Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 18, 2011 0:02 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

-=sara=- pisze:Hej dziewczyny, muszę was prosić o kocią konsultację... Czy zdarzyło wam się coś podobnego... Mianowicie mam wrażenie, że Grubasia zwariowała... 8O Mam wrażenie, że mam w domu agresywnego psa a nie potulnego leniwego kota...
Grubasia znienawidziła swego brata gdy wrócił wilgotny z kąpieli (musieliśmy go wykąpać bo niemiłosiernie się upaćkał...). Grubaska nie była kąpana - nie było takiej potrzeby. Gdy zobaczyła go po kąpieli zaczęła na niego syczeć i prychać - coraz mocniej, coraz mocniej... Teraz minęło już 9 godzin i jest wręcz coraz gorzej! Grubasa... warczy!!! Siedzi sobie i warczy jak pies. Dzidzio na początku był potulny - bał się jej i starał się nie wchodzić jej w drogę bo zaczynały się syki i prychanie. Teraz próbuje prowadzić działania zaczepne...
Czy kiedyś zdarzyło się wam, że mając dwa kochające się, zżyte ze sobą (liżą się nawzajem, śpią razem itp) nagle jeden z nich zaczął drugiego nienawidzić?! W stosunku do mnie Grubasia zachowuje się normalnie i przyjaźnie...
Od kilku dni choruje - siusiała (a raczej nie mogła się wysiusiać...) krwią - teraz daję jej od 3 dni zastrzyki (Tolfine i Enroxil) je też osobno bo ma specjalną dietę (Urinary HD). Ale nie wiem czy to może mieć wpływ na jej zachowanie?!
Wygląda to naprawdę strasznie aż zaczynam się obawiać spania z nią 8O

Na paru wątkach czytałam o takiej zmianie relacji, jak kot wrócił do domu od weta - zanim wywietrzał, kot, który weta nie pdwiedził był agresywny w stosunk do leczonego.
Ja bym na noc oddzieliła od siebie
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie wrz 18, 2011 8:06 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Hmm... Nie wiem... Dziwne to. Dzid płacze bo chce sie bawić a ta warczy... Jak z dziećmi... 8O
Obrazek

-=sara=-

Od: Śro kwi 09, 2008 10:45

Post » Nie wrz 18, 2011 10:35 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Iza, jeżeli chodzi o karmę to można spróbować na fb - tam jest taka aplikacja "Karmowzięcie", co tydzień jest do wygrania bon na zakup karmy w KV (dowiozą do domu) są to pieniądze od 150 do 250zł - zawsze to coś. Ja raz wygrałam a całość przesłałm cudak na koty w Stepnicy. Wystarczy wejść, kliknąć - pokazuje się pytanie dotyczące zwierząt (np. jakie są przyczyny bezdomnośći itp) - odpowiedzieć i czekać, co tydzień wygrywa ktoś inny
Co do styropianów - dałam Tysiek trochę "towaru" na Stepnicę z tym że Justyna mówiła że to wy (z mężem) robicie budki, to moze Tysiek niech do was przywiezie?
Obrazek
To mój ukochany szczurek, już dawno w szczurzym niebie. To druga życiowa męska miłość. Pierwszą był ukochany kot...
Nigdy nie dyskutuj z zadufanym w sobie idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

agajwg

Od: Sob cze 25, 2011 10:11

Post » Nie wrz 18, 2011 13:01 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

-=sara=- pisze:Hmm... Nie wiem... Dziwne to. Dzid płacze bo chce sie bawić a ta warczy... Jak z dziećmi... 8O

Myciem usunęłaś jego zapach, dzięki ktoremu koty się 'rozpoznawały'.Kotka Twoja może uważac go teraz za obcego.
Przejdzie jej za jakiś czas :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Nie wrz 18, 2011 14:01 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

agajwg pisze:Iza, jeżeli chodzi o karmę to można spróbować na fb - tam jest taka aplikacja "Karmowzięcie", co tydzień jest do wygrania bon na zakup karmy w KV (dowiozą do domu) są to pieniądze od 150 do 250zł - zawsze to coś. Ja raz wygrałam a całość przesłałm cudak na koty w Stepnicy. Wystarczy wejść, kliknąć - pokazuje się pytanie dotyczące zwierząt (np. jakie są przyczyny bezdomnośći itp) - odpowiedzieć i czekać, co tydzień wygrywa ktoś inny
Co do styropianów - dałam Tysiek trochę "towaru" na Stepnicę z tym że Justyna mówiła że to wy (z mężem) robicie budki, to moze Tysiek niech do was przywiezie?

Potrzebna mi instrukcja jak to zrobić.Próbowałam coś zdziałać ale nie wiem jak. :roll: :oops:

Trzeba zapytać Tysiek gdzie składuje w tej chwili styropiany.Jeśli sa w ciepłym suchym miejscu i mogą poczekać do połowy pażdziernika, to wtedy dobrze by było, aby zostały do mnie dostarczone na czas budkowania.Ustaliłam z Justynką że przekładamy sprawy do następnego przyjazdu mojego Męża z przyczyn finansowych.Sama rola folia kosztuje ponad 80 zł.Nie dam rady w tym miesiącu przeskoczyć pewnych rzeczy.Ale potem będziemy już działać ostro.Mam teraz kilka spraw domowych i dwie sterylki do zrobienia w tym tygodniu.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie wrz 18, 2011 14:03 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

wiora pisze:
-=sara=- pisze:Hmm... Nie wiem... Dziwne to. Dzid płacze bo chce sie bawić a ta warczy... Jak z dziećmi... 8O

Myciem usunęłaś jego zapach, dzięki ktoremu koty się 'rozpoznawały'.Kotka Twoja może uważac go teraz za obcego.
Przejdzie jej za jakiś czas :wink:

Mój Mąż wczoraj powiedział dokładnie to samo.Zapach się zmienił na obcy i być może sama kotka nie czuje się jeszcze dobrze i czuje się rozdrażniona.

iza71koty

Post » Nie wrz 18, 2011 15:03 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Jak czarna kotka Izà?
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Nie wrz 18, 2011 16:02 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Ania i jej Nitro pisze:Jak czarna kotka Izà?

Kicia odeszła dzisiaj[*] :cry: :| Kilka minut temu.Miałam Wam napisać w nocy jak wrócę.

Żegnaj koteńko[*]Będziemy o Tobie pamiętać.Zawsze.

Choć tyle mogliśmy zrobić dla Ciebie ,abyś lżej przeszła po Tęczowym moście....

iza71koty

Post » Nie wrz 18, 2011 16:05 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Jest mi żle i ciężko.I do tego okropna pogoda.Pada, pada i pada.... :|

iza71koty

Post » Nie wrz 18, 2011 16:16 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

[b]Potrzebna mi instrukcja jak to zrobić.Próbowałam coś zdziałać ale nie wiem jak. :roll: :oo
Chodzi o karmowzięcie?
Obrazek
To mój ukochany szczurek, już dawno w szczurzym niebie. To druga życiowa męska miłość. Pierwszą był ukochany kot...
Nigdy nie dyskutuj z zadufanym w sobie idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

agajwg

Post » Nie wrz 18, 2011 17:10 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Brdzo mi przykro
Kiciuszku brykaj za Teczowym Mostem [*]

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Nie wrz 18, 2011 17:29 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

agajwg pisze:[b]Potrzebna mi instrukcja jak to zrobić.Próbowałam coś zdziałać ale nie wiem jak. :roll: :oo
Chodzi o karmowzięcie?

Tak

iza71koty

Post » Nie wrz 18, 2011 18:21 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

iza71koty pisze:
agajwg pisze:[b]Potrzebna mi instrukcja jak to zrobić.Próbowałam coś zdziałać ale nie wiem jak. :roll: :oo
Chodzi o karmowzięcie?

Tak

Iza wchodzisz na fb na tą stronę https://www.facebook.com/Krakvet.dla.Schronisk - pomoc dla schronisk. Potem znajdujesz klikasz: karmowzięcie http://apps.facebook.com/karmowziecie/ (akurat dziś już ktoś wygrał, podają imię i nazwisko) tam trzeba kliknąć w pytanie - napisać odpowiedź i wysłać. Zawsze w soboty podają wygranych i na maila wysyłają instrukcje co robić, Od poniedziałku nowy konkurs i pytanie
Obrazek

agajwg

Post » Nie wrz 18, 2011 23:28 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Iza, tak bardzo mi przykro :( Za kazdym razem taka wiadomosc mnie dobija, ale niestety, nie zawsze udaje sie wygrac...
Bylas przy niej, odchodzila otoczona opieka i miloscia, a to bardzo wiele i kicia na pewno to czula.
Przytulal Cie Kochana, pamietaj, ze nie jestes sama, jestesmy myslami z Toba i Twoimi kotkami. :kotek:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Pon wrz 19, 2011 7:09 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Izo, bardzo mi przykro... Ale wierzę, że koteczka jest teraz w innym lepszym miejscu...
Obrazek

-=sara=-

Od: Śro kwi 09, 2008 10:45

[poprzednia][następna]