PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw kwi 12, 2012 17:17 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

W sobotę będę w hurtowni, mogę kupić. Nie wiem ile kosztują, ale tym się nie przejmujcie :D Ile tych buteleczek potrzeba? Tylko w ten weekend nie uda mi się ich porzucić na Paluch. W sobotę po 18-ej mogłabym komuś podrzucić - może Jamkasicy, bo chyba mam najbliżej. Mieszkam na Dworkowej.

Edit.
I błagam dajcie znać kiedy będzie można przywieźć ścinki, bo panie sprzątające u mnie w pracy bardzo się przejęły i codziennie zostawiają mi pod biurkiem woreczki ze ścinkami, które grzecznie zabieram do domu, ale niedługo nie będę miała gdzie ich trzymać :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw kwi 12, 2012 17:32 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

Choćby kilka, 5-6 . To będzie komfort i dla ludzia i dla malca :wink: .
Też nie mam pojęcia ile kosztują , ale chętnie zapłacę.
Odbiór jakoś dogadamy . Mieszkam przy rondzie Wiatraczna , w razie czego podjadę.

W ścinkach zorientuję się czy już czas .

Dziękuję :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw kwi 12, 2012 18:25 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

buteleczki są ale niema tyle czasu zeby karmić butelką szczególnie za nie kazdy kociak umie jesc ze smoczka.

a co do ścinków to jeszcze nie potrzeba bo narazie tylko szczeniki korzystają a kocięta są w innym pomieszczeniu na poduszkach eletrycznych.

co moge zaproponować to mleko dla kociąt, bądz karme dla niejatków, lub podkłady duze jednorazowe (dla połamanców).

rudy z korytarza coraz lepiej się czuje a kolega toffiego polubił wędline z kanapek śniadaniowych a w badaniu krwi nic nie wyszło.

monia1

Od: Wto mar 16, 2010 23:09

Post » Czw kwi 12, 2012 20:17 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

Karmienie butelkami jest niestety czasochłonne szczególnie jeśli maluchy nie umieją ssać :( Oprócz tych co w schronie mamy 5 butelek od Anielki, którymi podzielimy się jakoś- dam Małgosia część Tobie jeśli wybierasz się w sobotę- jak będzie czas można spróbować odciążyć opiekunów i pokarmić :)

Oprócz tego Aniela podarowała jeszcze 200g mixolu, będą też przynajmniej dwa opakowania od cichej podczytywaczki wątku, a i Bianka może coś w hurtowni wyhaczy ;) DZIĘKI OGROMNE!!

A może ma ktoś jakieś niepotrzebne podkłady, o których pisze monia, albo karmę, której nie lubią Wasze koty, a schronowe zjedzą ze smakiem?

monia1 pisze:rudy z korytarza coraz lepiej się czuje a kolega toffiego polubił wędline z kanapek śniadaniowych a w badaniu krwi nic nie wyszło.

Przypomnę, że Tofi to ten pies, a jego kolega z korytarza to ten kotek:
Obrazek + Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Sob kwi 14, 2012 12:23 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

Witam Wszystkich po powrocie.

Głos oddałam, choć znowu optymistycznie to nie wygląda :roll:

10 przesłałam.

I powtórzę się tu:

alareipan pisze:
W zeszłą niedzielę w telewizji byli Olga, Tomek i nasz kulawo-ślepy duet: Uula oraz Pafnucy/Piesunio/Śnieżek. Jeśli ktoś nie widział, to zapraszam do oglądania ku pokrzepieniu: http://www.tvp.pl/warszawa/magazyny/moj ... 12/6986976

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob kwi 14, 2012 21:19 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

alareipan pisze:Witam Wszystkich po powrocie.

Głos oddałam, choć znowu optymistycznie to nie wygląda :roll:

10 przesłałam.

I powtórzę się tu:

alareipan pisze:
W zeszłą niedzielę w telewizji byli Olga, Tomek i nasz kulawo-ślepy duet: Uula oraz Pafnucy/Piesunio/Śnieżek. Jeśli ktoś nie widział, to zapraszam do oglądania ku pokrzepieniu: http://www.tvp.pl/warszawa/magazyny/moj ... 12/6986976

Super dzieciaki trafiły :ok: a Ulunia jak wypiękniała :1luvu:

Kupiłam mleko dla kociaków, jutro postaram się podrzucić - przypuszczam, że przed 15-tą
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Pon kwi 16, 2012 8:41 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

DZIĘKUJĘ za akcję MLEKO :)
Spisałyście się Dziewczyny na medal, bo takie rzeczy potrzebne są na "już" ,a oprócz tego co uda się dokupić za zebrane pieniądze to to co zostało zakupione i dostarczone- już jest w użyciu :)

Niestety w schronisku kolorowo nie jest :( . Chyba przesilenie wiosenne daje się kotom mocno we znaki.
:arrow: Chorusy zaopiekowane i leczone, ale najgorzej jest z tymi, które nie reagują na leczenie, albo nie mają na wcale ochoty.
:arrow: Jest kilku niejadków, kilka kompletnie przestraszonych "nowych" z kwarantanny, dla których rozłożenie się mimo izolacji to kwestia czasu.
:arrow: Kwarantanna z ubiegłego tygodnia już zdążyła zasilić szafy, które i tak pełne są kocich bied.
:arrow: Z kolei te, które już prawie wychodzą z choroby jakoś do końca z niej wyjść nie mogą lub trafiają na leczenie nowo powstałego grzyba.
:arrow: Do tego sezon "dzieci i matek z dziećmi" rusza pełną parą.

Może komuś jakiś tymczas? :roll: i przypominam się jeszcze z tym bo nie muszę nikomu tłumaczyć ile dla chorych znaczy dobre odżywianie.
jamkasica pisze:A może ma ktoś jakieś niepotrzebne podkłady, o których pisze monia, albo karmę, której nie lubią Wasze koty, a schronowe zjedzą ze smakiem?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon kwi 16, 2012 13:25 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

jamkasica - widzałaś może kotkę 156/12?
W jakim jest stanie?

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pon kwi 16, 2012 14:45 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

niet :oops: Prośba o przypominanie przed weekendami bo wylatują te numerki w ferworze atrakcji schronowych :(
Niestety obstawiam, że nienajlepiej bo mało kto z zeszłego tygodnia, kto był na kwarantannie- jest zdrów :/
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon kwi 16, 2012 15:40 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

Przypomnę się przed weekendem.
Cały czas kombinuję nad jakimś tymczasem dla małej i nic z tego nie wychodzi :(

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pon kwi 16, 2012 19:33 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

Jestem zakochana w tej psio-kociej nierozłącznej parce :1luvu: Szkoda, że nie mogę ich zabrać... :cry:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Wto kwi 17, 2012 9:41 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

178/12 Obrazek
179/12 Obrazek ze Śreniawitów
180/12 Obrazek (wielkie, czarne, mega przestraszone CUDO!!)
181/12 Obrazek z miotem XXV
182/12 Obrazek
183/12 Obrazek

Gościnnie wstawiam psa, który "przygodę ze schroniskiem" zaczął 2008, a teraz to czwarty raz kiedy do niego trafił. Osoba, która adoptowała go jako ostatnia- zmarła.
Obrazek Niektóre zwierzęta mają wyjątkowego "pecha" :(

edit:
184/12 Obrazek
185/12 Obrazek
186/12 Obrazek
187/12 Obrazek
188/12 Obrazek z miotem XXVIII Obrazek
Ostatnio edytowano Śro kwi 18, 2012 15:14 przez jamkasica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto kwi 17, 2012 16:43 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

faktycznie biedny piesio.... kotki tez takie sliczne.... :(

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw kwi 19, 2012 18:53 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

Przypomnę, że Tofi to ten pies, a jego kolega z korytarza to ten kotek:
Obrazek + Obrazek[/quote]

To TEN pies :D Matko jaki człowiek nieogarnięty :oops:
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Czw kwi 19, 2012 20:43 Re: PALUCH 7-Podaruj Paluszkom 1% GPK MRAU :) już kocięta! :

bubula pisze:Przypomnę, że Tofi to ten pies, a jego kolega z korytarza to ten kotek:
Obrazek + Obrazek

To TEN pies :D Matko jaki człowiek nieogarnięty :oops:[/quote]

oooo, ten:
Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

[poprzednia][następna]