KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 05, 2011 23:03 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Dostałam taką wiadomość

Witam,
Moi eksmitowani sąsiedzi porzucili swojego kotka, a właściwie kotkę. Ma ok 2 lat, jest cała czarna, ma piękne duże zielone oczy. Nazywa się Zuzia i plącze się biedaczka po ulicy na której mieszkamy tj. ul. Osiedlowa na na Wirku w Rudzie Śląskiej. Sami nie możemy jej przygarnąć, ponieważ nasz kot nie akceptuje towarzystwa. Nikt ze znajomych, ani rodziny tez jej nie weźmie. Szukamy dla niej domu, lub domu tymczasowego. Może Pani może nam w tym pomóc, ponieważ wyczerpują się nam możliwości, a na dworze robi się coraz zimniej... Poza tym na naszej ulicy jeden kotek już zginął śmiercią tragiczną <dzieci go zatłukły>, nie chcemy żeby Zuzię spotkało to samo. Pozdrawiamy
P.S. Będziemy wdzięczni za jakąkolwiek wskazówkę

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw paź 06, 2011 2:38 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

justyna8585 pisze:Dostałam taką wiadomość

Witam,
Moi eksmitowani sąsiedzi porzucili swojego kotka, a właściwie kotkę. Ma ok 2 lat, jest cała czarna, ma piękne duże zielone oczy. Nazywa się Zuzia i plącze się biedaczka po ulicy na której mieszkamy tj. ul. Osiedlowa na na Wirku w Rudzie Śląskiej. Sami nie możemy jej przygarnąć, ponieważ nasz kot nie akceptuje towarzystwa. Nikt ze znajomych, ani rodziny tez jej nie weźmie. Szukamy dla niej domu, lub domu tymczasowego. Może Pani może nam w tym pomóc, ponieważ wyczerpują się nam możliwości, a na dworze robi się coraz zimniej... Poza tym na naszej ulicy jeden kotek już zginął śmiercią tragiczną <dzieci go zatłukły>, nie chcemy żeby Zuzię spotkało to samo. Pozdrawiamy
P.S. Będziemy wdzięczni za jakąkolwiek wskazówkę

Z braku innych rozwiązań, na już Chatul oferuje sterylkę dla koteczki. Jakby coś czekam na pw.
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Czw paź 06, 2011 16:08 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Biedna, porzucona koteńka...
Sterylka to na pewno duża pomoc!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw paź 06, 2011 18:59 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Wpadam na chwilkę żeby donieść, że oczko futerkiem zarosło do końca; we Wrocławiu po 3tygodniowej hodowli nic nie wyrosło, oczka (oba) niestety kroplimy a panience się to niezbyt podoba. Ale oczka coraz ładniejsze - w przyszłym tygodniu jak nic nie wypadnie, to jedziemy z Franią na kontrolę i szczepienie :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw paź 06, 2011 20:49 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Sterylka to oczywiście ogromna pomoc, dziękujemy! Martwi mnie tylko to, co potem? Chyba powrót w to okropne miejsce, bo gdzie? :(

Alienor - wreszcie dobre wieści :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt paź 07, 2011 21:29 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Dziękuje...

Martwi mnie to,że państwo nie odpisali już na pytania,czy cokolwiek wiedzą o kotce....Oby jej nic się nie stało :(

justyna8585

Post » Pt paź 07, 2011 22:32 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

viewtopic.php?f=1&t=133887&start=60

Zagłosujcie na Kocią Chatke, pomagali kotom z Rudy...

justyna8585

Post » Pt paź 07, 2011 23:34 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Zagłosowane :) Bardzo prosimy wszystkich podczytujących do oddania głosu :ok:

Liwia_

Post » Nie paź 09, 2011 16:21 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

"Witam,
Kotka była w 100% kotem domowym, zanim ją wyrzucili... Jest oswojona, i niestety łasi się do ludzi co może się źle dla niej skończyć...do tego doskonale zdaje sobie sprawę gdzie mieszkała bo patrzy w okna. Do nas juz się tak przyzwyczaiła, ze rano odprowadza mnie do samochodu. Strasznie mi jej żal, bo piwnice są pozamykane u nas i ona nawet nie mam się gdzie schować. Wykastrowana chyba nie jest."

justyna8585

Post » Pon paź 10, 2011 12:08 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Dziewczyny, czy wiecie co dzieje się z tą kotką?

justyna8585 pisze:Koty pilnie szukające dt/ds :

1. Kotka, która sama przyszła na kociarnię i złapała się w klatkę - łapkę, była w wysokiej ciąży. Wystraszona, ale oswojona,
Obrazek Obrazek Obrazek
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon paź 10, 2011 16:37 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Niestety, nie wiem nic. Powiem szczerze - wątpię, by po takim czasie była jeszcze na kociarni :( Nie znalazł się dla niej żaden dt.

Liwia_

Post » Pon paź 10, 2011 17:17 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Liwia_ pisze:Niestety, nie wiem nic. Powiem szczerze - wątpię, by po takim czasie była jeszcze na kociarni :( Nie znalazł się dla niej żaden dt.

Olu a mogłabyś to jakoś sprawdzić.
Nie powinnam oglądać zdjęć pingwinkowych dziewczynek :roll:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro paź 12, 2011 13:24 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Iwciu, ta kicia już dawno nie była widziana na kociarni :(

Liwia_

Post » Śro paź 12, 2011 17:37 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

iwciu, jak chcesz pingwinkę lub krówkę to bardzo chętnie Ci wyadoptuję którąkolwiek z myziastych panien co u mnie siedzą na tymczasie :wink:
Aha, Frania coraz zdrowsza, ale ze szczepieniem mam się wstrzymać aż oczki będą w 100% zdrowe. Mała je, rośnie, rozrabia, mruczy, śpi na kołdrze - ot, radosny, młody kot :D :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie paź 16, 2011 21:33 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Mam poważny problem.Dostałam mandat za zaśmiecanie,a dokładnie za karmienie kotów.Ludzie mieszkający w klatce u P.Czypionki tak mnie załatwili.Wszystko było już ugrane .To jest 400 zł.mandat przyjęłam,bo straszyli mnie Sądem Grodzkim i zamiast 400 zł,mogłabym mieć 3-4 tys.

Koty są głodne,te najmniejsze nie potrafią zdobywać jedzenia,ja już pomijam,że nie mają gdzie sie schować:(Jak mnie tylko widzą,nawet jak ide z psami,to wychodzą i podchodzą :( Chciałam założyc wątek,ale to nie ma sensu.

Wszyscy sie cieszą,.że P.Czypionka umarła,ja co miesiąc wydaje ogromną sume na suche,mokre i mięso dla nich,boję się zostawiać im już jedzenie,bo nie mam pieniędzy na następne mandaty,z resztą na ten też.

Jestem załamana :(

Najgorsza syt. jest z najmniejszymi,bo one cały czas są pod oknem P.Czypionki,albo zaraz obok pod autami.Mają ok 4 mies.,może 5 mies.Takz wyglądu,to chyba 4 kotki.Ja już nie mam siły na nic.Niedługo dojdą następne koty.Na jedzenie przychodzi ok 15-stu kotów :(

Błagam o przetrzymanie kotek po sterylce :(

Jeszcze zostaje ta czarna kotka na Wirku pod blokiem,Ludzie pisali,że kiepsko z nią :( nie jest wysterylizowana i jest domowa :(

justyna8585

[poprzednia][następna]