DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 18, 2011 13:37 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

-Milena- pisze:
magaaaa pisze:Zosia, Ty jako jedna (jedyna?) zrobiłaś coś w tej sprawie.
Jestem zła na gierki, którym sama też uleglam :evil:
Niepotrzebnie.

Milena pisząc rozpaczliwy apel na FB musiała liczyć się tym, ze ktoś zechce działać.
Szkoda, ze to zostało zaprzepaszczone.
Mam już innego kota na DT, ale wtedy mogłam i chcialam pomóc.

Tak, Milena robiąc wydarzenie na FB, rzeczywiście liczyła na to, że ktoś zechce działać. A pod pojęciem działania rozumiała pomoc taką, jakiej udzieliła np. Zofia&Sasza, elfik22, Iwona66 czy inne osoby proponujące DT - konkrety.
Sytuacja wygląda żle ale dramatu (już) nie ma. Potrzebna jest zorganizowana, systematyczna i oficjalna pomoc; nic tu nie da bicie piany i straszenie prokuraturą. Szukam osoby/osób (nie tutaj, oczywiście), które mogą się tym zająć, bo ja nie mam na to czasu:(

No i widzisz - tu się różnimy. Tam JEST dramat i to od lat. A oficjalna pomoc zakończy się tak jak wszelkie poprzednie próby. Konfliktem z Magdą Szwarc. Wolontariuszki, które pomagały tam poprzednio maja procesy o zniesławienie. :( A sytuacja kotów, psów i innych zwierzaków nie uległa żadnej zmianie. Mam nadzieje, że jednak dojdzie w tym "schronisku" do interwencji prokuratury. Bo sytuacja się do tego zdecydowanie kwalifikuje...

Co do przystojniaków w schronach... :wink: Jasne! Wielu poznałam. W Boguszycach Ajaksa i Magusia, w Krężelu Pepe, na Paluchu Całuska... Brać-wybierać. :twisted:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sty 18, 2011 18:52 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Zofia&Sasza pisze:
-Milena- pisze:
magaaaa pisze:Zosia, Ty jako jedna (jedyna?) zrobiłaś coś w tej sprawie.
Jestem zła na gierki, którym sama też uleglam :evil:
Niepotrzebnie.

Milena pisząc rozpaczliwy apel na FB musiała liczyć się tym, ze ktoś zechce działać.
Szkoda, ze to zostało zaprzepaszczone.
Mam już innego kota na DT, ale wtedy mogłam i chcialam pomóc.

Tak, Milena robiąc wydarzenie na FB, rzeczywiście liczyła na to, że ktoś zechce działać. A pod pojęciem działania rozumiała pomoc taką, jakiej udzieliła np. Zofia&Sasza, elfik22, Iwona66 czy inne osoby proponujące DT - konkrety.
Sytuacja wygląda żle ale dramatu (już) nie ma. Potrzebna jest zorganizowana, systematyczna i oficjalna pomoc; nic tu nie da bicie piany i straszenie prokuraturą. Szukam osoby/osób (nie tutaj, oczywiście), które mogą się tym zająć, bo ja nie mam na to czasu:(

No i widzisz - tu się różnimy. Tam JEST dramat i to od lat. A oficjalna pomoc zakończy się tak jak wszelkie poprzednie próby. Konfliktem z Magdą Szwarc. Wolontariuszki, które pomagały tam poprzednio maja procesy o zniesławienie. :( A sytuacja kotów, psów i innych zwierzaków nie uległa żadnej zmianie. Mam nadzieje, że jednak dojdzie w tym "schronisku" do interwencji prokuratury. Bo sytuacja się do tego zdecydowanie kwalifikuje...

Co do przystojniaków w schronach... :wink: Jasne! Wielu poznałam. W Boguszycach Ajaksa i Magusia, w Krężelu Pepe, na Paluchu Całuska... Brać-wybierać. :twisted:

w dodatku nie złożyli na czas sprawozdania i nie mogą zbierać 1%. Ale na dogo peany :?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro sty 19, 2011 11:10 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

R Misztal, 2011-01-19
Nie mogę się dodzwonićdo P.Magdy sprawa pilna dotyczy Celestynowa- P.Alicjo proszę przekazać

To z księgi gości Korabiewic, z dzisiaj 8O Jeśli "rozwiązanie problemu" ma polegać na upchnięciu psów w tej umieralni, to ja nie mam pytań...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro sty 19, 2011 12:33 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Zofia&Sasza pisze:R Misztal, 2011-01-19
Nie mogę się dodzwonićdo P.Magdy sprawa pilna dotyczy Celestynowa- P.Alicjo proszę przekazać

To z księgi gości Korabiewic, z dzisiaj 8O Jeśli "rozwiązanie problemu" ma polegać na upchnięciu psów w tej umieralni, to ja nie mam pytań...

o Jesooo :(

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro sty 19, 2011 13:04 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Ale przecież nie wiecie o co chodzi...?
Czy może wiecie?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro sty 19, 2011 13:52 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

pixie65 pisze:Ale przecież nie wiecie o co chodzi...?
Czy może wiecie?

Wiemy że były podchody pod Wahlową w Boguszycach. Może to i paranoja, ale perspektywa przeraża :?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro sty 19, 2011 13:54 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Że co :?: 8O
Żeby przejęła psy z Celestynowa :?: :strach:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro sty 19, 2011 13:57 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Zaznaczam... :roll:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro sty 19, 2011 13:58 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

pixie65 pisze:Że co :?: 8O
Żeby przejęła psy z Celestynowa :?: :strach:

No coś w tym stylu... Przyznasz, że można się z lekka przestraszyć.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro sty 19, 2011 15:08 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

A w Celestynowie ponad 500 psów podobno.

Czy o pomyśle na koty z Celestynowa tez już jakieś "słuchy chodzą"?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sty 19, 2011 15:16 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Agneska pisze:A w Celestynowie ponad 500 psów podobno.

Agneska, kotów tam jest tylko 30 :wink: Gdyby Działakowa chciała oddać na DT... :twisted: Jednym kursem by się obróciło.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro sty 19, 2011 15:18 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Zofia&Sasza pisze:

Agneska, kotów tam jest tylko 30 :wink: Gdyby Działakowa chciała oddać na DT... :twisted: Jednym kursem by się obróciło.

JoKotobusy pojemne są, nieprawdaż? :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sty 19, 2011 15:22 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Agneska pisze:
Zofia&Sasza pisze:

JoKotobusy pojemne są, nieprawdaż? :mrgreen:

:twisted: :twisted: :twisted:
Nie martw się, ona nie wyda :cry:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw sty 20, 2011 8:46 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Zofia&Sasza a może jednak wyda?
Takie dobre wrażenie zrobiła wczoraj na 5 osobach, które skrzyknęły się na facebooku. Może przez nich wyda?
Tu są foty kotów:
http://www.facebook.com/pages/Schronisk ... 2728779241
Książki po angielsku- pchli targ
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=155062

Obrazek Obrazek

esperanza

Od: Śro mar 23, 2005 9:53

Post » Czw sty 20, 2011 10:47 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Próbka elokwencji korabiewickich wolontariuszy (polecam szczególnie wypowiedź @Kociej Mamy):

Ciekawa, 2011-01-19
W pełni popieram ten wniosek. Mam już dwa Kindziora -mój kochany psiunio i Myszaka - to kotek 4-letni chadza swoimi drogami zimą trzyma się domu. Pozdrawiam wszystkich, którzy troszczą się o zwierzęta

autor anonimowy, 2011-01-19
Ja uważam, że jest tylko jedno rozwiązanie problemu bezdomności zwierząt i przepełnionych schronisk, w których brakuje najczęściej pieniędzy żywności i ludzi chętnychdo pracy w takim miejscu - - Powinien być wprowadzony konstytucyjny nakaz utrzymania przez każdego z nas we własnym domu 2-3 psów lub kotów. przez okres 5 lat z koniecznością sterylizacji i kastracji tych zwierząt..Niestety niewielu się na to zgodzi bo 2-3 psy to jest już straszny obowiązek i ograniczenie swobód obywatelskich. Najłatwiej utyskiwać i ubolewać nad cierpieniem zwierząt;ale pracować przy nich i o nie dbać kosztem własnego czasu i własnych przyjemności to całkiem inna już sprawa jest.

Kocia mama, 2011-01-19
Wolno żyjących kotów w aglomeracjach miejskich w żadnym przypadku nie należy kastrować bo większość szybko rozszarpana będzie przez psy z którymi wychodzą na spacery właściciele iispuszczają je ze smyczy - to jest ulubiona zabawa młodych chłopców, którzu obstawiają zrobioną przez lokatorów budkę i siedżący w niej kot wykastrowany nie ma żadnych szans. Nie wykastrowany kot taką szanse ma bo broniąc się kot psa zaatakuje.

autor anonimowy, 2011-01-19
Ja uważam, że psy nie powinny być tak masowo wyłapywane- powinny mieć taką samą wolność jak koty i inne zwierzęta. Należało by je kastrować sterylizować i wypuszczać. Ciekawe kto to wymyślił,że psy trzeba więzić w schroniskach? Ja uważam że trzeba wszystkie psy wypuścić i tylko je dokarmiać. Teraz jest już tyle organizacji w całej Polsce, ciągle robimy zbieranie darów suchej karmy itp, że zwierzęta dadzą sobie radę. Ja postuluje likwidacje schronisk

wolontariusze z Celestynowa, 2011-01-19
co jest grane? czyżby ktoś chciał przeszkodzić już w ratowaniu psów z Celestynowa? Schronisko w Korabiewicach ma ogromny teren i w 2000 już roku p. Magda chciała nawiązać współpracę z Paluchem na przyjmowanie starych i chorych psów. Kolejni dyrektorzy Palucha nie skorżystali z takiej okazji - jedynej takiej okazji !!!!
j dlatego teraz i zawsze było na Paluchu tak jak jest. W 2ooor w Korabiewicach było jeszcze mało psów a z Palucha wywożono setki psich zwłok..NaPaluchu zawsze brakowało miejsca, a nigd pieniędzy w
korabiewicach zawsze było odwrotnie. Ciekawe, że też nikt nigdy z tych ważniaków i działaczy nie wpadł na pomysł,żeby tą sytuacje wykorzystać dla dobra zwierząt..Ty kretynie lub kretynko, która lub który zainteresowałeś się moim wpisem na księgę gości zainteresuj się zanim psy z Celestynowa wyjadą do Angli ile tam tysięcy chartów rocznie uśmiercają, które tak jak konie nie nadają się już dogonitw.. Byliśmy na konferencji Naukowej w Olsztynie, którą organizował OTOZ-Animals i tam zaproszon y przez nich anglik pouczał nas, że w schronisku może być jedynie 30psów - a kiedy z sali padło pytanie co zrobić z resztą anglik odpowiedział uśpić pozostałe uśpić.

Ostatni wpis dedykuję pixie65 :?
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]