RTOZ KAN! PILNIE dt/ds/$$$! KRACH FINANSOWY W KAN!! POMOCY!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 30, 2011 17:17 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE dt/ds/$!I znów NOWKI i ogłoszenia!

Mamba to mama 3 kociąt (Wacka, Borysa i Gucia) z uciętą lewą stopką. Jest odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona, wysterylizowana. Kuwetkowa. Jest miłą i spokojną koteczką, która urodziła swoje dzieci w krzakach koło garaży przy jednym z bloków. Kotka była dokarmiana przez starszą Panią, którą wręcz za to zaszczuto. Rano i wieczorem przychodziła pod jej drzwi na parterze i domagała się jedzenia. Kiedyś przyszła z krwawiącą łapką, ale zaraz zniknęła na jakiś czas. Okazało się, że ma uciętą lewą stopkę i oczywiście 3 maluszki do wykarmienia.
Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt wrz 30, 2011 17:27 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE dt/ds/$!I znów NOWKI i ogłoszenia!

Wacek (czarny), Borys (czarno-biały) i Gucio (biało-czarny) to dzieci Mamby. Są zamknięte w suszarni w jednym z bloków, ale wiadomo, że kiedyś to się skończy i będzie trzeba je szybko stamtąd zabierać. Są odpchleni, odrobaczeni i zaszczepieni. Jeszcze troszkę bojaźliwi, a byli dzikuskami.
Wacek
Obrazek
Borys
Obrazek
Gucio
Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt wrz 30, 2011 21:38 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE dt/ds/$!I znów NOWKI i ogłoszenia!

Czy te kocie nieszczescia nie maja konca :cry:

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pt wrz 30, 2011 21:41 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE dt/ds/$!I znów NOWKI i ogłoszenia!

Maluszki słodkie :1luvu: tylko dlaczego tyle ich w tym roku jest :(
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt wrz 30, 2011 21:46 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE dt/ds/$!I znów NOWKI i ogłoszenia!

Q... czy wszystkie kotu z Radomska są na głowie Andżeliki?
Niestety wyjeżdżam na dwa dni, ale w poniedziałek napiszę ogloszenia dla nowych kotów.
Jestem stanowczo za podesłaniem linków do ogłoszeń radnym i pani prezydent. Pisałam o tym Hani iKociamyszy. Co wy na t?.
Kociamysza, zaraz spróbuję wysłać pisma, o których mówisz, na PW.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Pt wrz 30, 2011 22:06 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE dt/ds/$!I znów NOWKI i ogłoszenia!

Majka, doszlo, dzieki :) odpowiedzi tez mi podeslesz? jak papierowa to na maila.

Jeszcze trzeba przekopac watki, tak zeby linki kierowaly do konkretow

kociamysza

Post » Sob paź 01, 2011 8:03 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE dt/ds/$!I znów NOWKI i ogłoszenia!

wyślijmy te linki :!: :!: :!:

a kolejne biedy wstawię... :evil:
Ostatnio edytowano Wto paź 04, 2011 15:52 przez Hanulka, łącznie edytowano 1 raz
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto paź 04, 2011 12:37 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE dt/ds/$!I znów NOWKI i ogłoszenia!

Niestety , przyszły wyniki Wacusia z Laboklinu i nie ma się z czego cieszyć ale :cry: :cry: :cry:

FeLV - wynik pozytywny :cry:
FIP - miano 1 : 100
FIV - wynik negatywny

Co z nim będzie? :cry: :cry:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Wto paź 04, 2011 13:04 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE dt/ds/$!I znów NOWKI i ogłoszenia!

Sprawa o Malwinkę odbędzie się 27 października o godz. 14 w Sądzie w Głubczycach. Dzisiaj jest promyk nadziei ale co będzie na rozprawie?
Ostatnio edytowano Śro paź 05, 2011 15:43 przez andzelika1952, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Wto paź 04, 2011 13:06 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE dt/ds/$!I znów NOWKI i ogłoszenia!

andzelika1952 pisze:Sprawa o Malwinkę odbędzie się 26 października o godz. 14 w Sądzie w Głubczycach. Dzisiaj jest promyk nadziei ale co będzie na rozprawie?

A o co chodzi 8O jak mogę wiedzieć w przybliżeniu. Chyba coś mi na wątku umknęło :?

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto paź 04, 2011 15:52 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE dt/ds/$!I znów NOWKI i ogłoszenia!

CatAngel pisze:
andzelika1952 pisze:Sprawa o Malwinkę odbędzie się 26 października o godz. 14 w Sądzie w Głubczycach. Dzisiaj jest promyk nadziei ale co będzie na rozprawie?

A o co chodzi 8O jak mogę wiedzieć w przybliżeniu. Chyba coś mi na wątku umknęło :?

viewtopic.php?f=1&t=110414
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto paź 04, 2011 22:18 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE dt/ds/$!I znów NOWKI i ogłoszenia!

andzelika1952 pisze:Przepraszam,że tak rzadko wchodzę ale jest coraz gorzej z sytuacją naszych kotów. Nie jestem w stanie być w tylu miejscach gdzie są umieszczone i czuwać nad wszystkim. Nie mam gdzie umieszczać kolejnych bied a przybywa ich w zastraszającym tempie. Jeszcze tylu kotów na raz nie miała a do tego 3 psy. Mam także kilka kotek do sterylizacji z działek i ten sam problem , gdzie je przetrzymać i na zimę wyrzucić na ulicę? :cry:
Wacuś przychodzi na jedzenie do mnie / paszteciki wcina równo/ ,śpi nieraz w piwnicy . Widzę,że ma gile w nosie pomimo że dostał po zabiegu Convenię i steryd Depo medrone. Boi się kolejnej łapanki do weta i unika wszystkich sprzętów jak ognia.

andzelika1952 pisze:Zgadza się , nie mogę się nigdzie ruszyć przy tej ilości zwierząt. Codziennie dochodzi nowe kociątko. Jest coraz gorzej, bo koty rozmieszczone są w różnych miejscach a adopcji jest coraz mniej. :cry: W dodatku koty przynoszone są w coraz gorszym stanie , biegunki , kocie katary , poranione.

Zacytowalam Andzelike by nic nie umknelo. Sytuacja jest najwyrazniej tragiczna :cry:

kociamysza

Post » Wto paź 04, 2011 22:24 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE dt/ds/$!I znów NOWKI i ogłoszenia!

Siedze dwa dni nad tekstem, czytam watki i mam kompletne pustke w glowie od czego i jak zaczac. Kocie nieszczecia przytlaczajace Andzelike jest ogromne. Bez wsparcia lokalowego padna i koty i Ona.

kociamysza

Post » Wto paź 04, 2011 22:24 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE dt/ds/$!I znów NOWKI i ogłoszenia!

http://vimeo.com/30025036

link do filmiku Zuzi :) choc jeden promyczek

kociamysza

Post » Śro paź 05, 2011 11:52 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE dt/ds/$!I znów NOWKI i ogłoszenia!

kociamysza, dzięki :1luvu:

kolejne nówki :roll:

Perełka to ok. 6 miesięczna kotka błąkała się pod blokami, siedziała pod sklepem i próbowała iść za każdym, kto zechciałby jej pomóc. Ma krwiaka na styku ogona z kręgosłupem oraz urwaną końcówkę ogona o dł. ok. 10 cm. Ma świerzba usznego, tasiemca. Otrzymała na początku Stronghold, a teraz Milbemax. Jest strasznie kochana, szukająca dotyku człowieka. Kuwetkowa.
Obrazek Obrazek

Igusia to ok. 5-6 miesięczna koteczka, przyniesiona ze straszną biegunką. Ma niepokojąco bardzo duży brzuch. Wygląda tak, jakby była w ciąży. Otrzymuje leki, ma niezbyt dobry apetyt. Jest odrobaczona i odpchlona. Kuwetkowa.
Obrazek Obrazek

Maciuś to przecudowny czekoladowo - miodowo-biały 2 - 2,5 miesięczny
chłopczyk, męczony przez dzieci na podwórku jednej z kamienic. Praktycznie nie widział na oczy, w uszach świerzb, rozdęty brzuszek. Jest wspaniałym mruczącym kociakiem. Po zakrapianiu oczka w lepszym stanie, mruży je jednak i widać jeszcze trzecią powiekę. Odrobaczony, odpchlony. Kuwetkowy.
Obrazek Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]