Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Zofia&Sasza pisze:pixie65 pisze:sloneczko pisze:to nie wszystkie bo akurat fotografowałam te które mi się podobały a i dały sobie zrobić zdjęcia (...)
Fotografowałaś koty w prywatnym domu i wstawiłaś zdjęcia na publiczne forum BEZ zgody IKA6![]()
Poprawka - to ja je wstawiłam. Bez zgody sloneczko, nota beneCzekam teraz z utęsknieniem na pozew ze strony IKI 6. Już kolejny, bo - jak pamiętam - jedną sprawę już jakoby mam.""Koniec cytatu Słoneczko
pójdę za świadkabędzie łagodny wyrok,albo umorzenie
bo w końcu działamy w dobrej sprawie
lesna pisze:CoToMa pisze:lesna, to nie jest wątek o Tobie...
CoToMa
Ale jest o Was.
Zofia&Sasza pisze: Uważam, że forumowicze powinni zobaczyć w jakich warunkach przebywają u tej osoby tymczasy.
lesna pisze: wiec ją kończę.
katarzyna1207 pisze:lesna pisze: wiec ją kończę.
Mam nadzieję, że to naprawdę Twój ostatni post w tym wątku ...Bo TYM BARDZIEJ nic nie wnosi ...
mar9 pisze:katarzyna1207 pisze:lesna pisze: wiec ją kończę.
Mam nadzieję, że to naprawdę Twój ostatni post w tym wątku ...Bo TYM BARDZIEJ nic nie wnosi ...
nie byłabym tego tak pewna
Zofia&Sasza pisze:Mój nick to Zofia&Sasza, a nie Z&S i tak go proszę pisać. I nie chodzi mi o pogrążanie kogokolwiek, tylko o koty. A ich los u IKI 6 jest marny...
Gdybyś przeczytała ostatnie strony wiedziałabyś, że akurat Słoneczko udała się do Iki w dobrych intencjach, myślała o przygarnięciu kota i nie miała wtedy zielonego pojęcia kim jestem ja, Zofia, czy o tym, że o wizytowanej przez nią osobie istnieje gdzieś jakikolwiek wątek.lesna pisze:Zofia&Sasza pisze:Uważam, że forumowicze powinni zobaczyć w jakich warunkach przebywają u tej osoby tymczasy.
Kosztem naruszenia czyjejś intymności we własnym domu ? I to po prostu za pomocą oszustwa (Słoneczko nie poszła tam w dobrych intencjach i cynicznie wykorzystała cudze zaufanie, do tego udostępniła te zdjęcia do publikacji, więc jej nie broń)?
Pixie65, przykro mi bardzo, ale bzdury wierutne wypisujesz...pixie65 pisze:...ale tu nie chodzi o moją rację tylko o prawo a konkretnie o ochronę dóbr osobistych, do których zalicza się m.in. nietykalność mieszkania. (...)
Mówił nawet na ten temat niejaki Janda odnośnie interwencji SdZ - do robienia zdjęć wzywają techników policyjnych.
Wrzucenie zdjęć z mieszkania IKA6 na publiczne forum może być potraktowane jako naruszenie dóbr osobistych (...)
Zbieranie materiałów przez dziennikarzy, czyli osoby w jakiś sposób "uprawnione" to zupełnie inna kwestia.
Z jednym się zgodzę: Żenada.elik246 pisze:(...) to jest więcej niż żenujące.
Przecież to oczywiste że podłożono ICE6 ohydną świnie, nie ważne czy zasłużyła sobie na to czy nie, mi chodzi o sam fakt, umieszczenia zdjęć wykonanych w jej domu a bez jej zgody w sieci.
Z tego, co wiem, właśnie nie ma w polskim prawie narzędzia umożliwiającego zakazanie komuś posiadania zwierząt - można tylko zakazać prowadzenia hodowli (co chyba zastosowano w sprawie zagłodzonych koni, wyrok bodaj z początku 2009).panda5 pisze:PrzeczytalamPrzy udowodnieniu komus i skazaniu go za znecanie nad zwierzetami mozna orzec zakaz trzymania zwierzat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 567 gości