ŚWIDNICA!! Hania znaleziona? Potrzebna wizyta POADOPCYJNA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 18, 2012 15:00 Re: Hania już w domku i jest dobrze!!! Dziękujemy!

a powiem Wam, że dziś dostałam maila od Pani, która pytała o Hanię... :wink:

Lolcia81 :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Nie lut 19, 2012 15:46 Re: Hania już w domku i jest dobrze!!! Dziękujemy!

Atecortin do oczka i powinno być ok :)

Lolcia81

Od: Pt sie 05, 2011 11:01

Post » Nie lut 19, 2012 16:06 Re: Hania już w domku i jest dobrze!!! Dziękujemy!

Lolcia81 pisze:Atecortin do oczka i powinno być ok :)

No to dobrze ze to nic powaznego... :) a wiadomo od czego to było? Jakieś zabrudzenie czy otarcie?
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Nie lut 19, 2012 20:09 Re: Hania już w domku i jest dobrze!!! Dziękujemy!

ninakiler pisze:

No to dobrze ze to nic powaznego... :) a wiadomo od czego to było? Jakieś zabrudzenie czy otarcie?

Wetka powiedziała, że ma zaczerwnienione spojowki, jakby zapalenie spojówek, ale nie widać konkretnie zeby miala gdzies jakiś kłaczek czy otarcie.. w kazydm razie po 3 zakropieniach juz jest lepiej :)

Lolcia81

Post » Nie lut 19, 2012 20:45 Re: Hania już w domku i jest dobrze!!! Dziękujemy!

cieszę się, że to nic poważnego.. choć oczka/oczko Hani to pewnie newralgiczny punkt...
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie lut 19, 2012 20:57 Re: Hania już w domku i jest dobrze!!! Dziękujemy!

Uffff, cieszę się bardzo, że nic poważnego :D Haneczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon lut 20, 2012 22:07 Re: Hania już w domku i jest dobrze!!! Dziękujemy!

Lolcia81 pisze:
ninakiler pisze:

Wetka powiedziała, że ma zaczerwnienione spojowki, jakby zapalenie spojówek, ale nie widać konkretnie zeby miala gdzies jakiś kłaczek czy otarcie.. w kazydm razie po 3 zakropieniach juz jest lepiej :)

I jak tam??? Nadal poprawa??? Mam nadzieje ze tak :ok:

ninakiler

Post » Wto lut 21, 2012 7:31 Re: Hania już w domku i jest dobrze!!! Dziękujemy!

[quote="ninakilerI jak tam??? Nadal poprawa??? Mam nadzieje ze tak :ok:[/quote]

Oczko już wcale nie łzawi, tylko ta zaczerwieniona trzecia powieka jeszcze jest troche widoczna.
Ale na pewno jest poprawa :)
Prze to oczko wetka wolała jej nie szczepić w sobote i jak teraz w piątek pójdę z Coco na sterylke to Hanie zaszczepię i sie umówie na jej ciachnięcie :)

Lolcia81

Post » Śro lut 22, 2012 18:24 Re: Hania już w domku i jest dobrze!!! Dziękujemy!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro lut 22, 2012 20:55 Re: Hania już w domku i jest dobrze!!! Dziękujemy!

Lolcia81 pisze:[quote="ninakiler] I jak tam??? Nadal poprawa??? Mam nadzieje ze tak :ok:[/quote]

Oczko już wcale nie łzawi, tylko ta zaczerwieniona trzecia powieka jeszcze jest troche widoczna.
Prze to oczko wetka wolała jej nie szczepić w sobote i jak teraz w piątek pójdę z Coco na sterylke to Hanie zaszczepię i sie umówie na jej ciachnięcie :)[/quote]

No to super ze to nic powaznego i ze lepiej wygląda :) Choc wydaje mi sie ze ciagle trzeba bedzie uwazac na to oczko... to Hanusi piętka achillesowa. Ale juz w swoim domku napewno mniej jej grozi niebezpieczenstw :1luvu: No i ma jakby nie bylo swoich Duzych na wyłącznosc :1luvu:

ninakiler

Post » Śro lut 22, 2012 20:58 Re: Hania już w domku i jest dobrze!!! Dziękujemy!

Lolcia81 pisze:[quote="ninakiler] I jak tam??? Nadal poprawa??? Mam nadzieje ze tak :ok:[/quote]

Prze to oczko wetka wolała jej nie szczepić w sobote i jak teraz w piątek pójdę z Coco na sterylke to Hanie zaszczepię i sie umówie na jej ciachnięcie :)[/quote]

No to super ze to nic powaznego i ze lepiej wygląda :) Choc wydaje mi sie ze ciagle trzeba bedzie uwazac na to oczko... to Hanusi piętka achillesowa. Ale juz w swoim domku napewno mniej jej grozi niebezpieczenstw :1luvu: No i ma jakby nie bylo swoich Duzych na wyłącznosc do podziału tylko z Coco :1luvu:

ninakiler

Post » Czw lut 23, 2012 18:17 Re: Hania już w domku i jest dobrze!!! Dziękujemy!

całuski dla mojej imienniczki :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw lut 23, 2012 20:35 Re: Hania już w domku i jest dobrze!!! Dziękujemy!

czesc Lolciu...:) Jak tam nasza cudna Hania i cudna Coco ?? :1luvu:

ninakiler

Post » Pt lut 24, 2012 23:13 Re: Hania już w domku i jest dobrze!!! Dziękujemy!

Hania w najlepszym porzadku :) Oczko juz OK wiec byla dzisiaj szczepiona a za tydzien sterylka.
Za to Coco miała być dzisiaj ciachana ale dostała jakiejś mega biegunki, ja nie wiem po czym. Poza tym jest ok, troche pojadla, popiła, goraczki nie ma, ale biegunka po prostu MEGA.
Dostała jakies kapsułki na 7 dni ale jakby przestala pic, bylo gorzej albo nie bylo poprawy po 3ciej to mamy sie zglosic.

Lolcia81

Post » Sob lut 25, 2012 10:06 Re: Hania już w domku i jest dobrze!!! Dziękujemy!

Lolcia81 pisze:Hania w najlepszym porzadku :) Oczko juz OK wiec byla dzisiaj szczepiona a za tydzien sterylka.
Za to Coco miała być dzisiaj ciachana ale dostała jakiejś mega biegunki, ja nie wiem po czym. Poza tym jest ok, troche pojadla, popiła, goraczki nie ma, ale biegunka po prostu MEGA.
Dostała jakies kapsułki na 7 dni ale jakby przestala pic, bylo gorzej albo nie bylo poprawy po 3ciej to mamy sie zglosic.

Oj... to nie zaciekawie z tą biegunką... a dajesz im czasami mleka? bo moze to przez to. Choc jakis czas temu moje tez dostaly ostrej biegunki, ale nie mialy gorączki i jadły, piły normalnie. Wówczas dawałąm im taki specjalny pokarm przy wymiotach i biegunce i rowniez dietka z parzonymi piersziami kurczaczka. Pomogło. Tylko u mnie najwiekszy bład polegał na tym, że od czasu do czasu dostawały mleka. Niby nigdy nie zdarzylo się by Lila miala biegunkę, a tu ni z gruszki ni z pietruszki obydwie biegaly do kuwety jak oszalałe.... :/ Teraz nie piją mleka wcale, chyba że z obniżoną zawartoscią lakytozy... ale to tez raczej raz na jakis czas.

Dobrze ze Coco dostala jakies leki... pewnie po to zeby sie nie odwadniala. Mam nadzieje ze jest juz coraz lepiej... a jak cos to do weta, bo niewiadomo co jest tego przyczyną :?

Trzymam kciuki za Coco :ok: I dawaj znac jak sie czegos dowiesz.

ninakiler

[poprzednia][następna]