Wituś i Madzia (FeLV+) z Konina, za TM [' ] Już 6 lat :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 30, 2011 9:43 Re: Wituś i Madzia z białaczką. Madzia - rokowania ostrozne:(((

milenap pisze:Aniu, trzymam mocno kciuki :ok: śliczne są kociaki :1luvu:

Dzięki Milenko :1luvu:

Dzisiaj niespodzianek nie było w pokoiku. :ok:
Koteczki dostały już gotowanego filecika z kurczaka a Madzia dodatkowo jeszcze pasty Reconvalescent i Multiwitaminową oraz Lakcid.

Nasze skarby dwa :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro mar 30, 2011 9:45 Re: Wituś i Madzia z białaczką. Madzia - rokowania ostrozne:(((

:1luvu:
ObrazekObrazek

Ag_konin

Od: Pt gru 04, 2009 12:10

Post » Śro mar 30, 2011 10:04 Re: Wituś i Madzia z białaczką. Madzia - rokowania ostrozne:(((

Ale cudowne :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro mar 30, 2011 10:05 Re: Wituś i Madzia z białaczką. Madzia - rokowania ostrozne:(((

Zupełnie inne koty :1luvu: , matko tyle razy już to widziałam a dotąd nie mogę uwierzyć - jak to jest że kot tak diametralnie się zmienia w domu :roll: Jak to niewiele trzeba...
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro mar 30, 2011 12:57 Re: Wituś i Madzia z białaczką. Madzia - rokowania ostrozne:(((

Gibutkowa pisze:Zupełnie inne koty :1luvu: , matko tyle razy już to widziałam a dotąd nie mogę uwierzyć - jak to jest że kot tak diametralnie się zmienia w domu :roll:Jak to niewiele trzeba...

święta prawda
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro mar 30, 2011 13:43 Re: Wituś i Madzia z białaczką. Madzia - rokowania ostrozne:(((

My już są. :mrgreen:
Tylko Madzia miała pobrana krew na testy do Laboklinu na FIV,FIP i FeLV bo Wituś przecież ma dopiero robione i bez sensu jest na nowo mu robić.
Madzia dostała znowu leki na to przeziebienie bo sie nadal utrzymuje choć już lepiej oddycha :ok: i dostała pierwszą dawkę Zylexisu, w piątek i niedziele kolejne.
Madzia ma idealne wyniki 8O
Wiciu też, z tym że on ma problem z erytrocytami, nie odbudowują mu się krwinki czerwone, ale wyniki ma w normie.
Kontrola tak za okolo3 tygodnie.

Madzia przytyła 20 deko i waży 2,10 :D a w poniedziałek było 1,90.
Kupiłam u wetki Intestinala suchego i saszetki dwie na razie jakby mi kurczaka brakło, jak to Pani doktor określiła.

Gibutkowa pisze:Dzięki Ania czekam zatem na informację. Ja dziś swojego weta tez zapytam.

Możesz podać Zylexis śmiało!
Tak jak i Virbagen Omega, ale oczywiście Fivu nie wyleczysz tym.

Bardzo proszę o podanie na wątku Kto wsparł finansowo te kotki.
Wiem o wpłacie od Ja-Ba - 100 złotych za którą bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ja wydałam do tej pory 170 złotych, a reszta będzie na fakturze, np, dzisiejsze testy i 3 dawki Zylexisu i chyba dzisiejsze zastrzyki też, bo za karmę zapłaciłam gotówką tak jak za badania poniedziałkowe krwi.
Wyniki wstawię jak tylko mi pani doktor prześle na emaila.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro mar 30, 2011 14:22 Re: Wituś i Madzia z białaczką. Madzia - rokowania ostrozne:(((

Ania, nie wiem na który miesiąc już są zapisy na pomoc ale może skontaktuj się z Mruczeńką z Kociej Skarbonki viewtopic.php?f=1&t=125836 w sprawie pomocy Twoim kotom. Wiem że max to jest 200zł i to musi być na fakturze, bo to przez fundację idzie. To pewnie nie dużo w ogromie wydatków ale mieć 200zł a nie miec to jest różnica ;) Napisz do Mru :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro mar 30, 2011 18:48 Re: Wituś i Madzia z białaczką. Madzia - rokowania ostrozne:(((

Gibutkowa pisze:Ania, nie wiem na który miesiąc już są zapisy na pomoc ale może skontaktuj się z Mruczeńką z Kociej Skarbonki viewtopic.php?f=1&t=125836 w sprawie pomocy Twoim kotom. Wiem że max to jest 200zł i to musi być na fakturze, bo to przez fundację idzie. To pewnie nie dużo w ogromie wydatków ale mieć 200zł a nie miec to jest różnica ;) Napisz do Mru :ok:

Wstrzymam się, bo na tym wątku parę osób deklarowało pomoc.... :wink:

Do tej pory mam tylko wymienioną już wyżej, wpłatę od Ja-Ba - 100zł. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro mar 30, 2011 18:56 Re: Wituś i Madzia z białaczką. Madzia - rokowania ostrozne:(((

doczytałam,jesooos jakie piekne dwie plamki ma na pleckach :1luvu: :1luvu: :1luvu: slij nr konta na pw,dorzuce malutki grosik :oops:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro mar 30, 2011 19:00 Re: Wituś i Madzia z białaczką. Madzia - rokowania ostrozne:(((

kotx2 pisze:doczytałam,jesooos jakie piekne dwie plamki ma na pleckach :1luvu: :1luvu: :1luvu: slij nr konta na pw,dorzuce malutki grosik :oops:

Przecież już Ci wysłałam numer konta 24 marca. :lol:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro mar 30, 2011 19:00 Re: Wituś i Madzia z białaczką. Madzia - rokowania ostrozne:(((

8O a tak jesssooos skleroze mam wybacz :oops: :roll: :? poszło ,skromny grosik :oops:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro mar 30, 2011 20:09 Re: Wituś i Madzia z białaczką. Madzia - rokowania ostrozne:(((

Widze, ze bramy kociego raju otwarly sie dla dwoch kocich bid :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Anulka - jaka Ty kochana jestes - ledwo wydalas 2 szt. i juz wzielas 2 szt. do "kapitalnnego remontu" :ok: :ok: :ok: :ok: za Ciebie i wszystkich Twoich podopiecznych :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro mar 30, 2011 20:18 Re: Wituś i Madzia z białaczką. Madzia - rokowania ostrozne:(((

Na razie tylko zaznacze. :1luvu:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro mar 30, 2011 20:51 Re: Wituś i Madzia z białaczką. Madzia - rokowania ostrozne:(((

Ooo siemanko Secret,gdzies Ty była jak CIę niet :piwa:

Podrzucam Pięknotki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro mar 30, 2011 21:00 Re: Wituś i Madzia z białaczką. Madzia - rokowania ostrozne:(((

Witajcie cioteczki :D :D :D

Dzisiaj wyczesałem Madzię i wypielęgnowałam futerko z kołtunów, łatwo oczywiście nie było, ale stopniowo i delikatnie zrobiłam to na 3 podejscia. :ok: Napisałam delikatnie, bo tak było, bo przecież ona ma same kosteczki i nie chciałam jej krzywdy zrobić.

Wicia tez dorwałam i wymiziałam i ...mruczał ale tak jakoś inaczej, jakby nie umiał, ale mu dobrze było bo wywalał bziucho do pieszczot.
On by chciał, ale skąd ma to wiedzieć jak się zachować skoro całe życie był od małego w schronie od 2005 roku.
Lęka się, strach bierze górę, ale ja poczekam, jestem cierpliwa, on w przeciwieństwie do moich tymczasek Kasi i Agatki nie jest dziki dzik.
To kotek któremu nie dano szansy, szansy na lepsze życie, życie w przyjaźni z człowiekiem i jego miłością i opieką.
Ja mu to wszystko dam...i poczekam...aż przyjdzie do mnie sam, i się o mnie obetrze.
Madzia to robi, ale ona jest całkiem inna od Wicia.

Domyślam się też dlaczego Madzia jest taka zamorzona....
Wiciu poleciał i ją odepchnął od jedzenia...i ona odeszła :( a jadła tylko suchego Intestinala.
W schronisku pewnie ją tak odpychali od jedzonka i bida odchodziła. :(

Dobrze że ich pilnuje z jedzeniem mokrego, Madzia osobno i Wiciu osobno i czekam aż zjedzą każde ze swojego talerzyka.
Ostatnio edytowano Śro mar 30, 2011 21:09 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]