Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 11, 2010 8:09 Re: Bąbel -oczko do usunięcia,a drugie?-już po pierwszym zabiegu

Kochane, smutny bardzo był koniec tygodnia - odeszła Kropeczka ['] w bestialski sposób potraktowana przez bestię w ludzkiej skórze :cry: :cry: :cry: . No i okazało się, że Bąbelek na zawsze pozostanie niewidomy...

Chciałabym żeby ten tydzień był dobry i przyniósł wiele pozytywnych wieści :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wklejam moją sielską kanapę :wink:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

W kolejności polegiwania (od góry albo od prawej - nie wiem czy zdjęcie uda mi się wkleić "prosto" :twisted: ):
szalona Mela, Bąbelek, PiPi, Myszka i Budrys.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Oczywiście fotki wkleiłam "krzywo" :roll: :oops:

Wizyta doktora Garncarza w Poznaniu została przesunięta na 20-21 listopada. Już nam się nie spieszy, ale oczywiście pójdziemy.

Mój ślepek kochany przesyła uściski kochanym Cioteczkom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon paź 11, 2010 8:12 Re: Bąbel -oczko do usunięcia,a drugie?-już po pierwszym zabiegu

Asieńko.........

żal strasznie Kropeczki,nie jestem w stanie wyrazić co czuję gdy pomyślę o tym potworze, który do niej strzelał :evil: :evil: :evil: a ona mimo to do końca kochała i ufała człowiekowi....... :( tylko zwierzęta stać na taką bezinteresowną miłość, a ludzie nie potrafią tak kochać (pomijając miłość matczyną)

Asiu a Bąbelek....on poradzi sobie. Koty "widzą" także w inny sposób, przecież wiesz. Będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon paź 11, 2010 18:12 Re: Bąbel -oczko do usunięcia,a drugie?-już po pierwszym zabiegu

smutne wieści :oops:

uściski najmocniejsze dla Was Kochani :oops:

PS. kanapa sielska :1luvu: - aż się człowiek ma ochotę wkulnąć i przytulić do kanapiarzy :D
"Chciałem zreperować świat, a oto widzę, że sam jestem jednym z tych cholernych drani I świń..."
Obrazek

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Pon paź 11, 2010 18:13 Re: Bąbel -oczko do usunięcia,a drugie?-już po pierwszym zabiegu

będzie dobrze Asiu! szkoda, ale będzie dobrze! :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pon paź 11, 2010 18:36 Re: Bąbel -oczko do usunięcia,a drugie?-już po pierwszym zabiegu

Nah pisze:PS. kanapa sielska :1luvu: - aż się człowiek ma ochotę wkulnąć i przytulić do kanapiarzy :D

spróbuj się przytulić do Budrysa :lol:

szkoda, że kurdupelek nie będzie widział. Ale zdaje mi się, że on juz i tak strasznie długo nie widzi... przyzwyczaił się :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon paź 11, 2010 20:12 Re: Bąbel -oczko do usunięcia,a drugie?-już po pierwszym zabiegu

Nie tak miało być. :(
Miał być szczęśliwy koniec, wyszło inaczej. :(
W Bąbelku jest tyle radości, że postawiona diagnoza nie wpłynie na jego zadowolenie z życia.
Zdrowy bądź i szczęśliwy koteczku- ślepeczku. :1luvu:
Ogromne uściski dla Ciebie Asiu, moc głasków dla koteczka. :1luvu:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto paź 12, 2010 21:27 Re: Bąbel -oczko do usunięcia,a drugie?-już po pierwszym zabiegu

Takie kanapy to piękne kanapy :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto paź 12, 2010 21:46 Re: Bąbel -oczko do usunięcia,a drugie?-już po pierwszym zabiegu

Smutnie wieści.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro paź 20, 2010 8:29 Re: Bąbel -oczko do usunięcia,a drugie?-już po pierwszym zabiegu

Dawno nie pisałam co u Bąbelka :oops:
No cóż, czekamy i czekamy. Niestety właśnie zauważyłam, że duża gałka oczna mocno zmętniała - nie mam pojęcia czy to dobrze czy źle czy bez znaczenia... Wiem tylko, że znaczenie ma twardość tego oka, a ta na razie jest właściwa. Czyli trzeba jechać do weta, tym bardziej, że Bąbelkowi bardzo brzydko pachnie z pyszczka :? Jego braciszkowie mają ten sam problem i wetka stwierdziła, że jest on związany ze zmianą ząbków (stan zapalny) i jeśli nie przejdzie to dostaną antybiotyk. Zobaczymy jak wet oceni mojego ślepka.
Poza tym to najsłodszy łobuz pod słońcem :1luvu: :1luvu: :1luvu: Nadal nikt nie wierzy jest kotem niewidomym, ja również :wink: :D
Cudownie sobie radzi, tylko czasami źle oceni odległość i zsunie się z miejsca, na które usiłował skoczyć, albo coś przewróci. Mnie roztkliwiają momenty, w których widzę jak malec siedzi i macha łapką przed siebie, jakby usiłował coś pacnąć, tym czasem tam nic nie ma...
Wybaczam mu wszystko, nawet to, że w talerzu z moim jedzonkiem ląduje wszystkimi łapkami oraz główką i ogonkiem :wink:
A kiedy jest mi smutno zawsze, zawsze wylizuje mi łezki i przypomina, że wszystko będzie dobrze :D :D :D

Przesyłamy cioteczkom całuski - Bąbel i ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wkrótce nowe fotki - chyba go nie poznacie, taki już duży z niego dzik :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Śro paź 20, 2010 8:32 Re: Bąbel -oczko do usunięcia,a drugie?-już po pierwszym zabiegu

Kochany, rozczulający kotuś :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro paź 20, 2010 9:03 Re: Bąbel -oczko do usunięcia,a drugie?-już po pierwszym zabiegu

Kurcze Asiu, tak myślę nad tym oczkiem Bombelka, to już tyle czasu trwa, nie jestem lekarzem, ale nie rozumiem dlaczego to nabrzmiałe oczko nie jest usuwane, żeby się tam coś złego nie porobiło :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro paź 20, 2010 9:15 Re: Bąbel -oczko do usunięcia,a drugie?-już po pierwszym zabiegu

gosiaa pisze:Kurcze Asiu, tak myślę nad tym oczkiem Bombelka, to już tyle czasu trwa, nie jestem lekarzem, ale nie rozumiem dlaczego to nabrzmiałe oczko nie jest usuwane, żeby się tam coś złego nie porobiło :roll:

Gosiu, mnie też to martwi i męczy. Jednak ludzka okulistka potwierdziła, że na efekt zbiegu jakiemu poddano to wielkie oko trzeba czekać 6 miesięcy :? Konieczne jest zakraplanie kroplami zmniejszającymi ciśnienie w gałce (Trusopt) i monitorowanie twardości. Miałam nadzieję, że w ten weekend Bąbla obejrzy dr Garncarz, ale przesuną wizytę na listopad :(
Ja chciałam wybrać rozwiązania dla Bąbelka najlepsze, najmniej obciążające, a teraz sama nie wiem... No ale chyba Ci okuliści wiedzą co robią. Chwilowo się tego trzymam, ale z coraz większym trudem :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro paź 20, 2010 9:19 Re: Bąbel -oczko do usunięcia,a drugie?-już po pierwszym zabiegu

jerzykowka pisze:Dawno nie pisałam co u Bąbelka :oops:

Asiu, czytasz mi w myślach - właśnie zastanawiałam się co u Bąbla, bo dawno nic nie pisałaś, mija pół godzinki i co - już sa informacje :D
Trzymam nieustająco kciuki za malucha (no powiedzmy, ze malucha :wink: ).
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro paź 20, 2010 16:28 Re: Bąbel -oczko do usunięcia,a drugie?-już po pierwszym zabiegu

Czekamy z utęsknieniem na fotki słodziaka Asieńko!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro paź 20, 2010 20:11 Re: Bąbel -oczko do usunięcia,a drugie?-już po pierwszym zabiegu

No to czekam na obiecane fotki. :mrgreen:
Co to jest, że niewidome koty tak ujmują za serce. :1luvu:
Mizianki i buziale i głaski :mrgreen:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

[poprzednia][następna]