOT – prawdopodobnie ich ojciec (nie jakis wielki – gabaryty szylkretki). Przy misce dominuje matka ale widać, że tatuś (no chyba, że to ciotka jakaś ;p), też głodny. Nie wyobrażam sobie, że złapiemy małe i matkę a on samotny zostanie – widać, że trzyma z nimi.
Dorota a czy Ty jesteś pewna, że widziałaś 2 małe czarne – tak pytam czy nie ma opcji, że wzięłaś dużego czarnego za małego ;p?
- Poza tym: zgubiłam gdzies telefon :x

Co do transportu do Teresy - bardzo chętnie zabiorę się z kimś, kto będzie tak dobry by mnie zabrać... a w nawiązaniu do planów żywieniowych - ja jak zwykle sałatka grecka :wink: i winka
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob cze 23, 2012 22:31 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Raport z dyzuru wieczornego!

Część zdrowa

Ogólnie -kup brzydkich nie było.
Koty już bardzo stęsknione za jedzeniem mokrym. Jak nioslam do woliery to wszystkie mnie otoczyły i pomiałkiwały.
Ziutek-dziś był bardzo miziasty, brzuszek miał normalny. Moze on ma wzdęcia pzed zrobieniem kupy ?
Ogonek- taki ze skarpetkami siedział cały czas skulony w drapaku i nie wychodził do jedzenia.Wstawiłam mu tam suchy pokarm może tam coś zje.
Kamilka-biała z czarnym-apetyt ma doskonały.Nie schodziła do mnie
Emilka-biała z burym-bardzo mnie martwi ,nic nie je jest osowiała ,lezy zwinieta w kłębek.Bardzo się boję aby z tego załamania nie dostala Fipa.Czy ktoś widział czy ona je?
Józio zaatakował Złotą jak widzial że ona do mnie się tuliła. Moze on jest zazdrosny o pieszczoty .
Kwarantanna
Franek i Franczeska od jutra dostają leki[/color].Apetyty doskonałe.
Mamuśkka-zrobiłam jej zastrzyk Linkospektin 0,7ml .Ma go dostawać przez 5 dni wieczorem Zastrzyk niestety bolesny. Mamuska ma strasznie czerwone oczy.Przemyłam jej i dostała neomcynę. Maluszki -3 Muszkieterowie i mała dama(Atos,Portos,Aramis i Anna) oczka przemyte,masć dostały.Za jakieś 2 godziny od podania masci wszystkie otworzyły oczka.
Rudzik i Skarpetek-są cudowne.Rudzik bardziej śmiały.Martwię się że Skarpetkowi bedzie smutno bez brata.Uszy im wyczyściłam.Szczególnie lewe miały brudne.Czysciłam i czyściłam tyle świństwa im wyszło z uszu.
Pysiołek,Denisek i Deksterek żarłoki okropne. Cieżko nakładać jedzenie bo wszedzie wejdą.
Amelka mnie zadziwiła.Jak dawałam jedzenie nie bała się ręki.Pozwoliła się długo głaskać i miziać pod szyjką.Wydaję mi się że bedzie miała rujkę chyba że jest już sterylizowana

Zastrzyk dla Mamuśki jest w 1 strzykawce trzeba z niej pobrać 0,7ml do małej strzykawki.Podawanie zastrzyku codziennie jest konieczne.Zastrzyk jest przypiety do boksu , ale lepiej przenieść go do witryny aby slońce nie padało na iego!
Ostatnio edytowano Nie cze 24, 2012 8:06 przez wiesiak, łącznie edytowano 1 raz
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Sob cze 23, 2012 22:56 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Niespodzianka od Gosiakot
Gosia dzwoniła do mnie i poprosila o ustawienie termometru bezstresowego który kupiła dla kotów i zostawiła w witrynce.Wsrodku jest instrukcja obsługi.Napisałam też skróconą jedna jest przy termomerze drugą przykleiłam na okienko.
Wiadomo najdokładniej mierzyć normalnym ale nie kazdy w 1osobę da radę.
Gosiu bardzo Ci dziekujemy!
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Post » Nie cze 24, 2012 4:45 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

wstawiam, bo nie wiem, czy kotka ciachnięta... i czy opiekunka świadoma, że ciachać trzeba

adopcje/index.php?p=14058
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie cze 24, 2012 11:34 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Mara kupiłaś teraz neomycynę? Nie było nowej tubki i zostawiłam swoją !

Mark Twain

wiesiak

Post » Nie cze 24, 2012 15:20 Forum

Po dyzurze ok. Byla pani od mamuski z darami. Wiecej wieczorem bom juz na dzialce i z komorki zle sie pisze. Amelka ma ruje. mamuska taka biedna jest i ucieka od maluszkow. Nie wiem jak u niej z pokarmem ja jej makuchy dokarmilam mleczkiem z puszki jadly az furczalo ale male porcje. To dalam dwa razy w odstepach
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie cze 24, 2012 15:23 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:Po dyzurze ok. Byla pani od mamuski z darami. Wiecej wieczorem bom juz na dzialce i z komorki zle sie pisze. Amelka ma ruje. mamuska taka biedna jest i ucieka od maluszkow. Nie wiem jak u niej z pokarmem ja jej makuchy dokarmilam mleczkiem z puszki jadly az furczalo ale male porcje. To dalam dwa razy w odstepach

Do której Mamuśka byłaś na dyżurze?
Jak przyjdę po 17:00 to będzie dobrze?
Ale mam ochotę na Twoje grillowane ziemniaczki z masłem i serkiem, mniaaam... :D
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Nie cze 24, 2012 17:49 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 25.06.-01.07.2012 r.
25.06. pon. rano brak wie. brak
26.06.wt. rano brak wie. brak
27.06. śr. rano brak wie brak
28.06. czw.rano brak wie. Teresa
29.06. piat rano brak wie.brak
30.06. sob. brak wie. brak
01.07. niedz. rano Dorotka wie. brak

jutro wieczorem

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie cze 24, 2012 17:52 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Dajcie jakieś zdjęcie, niech chociaz popatrzę :(
Specjalnie przełozyłam impreze urodzinową , zeby jechać na kocią imprezkę i z Wami spędzic urodziny, a tu taka skucha :evil: dobrze, ze chociaz tortu nie skończyłam, biszkopt przyda sie na przełożoną impreze urodzinową ;)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie cze 24, 2012 18:12 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Wiesiu neomecynę dostarczę dopiero jutro :oops: więc dobrze, że zostawiłaś swoją.
CZY MOGĘ ZAMÓWIĆ ŻWIREK I ILE?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie cze 24, 2012 20:14 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Jutro rano poproszę.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

[poprzednia][następna]