Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 11, 2012 23:49 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Gracjono trafił do bardzo sympatycznego Pana, będzie mieszkał z drugim kotem. Moja znajoma była świadkiem tej adopcji (ma praktyki w schronisku). Pan wypatrzył kota w ogłoszeniach, był zdecydowany, sympatyczny, miał kontenerek. Niestety w ogłoszeniu nie było nic o opłacie za kota. Pan był ją gotów oczywiście zapłacić ale zabrakło mu kilka złotych: po prostu nie był na to przygotowany. Pani w okienku w kasie potraktowała Pana bardzo nie miło... W końcu zgodziła się aby Pan brakujące bodajże 6 zł dowiózł w poniedziałek. Może warto by było aby w każdym ogłoszeniu znalazły się informacje nie tylko od której do której czynne jest schronisko ale też dokładnie ile trzeba zapłacić przy adopcji, że trzeba mieć kontenerek? Wiem, że przynajmniej jedna osoba (nie pamietam teraz która z dziewczyn :) zawsze taką informację umieszcza (i chwała Jej za to :) Nie zawsze też jest dokładna informacja o wieku, sterylizacji, szczepieniach... Na pewno Panu adoptującemu Gracjana nie było miło w tej sytuacji (moja znajoma dziwiła się nawet ile miał cierpliwości do ,,pani z okienka'')...
A Gacjano :ok: :ok: :ok:

Morgiana

Od: Sob mar 15, 2008 1:36

Post » Nie lut 12, 2012 9:03 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

dzięki Morgiana - cenne rady
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Nie lut 12, 2012 14:52 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

niestety dziś nie było żadnej adopcji
wczoraj do domku poszedł Faworek Farcik

rudy pUchatek jest genialny - futerko dziś bardziej wyczesaliśmy już niema prawie kup pchlich
jeszcze troszkę i o tego faceta wszyscy się będą bić
Obrazek

Magija

Post » Nie lut 12, 2012 15:25 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Morgiana pisze: Może warto by było aby w każdym ogłoszeniu znalazły się informacje nie tylko od której do której czynne jest schronisko ale też dokładnie ile trzeba zapłacić przy adopcji, że trzeba mieć kontenerek?

Szczerze powiem, że zupełnie nie pomyślałam o cenach schroniskowych :oops: od niedawna wklejam ogłoszenia od magdyradek i cholerka wszędzie piszę w cenie "0,00" rzeczywiście to może wprowadzać zamieszanie
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Nie lut 12, 2012 15:43 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

się staram pisac o opłatach i transporterku

pUchatek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek

Nowy kotek w schronisku
ciocia Magija bardzo szkoliła na owczarka
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie lut 12, 2012 17:44 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

dilah pisze:
Morgiana pisze: Może warto by było aby w każdym ogłoszeniu znalazły się informacje nie tylko od której do której czynne jest schronisko ale też dokładnie ile trzeba zapłacić przy adopcji, że trzeba mieć kontenerek?

Szczerze powiem, że zupełnie nie pomyślałam o cenach schroniskowych :oops: od niedawna wklejam ogłoszenia od magdyradek i cholerka wszędzie piszę w cenie "0,00" rzeczywiście to może wprowadzać zamieszanie

to nie tak... przede wszystkim - ogłoszeń nie pisze magdaradek, ona tylko rozsyła do wstawiających te, które otrzyma od "opiekuna" kota.
I wydaje mi się, że nie chodzi tu o wpisywanie "ceny", bo prawda jest taka, że kot "kosztuje" 1 zł. Reszta opłaty (30 zł kociak i 35 kot dorosły i podlotek) to zwrot kosztów szczepień, odrobaczeń - oczywiście po kosztach minimalnych. Ale może rzeczywiście warto dopisywać te informacje.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Nie lut 12, 2012 18:17 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Myślę że warto żeby taka informacja była.
Ja np. praktycznie nigdy nie mam przy sobie gotówki, w 99% posługuję się kartą. Gdybym pojechała do schroniska po psa czy kota na 90% nie miała bym przy sobie gotówki żeby zapłacić :oops: Gdyby taka informacja była w ogłoszeniach przyjechała bym przygotowana.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie lut 12, 2012 21:19 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Ten "bardzo owczarek", to taki duży jak czarna puma (po prawej) 8O . Może wyrośnie z niego gończy polski :ok: :lol:

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Nie lut 12, 2012 21:28 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Mamusia czarnego synka, super ma mordkę :1luvu: :1luvu: i chyba ma rujkę...
ObrazekObrazek

czarny synek Mamusi niezwykle puchaty
ObrazekObrazek

Kamilek- z okropnie biedna nóżką do amputacji- bedzie pięknym kotkiem :1luvu: :1luvu:
i jaki on ma cudowny apetyt! :1luvu: :1luvu:
Obrazek

piękny Bengalski w klatce po Gracjanie :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Nie lut 12, 2012 21:32 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

O, a Kamilkowi to się jedno uszko troszkę z łebka zsunęło :)

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Pon lut 13, 2012 22:36 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

co nowego u Was... co dobrego?
u mnie byłą pani Hanny - odebrać transporter, smutno nam się rozmawiało ale Hanna miała udane życia , dom i wiele miłości...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lut 13, 2012 23:57 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

dagmara-olga pisze:co nowego u Was... co dobrego?
u mnie byłą pani Hanny - odebrać transporter, smutno nam się rozmawiało ale Hanna miała udane życia , dom i wiele miłości...

Dagmaro, a czy Pani myśli, z czasem, o jakimś kotku?

Brytanek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Wto lut 14, 2012 8:01 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Pafnucy nie żyje:

"Kotek niestety nie miał szansy się wyluzować. Wg. danych podanych przez schronisko (po fakcie) nie odbył koniecznej kwarantanny.

W piątek zaczął wymiotować, nocna wizyta w lecznicy (zastrzyki z antybiotykiem i przeciwwymiotne ) W nocy zaczął wymiotować sporymi członami tasiemca. Nad ranem w sobotę odwieziony do lecznicy (kroplówka przeciw odwodnieniu oraz dalsze leki) kot pozostał do niedzieli (w międzyczasie kolejne wymioty z tasiemcem) gdzie dokonał żywota wczesnym popołudniem. Później wrzucę streszczenie wypisu z lecznicy. Dziś przewieźliśmy zwłoki do Instytutu Weterynarii w celu dalszego badania na ew. zakażenie wścieklizną, na którą w schronisku też nie był szczepiony. Generalnie nie chcę mi się rozpisywać, ale proszę ewentualnych chętnych do adopcji rozważenie pomiędzy dobrem kotka, a zdrowiem rodziny i bliskich bowiem schronisko na Marmurowej to jakaś kpina, która stwarza zagrożenie epidemiologiczne nie stosując koniecznych okresów kwarantanny (nasz kot byl ok 10 dni) oraz leczenia typu prawidłowe odrobaczanie (nasz dostał jedną dawkę 31.01)."
Obrazek

Magija

Post » Wto lut 14, 2012 8:15 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

8O :cry:

co to znaczy, że nie odbył kwarantanny? na co? na wściekliznę? na którą kot - jako chorujący - nie został zaszczepiony? zaprzeczają sami sobie...
Szkoda tylko Pafnucego :(

dziewczyny, czy można by dodać Behemota do "Nim..."? ten kot długo nie pociągnie...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lut 14, 2012 8:15 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Pafnucku, tak strasznie mi żal, że nie pisali, być może udało by się, nakierować, może gdzie indziej by Ci pomogli
Pafnucku, przepraszam za ludzi, za świat
marchewkowy dzieciaku
nie tak miało być
:(

[*]
Obrazek

Magija

[poprzednia][następna]