Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Broszka pisze:U nas z racji bliskości koni jest b.dużo much, ale mam w każdym oknie które otwieram założone moskitiery, więc w domu nie latają
Pół tabletki jest na 5kg - trochę za dużo na Twoje 3,5kg kotki.
Zdecydowanie lepiej podawać dwukrotnie dobrze wyliczoną dawkę niż na raz prawie podwójną. Te leki nie pozostają obojętne dla organizmu.
Odrobaczanie jednorazowe wytłucze dorosłe robale i ew. larwy - jajeczek nie zabije. A jeśli koty mają robaki (a z pewnością mają) to z tych jajeczek zaraz wylęgną się kolejne robale. Jednorazowe odrobaczanie jest zupełnie nieskuteczne.
Ale oczywiście zrobisz jak zechcesz.
Moim zdaniem wet też człowiek i myli się jak każdy, warto więc weryfikować to co zaleca - dla dobra zwierzaków.
jasia0245 pisze:Koteczka parkingowa jest mniejsza od moich kotków, więc lekarz wet kazał mi dać jej 1/4 i po paru dniach powtórzyć też tyle samo. Koteczka dzisiaj przez tę rozgniecioną tabletkę nie ruszyła wcale jedzonka. Pusia żyje jest wszystko Ok. Nie było mnie długo w domku, jak wróciłam patrzę Pusia czeka przy drzwiach i wszystko jest dobrze, je też. Sisi dam jutro 1/3 tabletki w mięsku rozmrożonym. Już jestem spokojna, drugi raz nie popełnię tego błędu.![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Paula05 i 108 gości