S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 23, 2010 11:24 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

mar_tika pisze:
moni_citroni pisze:Wpadam na chwilke, bo bardzo jestem zajeta :(
Chcialam Wam tylko powiedziec, ze w srode Bente bedzie kastrowana...
Bardzo prosze o kciuki !

Trzymam kciuki za kolorową panienkę :ok:

Bardzo dziękuję Kropeczko za stelaż fotograficzny zamontowany na liczniku prądowym i mocniejsze oświetlenie na kociarni :mrgreen:

Wczoraj na kociarnię Darek przerzucił 4 wory suchego jedzenia (dary od Praksedy), dowiozłam też koce podarowane przez iwetę i czyste pranie:)

A skąd dziewczyny mamy na kociarni tyle zabawek? 8O

A zabawki od rozpieszczonej kici naszej koleżanki Asi.
Kicia domowa rozpieszczona niemożebnie i zabawek ma ful, więc się podzieliła :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lut 23, 2010 15:33 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Przedstawiam kota, kota który zawsze sprawia wrażenie jak by był na swoim miejscu.
W Kociej Chatce się dostosował i przez 4 m-ce nie bylo z nim większych problemów i proszę po dwóch dniach w dT jest jak u siebie: szczęśliwy i odpręzony :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Wto lut 23, 2010 16:52 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Dorota Wojciechowska pisze:Przedstawiam kota, kota który zawsze sprawia wrażenie jak by był na swoim miejscu.
W Kociej Chatce się dostosował i przez 4 m-ce nie bylo z nim większych problemów i proszę po dwóch dniach w dT jest jak u siebie: szczęśliwy i odpręzony :D

Obrazek

:ok:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto lut 23, 2010 19:31 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Podziękuj Dorotko koleżance za zabawki.Niestety jedna myszka już dziś skończyła swój żywot została oskalpowana przez Dyzia :mrgreen:

Felinae zasponsorowała nam trochę puszek na kociarnię.Narazie mamy zapasik.Bardzo dziekujemy :1luvu:
Jezeli ktoś gdzieś wyczai jakieś niższe ceny mokrej karmy prosze o sygnał.

Dziś rano Gracji ściągnęłyśmy szwy .Wszystko ładnie się zagoiło.Jutro dziewczyna jedzie do nowego domu :ok:

A to wątek Ramzesa naszego weterana.Prosimy o zaglądanie i podbijanie .Pocichutku liczymy na jakiś forumowy domek :roll: :ok:

viewtopic.php?f=13&t=108074&p=5646966#p5646966

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lut 24, 2010 7:56 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

No to kciuki mocno zaciskamy za weterana Ramzesa :)
i witam się z rana
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro lut 24, 2010 9:25 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

I tak sobie Astra myśli - zmieści się czy nie :twisted:

Obrazek
MIKUŚ

Post » Śro lut 24, 2010 12:56 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Uf pisałam pisałam i wywaliło forum :x
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro lut 24, 2010 13:13 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

A pisałam że chętnie oddam Tunię do innego DT :evil:
Ja nie wyrabiam z takim małolatem ADHD. Myślałam że jak będzie Ramzes to będzie lepiej - ale nie jest.

Z początku był spokój. Tunia testowała nowego, ale on spokój i rozwaga i nie chce za Tunią ganiać więc ta dostaje małpiego rozumu i jest jeszcze gorzej.
Na domiar zlego Ramzes kawał kota, jak w końcu sie rozpędzi to nie zawsze wychamuje i są stłuczki (moje mieszkanko małe i zagracone).
Wczoraj nawet padł na pysk bo nie zdążył si ę odwrócić w locie, coś mu sie tam chyba stalo w pyszczku bo troszkę miał ślnę z krwią, ale to chyba tylko policzek bo za bardzo nie dal sobie zaglądać, ale poniewaz dalej się wylizywał (co robi non stop) i jadł nawet suche to się nie niepokoiłam i dałam mu spokuj.
Dzisiaj po powrocie go pomęczę.
Tak że jak by ktoś wzioł odemnie Tunię to była bym szczęsliwa.
No cóż, jedni specjalizują się w przedszkolu inni w żłobku a ja chyba nadaje się do średniaków :(

Jak bym nie miała Tuni to wzieła bym jeszcze Szebę (ona coś zapadła mi w serduchu)
A i mam taki pomysł na Szebę ale o tym w następnym poście coby mnie znowu nie zezarło :D
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro lut 24, 2010 13:24 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Co do pomysłu na Szebę to tak wymyśliłam.
poniewaz ona taka dzika dzicz i nie chce się przestosować, to ja ponieważ ok maja zaczynam dostosowywać niedawno nabyty ogródek działkowy do jako takiego użytku.
a jest tam altanka murowana, pomyślałam że w jej części zrobiła bym taki ala boks z otwieraniem w środku, a jednocześnie wybiła bym okienko na zewnątrz. żebym i ja miała dostęp do misek, legowiska czy kuwety. A żeby Szeba miała swobodne wyjście i wejście.
W zimę wyłożyła bym en boks steropianem lub wstawiła steropianowwe pudło a poniewaz i tak chodzę dokarmiać ptaki to i Szeba miała by jedzonko.
Działka poza tym jest 10 min drogi od mojego domku.
Nie wiem czy to dobry pomusł co wy na to :?:

A i jet jeszcze jeden dylemat, bo w lato jest tam w tym domku baaaardzo goraco. Dach jest pokryty papą i bardzo nasloneczniony. No nie wiem co sądzicie :?:

I pamiętajcie proszę o Tuni bo inaczej zwariuję :oops:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro lut 24, 2010 14:36 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Jakbym widziała swoją Stefkę/ Koszmarię Wredotę -Borówę/ to nie ADHD to popier.........e maksymalne :twisted:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro lut 24, 2010 16:04 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Dorota Wojciechowska pisze:A pisałam że chętnie oddam Tunię do innego DT :evil:
Ja nie wyrabiam z takim małolatem ADHD. Myślałam że jak będzie Ramzes to będzie lepiej - ale nie jest.

Z początku był spokój. Tunia testowała nowego, ale on spokój i rozwaga i nie chce za Tunią ganiać więc ta dostaje małpiego rozumu i jest jeszcze gorzej.
Na domiar zlego Ramzes kawał kota, jak w końcu sie rozpędzi to nie zawsze wychamuje i są stłuczki (moje mieszkanko małe i zagracone).
Wczoraj nawet padł na pysk bo nie zdążył si ę odwrócić w locie, coś mu sie tam chyba stalo w pyszczku bo troszkę miał ślnę z krwią, ale to chyba tylko policzek bo za bardzo nie dal sobie zaglądać, ale poniewaz dalej się wylizywał (co robi non stop) i jadł nawet suche to się nie niepokoiłam i dałam mu spokuj.
Dzisiaj po powrocie go pomęczę.
No cóż, jedni specjalizują się w przedszkolu inni w żłobku a ja chyba nadaje się do średniaków :(

Jak bym nie miała Tuni to wzieła bym jeszcze Szebę (ona coś zapadła mi w serduchu)
A i mam taki pomysł na Szebę ale o tym w następnym poście coby mnie znowu nie zezarło :D

A ja myślałam że w sprawie Tuni dogadałaś się z Teresą.Na dzień dzisiejszy tylko ona jest bez tymczasa :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lut 24, 2010 19:21 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Dorota Wojciechowska pisze:A pisałam że chętnie oddam Tunię do innego DT :evil:

taaaa witaj w klubie, to jakbym widziała Dexterka, nie dość ze lata po mieszkaniu jak rakieta to jeszcze poczuł wolę bożą i zaczyna seksualnie atakować dziewczyny 8O ma nie wiecej niz 5-6 miesiecy. Dzis go wreszcie zaszczepilam i za 2 tygodnie ciechniemy jajca i do nowego domu. Mam nadzieje :roll:
ale i tak jest kochany tylko upierdliwy i jak mu sie cos nie podoba to gada pod nosem takie mrał mruuuał ale nie miauczy tylko coś między gruchaniem gołębia a warczeniem :) i caly czas, gęba mu się nie zamyka

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro lut 24, 2010 19:54 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Dziewczyny niestety musicie mi wybaczyć :( ale niestety po kocich tragediach ostaniego weekendu nie jestem w tej chwili gotowa na tymczas :( Dorotko mam nadzieję, że mnie nie zabijesz :( niestety ostatnie wydarzenia wbrew pozorom znacznie nadwyrężyły moje zdrowie psychiczne i granice emocji i tolerancji pewnych rzeczy :cry: nie chcę o tym wszystkim pisać ani nawet myśleć :cry: zbyt dużo mnie to kosztowało :cry: muszę złapać chwilę oddechu i dystansu o ile to jest możliwe :? szczerze mówiąc gdyby nie rozmowa z Ewą to chyba bym pojechała do schronu i je osobiście rozp...iła :evil: po prostu nie mam siły i tyle :cry: i szczerze mam dość jeśli nic nie wyjdzie z tego co planujemy chyba muszę zaplanować jakąś osobistą krucjatę :evil:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lut 24, 2010 20:48 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

terenia1 pisze:Dziewczyny niestety musicie mi wybaczyć :( ale niestety po kocich tragediach ostaniego weekendu nie jestem w tej chwili gotowa na tymczas :( Dorotko mam nadzieję, że mnie nie zabijesz :( niestety ostatnie wydarzenia wbrew pozorom znacznie nadwyrężyły moje zdrowie psychiczne i granice emocji i tolerancji pewnych rzeczy :cry: nie chcę o tym wszystkim pisać ani nawet myśleć :cry: zbyt dużo mnie to kosztowało :cry: muszę złapać chwilę oddechu i dystansu o ile to jest możliwe :? szczerze mówiąc gdyby nie rozmowa z Ewą to chyba bym pojechała do schronu i je osobiście rozp...iła :evil: po prostu nie mam siły i tyle :cry: i szczerze mam dość jeśli nic nie wyjdzie z tego co planujemy chyba muszę zaplanować jakąś osobistą krucjatę :evil:

Terenia wierzę, że się uda, musimy byc silne kto jak nie my :D damy radę :ok:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro lut 24, 2010 22:00 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

DAMY RADĘ!!!!!!!!!

To w grupie i przyjaźni tkwi cała siła :!: :!: :!:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]