Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
agnes_czy pisze:Jeśli Diabełki nie mają się gdzie podziać, to mogę je wziąć na tymczas. Z dużym mógłby być problem z akceptacją, bo u mnie 12 moich i mniej moich, ale maluchy to przyjmą. Jeśli ktoś będzie przejeżdżał przez Rzeszów, to może przywieźć, jeśli nie, to może ktoś od nas będzie na dniach jechał z jakąś pomocą. Basiu, już kiedyś pisałam do Ciebie.
Sylwka pisze:Jestem w Tarnobrzegu ale nie mam wiele czasu, bo lecę rozładowywać tira. Stowarzyszenie dostało 12 ton karmy od jakiejś fundacji z Holandii.
leni356 pisze:Dziewczyny, Mirka z Holandii wszystko organizowała z Mirandą. Mirka spędziła chyba z tydzień na telefonie u siebie w Utrecht organizując całą akcję. Wielkie podziękowania dla Mirki za ogromne poświęcenie czasu, energii i dobrej woli aby całość wyjechała do Polski i zorganizowanie wszystkiego w Polsce :loveu:
anhata pisze:A jak w Holandii dowiedzieli się ? Ekstra
Soema pisze:Z dogo przede wszystkim i tv
była tego całaaaaa masa. To niesamowite było.
Em_(Mirka) pisze:Dobry wieczór,
dziękuje za wszystkie mile słowa pod naszym adresem. Miranda prosiła mnie o zamieszczenie jej listu-odpowiedzi do Was, co niniejszym czynie (nie wiem, czy uda się taki długi zamieścić, trochę gapa jestem dogomaniacka, ale spróbuje). [W trakcie tlumaczenia doszlam do słów o sobie samej, każdy lubi, jak się go chwali:-), ale bez przesady, niemniej nie mam sumienia tego wyrzucić, skoro sie podjelam wiernego przetlumaczenia:-)].
Zamieszczam to tu, bo tu w tym wątku pisaliście o tym transporcie, nie wiem, gdzie jeszcze, ale proszę uznac, ze to do wszystkich!!! i proszę przekazać wszystkim zainteresowanym, jeśli to mozliwe.
Pozdrowienia serdeczne dla wszystkich dzielnych przyjaciół zwierząt!:-)
Mirka
Em_ pisze:Dzień dobry wszystkim!
Teraz liścik od nas, z Holandii.
Przede wszystkim chcę powiedzieć, że my tutaj mamy ogromnie dużo szacunku dla Was, dla Waszej pracy. Wy dziękujecie nam, ale właściwie to my także Wam musimy podziękować – każdego dnia jesteście konfrontowani z sytuacją, która my znamy tylko ze zdjęć i opowieści, i to właśnie Wy wykonujecie tę najważniejszą pracę.
Otrzymałam dzisiaj tyle ciepłych i miłych maili, i wiadomości w naszej księdze gości, że co i raz siedziałam przy komputerze ze łzami w oczach.
Jesteśmy szczęśliwi, że mogliśmy Wam choć trochę pomóc, owszem, było tego dużo, ale zdajemy sobie doskonale sprawę z tego, że w tej chwili dla Was to i tak kropla w morzu potrzeb. Mamy nadzieję, że inne fundacje pójdą w nasze ślady zbierając potrzebne dla Was rzeczy.
Porosiłam Mirkę o przetłumaczenie tego listu i zamieszczenie go na Waszym forum, tak, abym mogła od razu każdemu podziękować za te wszystkie wspaniałe, spontaniczne reakcje.
Cieszę się na myśl, że dzisiaj pieski znów smacznie podjadły, że koty mogły sobie trochę pomruczeć zadowolone, a koń napoczął pęczek siana, a wieczorem niektóre zwierzątka będą mogły pójść spać w ciepłym koszyku, przykryte kocykiem. Mimo to moje serce zwraca się w stronę tych bezdomnych zwierząt, które tego nie zaznają.
Mirka opowiedziała mi, jak to wszystko podzieliliście, jak bardzo pomógł Olek, mówiła o gościnności właściciela stadniny, który specjalnie nam udostępnił pomieszczenie, o jego pracownikach, pomagających przy rozładunku ciężarówki.
Fantastycznie ze sobą współpracowaliście!
Fundacje, które nam pomogły przy tej akcji, bardzo cenią sobie wiadomości od Was, każda jest zamieszczana na ich stronie internetowej, te wiadomości są dowodem dla sponsorów, że zebrane rzeczy trafiły w dobre i wiarygodne miejsce, bardzo Wam za to dziękujemy.
Ale nie tylko Wam chciałabym podziękować, lecz również Mirce (tak, wiem, że to ty będziesz tłumaczyć ten list, cha cha cha), to ona zadbała o to, byśmy mogli się z Wami skontaktować, to ona wszystko załatwiała, bez niej to wszystko absolutnie by się nie udało, do późna w nocy siedziała pisząc maile, dzwoniąc i śląc sms-y do Polski i do nas. Mirka również w naszym imieniu jeszcze raz bardzo dziękujemy za Twoją pomoc i wkład pracy na rzecz zwierząt, jesteś dla nas wszystkich bezcenna.
Przesyłamy Wam z Holandii najserdeczniejsze pozdrowienia i życzenia powodzenia!
Jury i Miranda (jmvr)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 589 gości