KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 02, 2011 12:36 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:a tu nasza Nadia kotka po wypadku, jest u nas w domu. Bardzo miziasta, slodka kicia, pozwala na wszystko, żadnej agresji cichutko tylko czasem się skarży bo pewnie nózka jeszcze boli. Chcemy by troszkę się rozruszała i powoli chodziła, oczywiście pod kontrolą

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Nadia jest śliczna , jak wróci do zdrowia na pewno będzie miała powodzenie :)
Wczoraj miałam pierwsze wieści z nowego domku Sake- na razie trwa aklimatyzacja , kotek przyzwyczaja się do nowych warunków. Z uwagi na fakt że adopcja była przeprowadzona szybko, będę się stała na początku badać sytuację. Bardzo chciałam żeby Sake nie musiała siedzieć już w boksie, ale zobaczymy jak się udała adopcja i Czy kotek dobrze trafił.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon maja 02, 2011 12:52 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Przypomnę dyżurek bo wkleić go na 1 stronę musi Teresa :(
terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 02.05.-08.05.2011
02.05. pon. rano Bona44 wie. Dorota
03.05. wt. rano Gosia wie. Beata
04.05. śr. rano Gosia wie. Mara S
05.05. czw.rano Bona44 wie. Mara s
06.05. piat rano Asia, Bogusia wie. Teresa
07.05. sob. rano brak wie. Teresa
08.05. niedz. Dorotka wie. Cookie
Gosia dzięki :D no to ranne dyżury w zasadzie mamy załatwione :D jeszcze tylko popołudniowe :D

No i prosimy jeszcze o obstawienie soboty rano 8O
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon maja 02, 2011 12:56 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 09.05.-15.05.2011
09.05. pon. rano brak wie. brak
10.05. wt. rano brak wie. brak
11.05. śr. rano brak wie. brak
12.05. czw.rano brak wie. brak
13.05. piat rano brak wie. brak
14.05. sob. rano brak wie. brak
15.05. niedz. Dorota wie. brak
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon maja 02, 2011 14:04 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:zgodziła się zaszczepić i pokryć koszty
raczej z tonu wnioskuje, że to przeżywa, choc naprawdę nie wiem jak miziasty koteczek, który śpi przytulowny do głowy swojej pani zniesie najlepsze nawet warunki w Chatce,

załamują mnie Ci ludzie, nie widzą, że kot czy pies oprócz jedzenia i miejsca do spania potrzebuje miłości i sam tą milość i ufnośc bezgranicznie daje :cry: :cry: :cry:

a moze zamiast oceniac zapytacie dlaczego?? czasem nie da sie inaczej.wazne ze ich nie uspi badz wyzuci na ulice tylko odda tam gdzie wie ze krzywdy nie bedzie....

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon maja 02, 2011 14:55 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kurcze potrzebowałabym kogoś na rano z samochodem bagażowym do przewozu regałów z Katowic do Schroniska.
Mój transport może dopiero od 12-tej a ja jestem w tym czasie w pracy.
Macie kogoś znajomego - popytajcie, chodzi o czwartek lub piatek od godz. 8.
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon maja 02, 2011 16:38 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

herzpl pisze:
Filomen pisze:zgodziła się zaszczepić i pokryć koszty
raczej z tonu wnioskuje, że to przeżywa, choc naprawdę nie wiem jak miziasty koteczek, który śpi przytulowny do głowy swojej pani zniesie najlepsze nawet warunki w Chatce,

załamują mnie Ci ludzie, nie widzą, że kot czy pies oprócz jedzenia i miejsca do spania potrzebuje miłości i sam tą milość i ufnośc bezgranicznie daje :cry: :cry: :cry:

a moze zamiast oceniac zapytacie dlaczego?? czasem nie da sie inaczej.wazne ze ich nie uspi badz wyzuci na ulice tylko odda tam gdzie wie ze krzywdy nie bedzie....

powiem tak, prawie w każdej sytuacji można próbować, szukac domów, hotelu, czegokolwiek jakiegoś tymczasu. Po prostu nie zrozumiem.
a uważam, że mam pełne prawo oceniać - za dużo napatrzyłam się na rozpacz i przerażenie, i umieranie tych kotów, i za każdym razem serce mi pęka bo nie mogę im pomóc wszystkim. Jak my wszyscy - poświęcam swój czas i pieniądze żeby ograniczyc choć trochę cierpienie i załamuję się czasem bo najgorsza jest bezsilność jak przegrywam.
przepraszam za ostry ton ale mieliśmy dziś straszny dzien :cry:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon maja 02, 2011 16:52 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

dziś rano pojechaliśmy dać zastrzyk Burani. Doda wygladała źle. Pani Magda zawiozła ją do Almavetu, kicia tak osłabła, że nie można było jej pobrać krwi. Dusiła się. Dostała tlen i nawodnienie podskórne. Almavet był czynny do 14, więc umówiliśmy się w Lupusie na 14 na ewentulane przetoczenie krwi. Pojechalismy cos zjeść, zabraliśmy Pędzla i do Lupusa. W Lupusie udalo sie kotce pobrać krew, trzeba było próbowac kilka razy. Wyniki były słabe, niskie białe ciałka, test na PP, negatywny.Niemniej jednak przetoczenie krwi by nie pomogło bo czerwone ciałka były w miarę. USG jamy brzusznej - widok koszmarny - kotka miała sutki jak piłki pingpongowe, twarde i miejscami odarte ze skóry. Zaczęla się dusić, podjęliśmy decyzję o eutanazji. Popłakałysmy sie trzy - pani Magda, pani Hylowa i ja. Pani Monika z Almavetu też zalamana. Po uspieniu okazało się ze w sutkach zaczął sie stan zapalny, gniły :cry: :cry: :cry: ta kicia tak strasznie cierpiała, a jakby sie okociła gdzieś w piwinicy to by padła w męczarniach :cry:

w miedzyczasie Mara przywiozła znalezioną kotkę w stanie krytycznym z bialaczką - też została uśpiona - mam dziś dość, Piotrek też.

Filomen

Post » Pon maja 02, 2011 16:56 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

poza tym - Pędzel miał przy okazji pobrany materiał na posiew z oka i dostaliśmy nowe krople dla całej trójki.

Jutro kupimy i 2 razy dziennie cała trójka musi dostawać - 3 różne krople po kolei, jutro wykupimy bo dziś się chyba upijemy.

aha przyjechaliśmy z psem z Lupusa, podrzucili 2 miesiecznego szczeniaka sunię, nie zgodzilam się na schronisko w Sosnowcu :evil:
zaraz dam zdjecia moze komus uciekł, łudze się

aha i dobra wiadomość mamy kraty - o tym pewnie Jadzia napisze
Ostatnio edytowano Pon maja 02, 2011 17:19 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Post » Pon maja 02, 2011 17:14 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Osz kurdybanek jak przykro [*][*]
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon maja 02, 2011 17:30 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

sunia ma taką obrożę
Obrazek

koty trzeba gonić
Obrazek

w ostateczności można zagryźć mysz ze sznurka
Obrazek

znaleziona na Ostrogórskiej nie wiem gdzie ją oglaszać ???

Filomen

Post » Pon maja 02, 2011 17:49 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Uzupełniłam str o Heniusia i Maniusia .Napisłam do tej kobiety prośbę o krótki opis charakteru kotów.Od wczoraj nie ma odpowiedzi.
Wrzucilam na str Gapę jeżeli ktoś może mi na jego temat więcej powiedzieć proszę o pw.
Jest tez Oleńka na stronie.Jadziu proszę o pw.
W kąciku kwarntanna są wrzucone Nadia i Burania.

Jak Ewa pisze kociarnia od dziś posiada kraty i najbardziej zdaje się być zadowolona Coffi .Od razu wyczuła powietrze i wyszła do okienka.Józef przy otwartym oknie na oścież spał zwinięty w kłębuszek centralnie pod oknem i kompletnie nie zareagował na to że okno ku wolności zostało otwarte
Obrazek
Obrazek

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon maja 02, 2011 18:42 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:dziś rano pojechaliśmy dać zastrzyk Burani. Doda wygladała źle. Pani Magda zawiozła ją do Almavetu, kicia tak osłabła, że nie można było jej pobrać krwi. Dusiła się. Dostała tlen i nawodnienie podskórne. Almavet był czynny do 14, więc umówiliśmy się w Lupusie na 14 na ewentulane przetoczenie krwi. Pojechalismy cos zjeść, zabraliśmy Pędzla i do Lupusa. W Lupusie udalo sie kotce pobrać krew, trzeba było próbowac kilka razy. Wyniki były słabe, niskie białe ciałka, test na PP, negatywny.Niemniej jednak przetoczenie krwi by nie pomogło bo czerwone ciałka były w miarę. USG jamy brzusznej - widok koszmarny - kotka miała sutki jak piłki pingpongowe, twarde i miejscami odarte ze skóry. Zaczęla się dusić, podjęliśmy decyzję o eutanazji. Popłakałysmy sie trzy - pani Magda, pani Hylowa i ja. Pani Monika z Almavetu też zalamana. Po uspieniu okazało się ze w sutkach zaczął sie stan zapalny, gniły :cry: :cry: :cry: ta kicia tak strasznie cierpiała, a jakby sie okociła gdzieś w piwinicy to by padła w męczarniach :cry:

w miedzyczasie Mara przywiozła znalezioną kotkę w stanie krytycznym z bialaczką - też została uśpiona - mam dziś dość, Piotrek też.

Cos okropnego czytajac mam lzy w oczach, a myslalam ze bedzie dobrze, taka sliczna kocia :(
i tej drugiej tez szkoda.

Za to Nadia sliczna jesli miala to z bioderkiem co Warka to wyjdzie z tego i bedzie normalnie chodzic.

Dzis spedzilam na KCh rekordowa ilosc godz, od 11.30 do 14.30.
Musialam byc caly czas przy montazu krat.
Na koniec przyjechala Marta robic zdjecia kotom i oczywiscie sfotografowala rowniez kraty takze juz widac jak to wyglada wydaje mi sie ze nie jest zle.
Kraty sa na zawiasach z lewj strony sa skobelki do zamykania narazie na srubke ale moze byc na mala klodke. Takze umycie okna z zewn. jak najbardziej.
Byl juz maly test otworzone okno i oczywiscie Coffi pierwsza spacerowala na calej dlugosci parapetu zewn. i nie ma zagrozenia ze sie dorosly kot przecisnie.
Kraty sa w miare delikatnie nie przeszkadzaja kotom w wygladaniu przez okno.
Zaplacone 450 tak jak uzg.po utargowaniu bo chcial 500.
Pieniazki zalozyla Ewa takze trzeba bedzie sie sprezyc pozbierac i oddac.
Pokwitowanie jest w witrynie.

Jako ze mialam duzo czasu na KCh jest blysk bo dyzur po dzyzurze miala Ewa :ok: wiec caly czas poswiecilam na pieszczeniu i glaskaniu kotkow oraz wymylam oczka Gremlinom mialy straszne nie wiem czy tak mocno im sie leje czy nie bylo myte.
Dobrze ze Ewa zalatwilas leki dla nich bo to nie ladnie wyglada.
Jutro to chyba apteki zamkniete chyba ze jakies dyzurne Ewa zapomniala ze jutro swieto :)
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon maja 02, 2011 20:57 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dorota Wojciechowska pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 09.05.-15.05.2011
09.05. pon. rano brak wie. brak
10.05. wt. rano brak wie. brak
11.05. śr. rano brak wie. brak
12.05. czw.rano brak wie. brak
13.05. piat rano brak wie. brak
14.05. sob. rano brak wie. brak
15.05. niedz. Dorota wie. brak

Ewuniu jeszcze raz bardzo dziękuje i przepraszam za dziś :oops:
zapisuję się na 11 wieczór, 13 rano

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pon maja 02, 2011 21:16 Re: KC

Ta kraty ok :ryk: ale jak Coffi wlezla w ta czesc nieotwieralna to myslalam ze nie nawroci i sie zaklinuje :mrgreen: ale obrocila i cwaniara wiedziala ze tam jej nie siegne. No wiec ja na zewnatrz :evil: przeganiam reka :mrgreen: gdzie tam krolewna nie wzruszona dopiero kijaszek zadzialal. Ja do srodka zeby zamknac okno a Cofi juz na parapecie i tak to sid ganialismy :ryk:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto maja 03, 2011 8:46 Re: wątek

Nie spac 8O trzeba zmontowac ekipe na wyprawe w poszukiwaniu slonca :evil: Ktos sie nie bał i za.....ł :twisted: (zabrał) :mrgreen: Okropne ze wolne i taka pogoda
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]