Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 07, 2011 10:05 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

Wydaje mi się, że wodą można je domyć w razie czego. Przyniosłabym gąbkę i dodatkową flaszkę wody i już. No w każdym razie pozostawiam do przemyślenia;)
Obrazek
http://www.pustamiska.pl
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta George Bernard Shaw

merka

Od: Śro cze 09, 2010 9:09

Post » Pon lut 07, 2011 10:25 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

niespodzianka, dwa zdjecia Drago... na dowod ze nie zostal przerobiony na kielbase :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon lut 07, 2011 10:56 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

Własnie Drago dostał lanie od Drakula za to ze perfidnie ugryzł go w ogon :mrgreen:
Boze jakie one sa śmieszne!

Etka

Post » Pon lut 07, 2011 11:14 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

Dzięki Etka - zdjęcia super :)
Złe wychodzi z Drago, jak już nawet rzuca się na hrabiego Dracula ;)

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pon lut 07, 2011 11:28 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

w ramach nagrody Drago na hamaku :)
Obrazek

Etka

Post » Pon lut 07, 2011 11:55 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

GRAFIK: 07.02.2011 - 13.02.2011

pn. - Ori
wt. -kasia_5000
śr. -
czw. -
pt. - Jarka
sob. - merka_85
ndz. - itaka

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pon lut 07, 2011 12:03 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

Etka zdjęcia piękne :1luvu:

Nie jestem pewna, ale późno wieczorem wychodząc z biura widuje coraz więcej kotów wedrujących Składową od torów w kierunku centrum :(
Ostatnio czarny, buras i duży biały, łaciaty.
Jeden średnio-duży czarny wędruje od dworca w kierunku Uniwersytetu Ekonomicznego przebiegając przez aleję Niepodległości :( przyłapałam go już 3x - w tym 2x jak przebiegał przez jezdnię, a widziałam skąd biegł.
Ostatnio ktoś znalazł burego maluszka - źródło na 99% dworzec - i rozwieszał ogłoszenia

Mam takie wrażenie, ze któreś "siedlisko" zostało naruszone i koty porozchodziły się zagubione :(

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pon lut 07, 2011 12:43 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

Teraz tam się zaczęła budowa dworca. Zaczynają burzyć jakieś budynki. Na szczęście koty z gniazda na łączce i w graciarni zjawiają się wszystkie.
Ja w graciarni widuje 2-3 a na łączce 10-11 ( w tym na pewno 7 czarnych i tri oraz łaciate w mniejszym lub większym stopniu :) ). Raz widziałam rudego, ale tylko raz i dawno temu.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon lut 07, 2011 12:49 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

Do kiedy trwa głosowanie w ankiecie do Krakvetu? Może warto by zrobić banerek na tą okazję?

koconek

Post » Pon lut 07, 2011 12:50 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

kurcze, dziewczyny trzeba zaapelowac o DT. Łapmy sie za facebooki, moze ktos ze znajomych da sie namowic.
Te co sa musza znalezc domy tymczasowe badz stale bo moze sie okazac ze juz niedlugo trzeba bedzie zajac sie jakas grupa kotow o ktorych nie wiemy.

Ja byc moze bede miala DT u tesciowej w Łodzi. Problem jest tylko tego typu ze narazie sie tam nie wybieram.
Jesli Drago znalazl by dom w miare predko ( w co watpie znajac moja tendencje do wybrzydzania) to wezme jeszcze jednego kota.
Ze wzgledu na Drakula i moje dziecko musze miec mlodego i nieterytorialnego ( bo Drakul rzadzi)

Moze ktos podczytujacy nas by sie skusil na Pana Kropeczke, badz Veta badz Vilme, Mile.

Naprawde nie potrzeba duzych nakladow. Bycie DT to duzo radosci, mozna pomoc uratowac kocie zycie i miec poczucie dobrze spelnionego obowiazku.

Etka

Post » Pon lut 07, 2011 13:03 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

Ja mieszkam na pokoju i nie mogę tu mieć kota niestety :?
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon lut 07, 2011 13:07 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

Kurcze :-(

Same złe wieści ostatnio. Kilka dni temu napisałam pełnego optymizmu posta i chyba niepotrzebnie sprowokowałam zły los, bo od tego czasu zauważam wyraźną tendencję zniżkowa... :roll:

Pan Kropeczka niestety nie może pojechać do Kumiko na tymczas, więc sprawa DT dla niego ponownie stała się aktualna.

Ludzie poważanie zainteresowane Vilmą, którzy ją widzieli (tzn. pan, żona miała jeszcze przyjść) w środę podczas wizyty w piwniczce i mieli się odezwać - dzisiaj zaplanowana była moja i Etki wizyta przedadopcyjna u nich - nie odezwali się... Więc mimo, że wszystko bardzo fajnie się zapowiadało, efekt będzie chyba żaden :roll:

Na razie nie odzywa się też pani, która wstępnie deklarowała DT dla Milo.

Jutro rano mam co prawda umówioną wizytę pani zainteresowanej Veto, ale po rozmowie telefonicznej nie we wszystkim mnie do siebie przekonała. Zobaczymy.

Kiepsko to wszystko idzie. A tu jeszcze informacje od koconek o wałęsających się dworcowiakach... :? To pewnie koty spod Kaponiery, tam jest nietknięte jeszcze gniazdo - nietknięte, bo nie mamy gdzie tych kotów umieszczać po zabiegach. Mimo mojego optymizmu okazuje się, że piwniczniaki mają kłopot z opuszczeniem pwniczki... A to powoduje, że totalnie stoimy z łapankami :( Tamto stado spod Kaponiery chciałyśmy z Kasią zacząć łapać, jak tylko będzie miejsce w piwniczce. Do tego wszystkiego przybędzie w piwnicy jedna kotka - porzucona przez menelkę z mojego osiedla, złapana przez osobę, która użycza mi piwniczki i która chce ją tam umieścić. Miało obywać, a życie tak się układa, że tylko przybywa :roll:

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Pon lut 07, 2011 13:15 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

Moje otoczenie zostało przeze mnie totalnie zakocone, więc nie mam szans żadnego ogona już tam wcisnać, a domy, które mogłyby być naprawdę świetnymi DT, po prostu nimi być nie chcą :(

Sama tymczasów już nie biorę, bo liczebnością rezydentów mogę w szybkim tempie dorównać z moimi 50m2 pewnemu innemu forumowemu domowi :roll: :mrgreen:
Już i tak z 3kotów i "tymczasa" najprawdopodobniej zostanie 4 rezydentów :roll:

koconek

Post » Pon lut 07, 2011 13:16 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

ale co z tym banerkiem? robić?

koconek

Post » Pon lut 07, 2011 13:17 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

koconek pisze:ale co z tym banerkiem? robić?

Robić Aniu! Dzięki :ok:

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

[poprzednia][następna]