Paluch: kot z FIV + zly stan, FIP ['] w klatce dzieki dyr

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 16, 2009 19:07 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Never pisze:ARKO, przepraszam, ale ja Ci nie ufam. Nie po tym co się dzieje.... Pomyśl, czy nie zaszkodziłaś tym kotom?
Jesli bialy kot ma bialaczkę, to gratulacje, bo swobodnie chodzi na wybiegu z innymi. Moge to udowodnic, w sądzie, w mediach - gdzie trzeba będzie. mam tylkon nadzieję, z ew międzyczasie przypadkiem nie zawinie się na tamten świat - bo zrobilo się o nim glosno.

Biały kot mógłby isc do DS jako jedynak-pewnie zostanie uspiony, bo lek jest drogi...
Znam sie troche na tych schroniskowcach, bo wziełam z innego schroniska koty z KK(tylko), niestety 5 maluszków nie przezyło-3 miały białaczke0Jedna zyje i ma sie swietnie, bo Vibragenem leczona.Gadac za duzo nie bedę,ale ja mam dom zakocony, zadbany i ciesze sie,ze nie uspiłam Białaczkowej Niuni..Inne koty przez ten czas sie nie zaraziły...Uwazam tez ,ze jesli ktos pokocha kota, to nie ma znaczenia,czy jest na to chory, czy tamto...wiem,ze usypia sie zwierzeta pod błahymi powodami, nie mówie ,ze tu Chociaz Never wiesz,ze chciałam Trójłapka do siebie na stałe wziac...Mój wet powiedział,ze niestety na temat Palucha nie chce sie wypowiadac, bo przyszło mu niestety usypiac:szczesliwe'adopcje .mAM NADZIEJE,ZE W MOIM domu jest Palec Bozy i tyle co Kaji białaczkowej zostało tyle bedzie z nami wszystkimi,bez zamykania jej w izolatce, bo to ja najbardziej dobiło...izolacja.W naturze jest naturalna selekcja, koty sie zarazaja, a białaczka jak potwierdzili mi specjalisci moze byc wniesiona do domu na butach i jak kot słaby to załapie.Wazne,aby diagnozowac i wtedy sie wie, jak nalezy podchodzic do zwierzacia i uodparniać, dobrze zywic..takie koty moga zyc bardzo długo.Nie bede sledzic watku, bo tez sie niesfojo czuje tutaj,powodzenia...A jesli ktos szuka idealnych domków, to takich nie ma...przewaznie te z pozoru niezakocone, super oddaja koty po pierwszych , czy drugich sraczkach i na Vibragen Omega nie wydadza ze wspomaganiem 2000zł,a szkoda, bo lek działa i zabija wirusa-kot taki jak moja Kaja nie zaraza juz...i bardzo dobrze sie czuje......
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lis 16, 2009 19:10 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

ARKA pisze:
Never pisze:
ARKA pisze:Takie informacje uzyskalam wiec przekazuje:

:( Bialy kot ma bialaczke potwierdzona testem, jest w zlym stanie.

1. schronisko robi wszelkie testy u kotow jesli lekarz ma przypuszczenie ktorejs z tych chorob, smiertelnych; bialaczka itp.

2. Koty leczone na katar koci sa wydawane po podpisaniu oswiadczenia, ze leczenie bedzie kontynuowane w domu.
3. Wybieg kotow chorych jest odzielony pleksi od kotow zdrowych, od conajmniej pol roku.

4. kot przychodzacy do schroniska trafia do indywidulanej klatki i jesli zdrowy jest szczepiony p/wirusowkom potem wsciekliznie, potem zabieg..

5. Dzis powinna sie ukazac na stronie Palucha dokladna informacja/sprawozdanie o stanie kotow. Ile kotow, ile chorych i na co, ile zdrowych.

6. Prawie wszystkie koty jakie trafiają na Paluch sa chore.

7. lek. wet. codziennie jest u kotow przez trzy godziny i leczy itd.

na wszelki wypadek zacytuję :roll:

:roll: Nie chcilabym z Toba nigdy wspolpracowac, nigdy. Na dzien dobry robisz z kogos "oszusta". Jak bedzie informacja na stronie Plaucha, o kotach, to sobie ją zeskanuj, proste. Jakos na punkt 3, pominelas?

Dodzwonilam sie i niestety, jednak :? : KOT BIAŁY 305 jest W ODOSOBNIENIU i ma potwierdzona bialaczke, testem.

A pleksi to zainstalowali dzisiaj, tak? to super, przydał się wątek. Kot z białaczką jeszcze wczoraj biegał wolno - rozumiem, ze odseparowano go po Twoim telefonie. Nie, nie, nie robie z nikogo oszusta - mam prawo komus nie ufac, prawda? A to, co sie dzieje na forum daje mi do myslenia... I to tyle.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon lis 16, 2009 19:11 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Never pisze:
ARKA pisze:
Never pisze:ARKO, przepraszam, ale ja Ci nie ufam. Nie po tym co się dzieje.... Pomyśl, czy nie zaszkodziłaś tym kotom?

Powiem tak, jestes bezczelna :evil: .Napisz za chwiele, ze przez mnie poumieraly WSZYSTKIE koty, ktore umarly!
Jesli mialas cos przeciw, zebym nie dzwonila, to trzeba bylo pisac wczesniej! BYl czas na to, wczoraj i dzis jeszcze. Rozmawialam z dyrektorka o tym kocisku po 17-stej, w rezultacie(ciezko ja złapac jest).

Co chcesz uzyskac? Polepszenia dla kotow czy jakies wlasne gierki prowadzisz, bez rezultatow?

No to znow zadzwonie, jak dyrektorke zlapie jeszcze i zapytam dlaczego bialy kot jest razem z innymi kotami, w takim razie.
Ja chyba zly nr. kota podalam, jutro to wyjanie. Spojrzalam teraz co zapisalam ze to byl 305/09 a ja powiedzialam 350 :?

nie, nie jesem bezczelna, tylko szczera. Czemu nie napisałaś o tym, ze sie kumpluszesz z dyrektorką? I wybacz, ale WIEM ze zaszkodzilas swoim telefonem.
Ale wszelkie przeszkody obroca sie przeciwko dyrekcji - idą wybory, prawda? A ja bede baaardzo glosno mowic, jesli ktokowliek stanie mi na drodze w wyciaganiu kotow

Co to znaczy "kumpluje"? Dziewczyno, co maja wybory do Palucha, do kotow, do psow,jakie wybory, moze objasnij??
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Pon lis 16, 2009 19:11 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Bożeno, kota tam nie uspia. Skończy zamkniety w malutkiej klatce - niestety. Nie wiem jak dlugo pociągnie.... Bo nie sądzę, zeby znalazł dom :(

Never

Post » Pon lis 16, 2009 19:14 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

ARKA pisze:
nie, nie jesem bezczelna, tylko szczera. Czemu nie napisałaś o tym, ze sie kumpluszesz z dyrektorką? I wybacz, ale WIEM ze zaszkodzilas swoim telefonem.
Ale wszelkie przeszkody obroca sie przeciwko dyrekcji - idą wybory, prawda? A ja bede baaardzo glosno mowic, jesli ktokowliek stanie mi na drodze w wyciaganiu kotow

Co to znaczy "kumpluje"? Dziewczyno, co maja wybory do Palucha, do kotow, do psow,jakie wybory, moze objasnij??[/quote]

ARKO. przepraszm, wychodzę z netu. jadę do lecznicy do kotki znalezionej pod Paluchem.
wybory - no chyba tylko to, ze wiem kto stoi za dyretorką :wink: Na takie stanowisko nie wchodzi się bez plecow....

Never

Post » Pon lis 16, 2009 19:16 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

BOZENAZWISNIEWA pisze:
Jesli bialy kot ma bialaczkę, to gratulacje, bo swobodnie chodzi na wybiegu z innymi. Moge to udowodnic, w sądzie, w mediach - gdzie trzeba będzie. mam tylkon nadzieję, z ew międzyczasie przypadkiem nie zawinie się na tamten świat - bo zrobilo się o nim glosno.

Biały kot mógłby isc do DS jako jedynak-pewnie zostanie uspiony, bo lek jest drogi...
Znam sie troche na tych schroniskowcach, bo wziełam z innego schroniska koty z KK(tylko), niestety 5 maluszków nie przezyło-3 miały białaczke0Jedna zyje i ma sie swietnie, bo Vibragenem leczona.Gadac za duzo nie bedę,ale ja mam dom zakocony, zadbany i ciesze sie,ze nie uspiłam Białaczkowej Niuni..Inne koty przez ten czas sie nie zaraziły...Uwazam tez ,ze jesli ktos pokocha kota, to nie ma znaczenia,czy jest na to chory, czy tamto...wiem,ze usypia sie zwierzeta pod błahymi powodami, nie mówie ,ze tu Chociaz Never wiesz,ze chciałam Trójłapka do siebie na stałe wziac...Mój wet powiedział,ze niestety na temat Palucha nie chce sie wypowiadac, bo przyszło mu niestety usypiac:szczesliwe'adopcje .mAM NADZIEJE,ZE W MOIM domu jest Palec Bozy i tyle co Kaji białaczkowej zostało tyle bedzie z nami wszystkimi,bez zamykania jej w izolatce, bo to ja najbardziej dobiło...izolacja.W naturze jest naturalna selekcja, koty sie zarazaja, a białaczka jak potwierdzili mi specjalisci moze byc wniesiona do domu na butach i jak kot słaby to załapie.Wazne,aby diagnozowac i wtedy sie wie, jak nalezy podchodzic do zwierzacia i uodparniać, dobrze zywic..takie koty moga zyc bardzo długo.Nie bede sledzic watku, bo tez sie niesfojo czuje tutaj,powodzenia...A jesli ktos szuka idealnych domków, to takich nie ma...przewaznie te z pozoru niezakocone, super oddaja koty po pierwszych , czy drugich sraczkach i na Vibragen Omega nie wydadza ze wspomaganiem 2000zł,a szkoda, bo lek działa i zabija wirusa-kot taki jak moja Kaja nie zaraza juz...i bardzo dobrze sie czuje......

Czy jest dom staly dla Bialasa???? Widzisz, z dyrektorka dla niektorych jest to WIELKI PROBLEM bo ona NIE USYPIA od reki zwierzat!!

Zlapanie wirusa bialaczki " z butow' graniczy z cudem, ten wirus szybko pada wiec raczej jesli juz to zwierzeta zarazaja sie poprzez BEZPOSREDNI kontakt!!

ARKA

Post » Pon lis 16, 2009 19:17 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Doemk dla białego jest aktualny tylko jesli kot ma negatywne testy - więc teraz domu stałego nie ma :(

I na koniec przypomnę, ze wątek słuzy pomaganiu kotom! zapraszam do adopcji paluszkow - one tam szybko gasną :(

Never

Post » Pon lis 16, 2009 19:22 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Never pisze:
ARKA pisze:
Na takie stanowisko nie wchodzi się bez plecow....

:ryk: daj sobie spokoj. Byl oglaszany konkurs na dyrektora schroniska, trzeba byl spelnia okreslone warunki konkursu i tyle w temacie: "tych plecow".

ARKA

Post » Pon lis 16, 2009 19:23 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

w gore

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon lis 16, 2009 19:24 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

ARKA pisze:
Never pisze:
ARKA pisze:
Na takie stanowisko nie wchodzi się bez plecow....

:ryk: daj sobie spokoj. Byl oglaszany konkurs na dyrektora schroniska, trzeba byl spelnia okreslone warunki konkursu i tyle w temacie: "tych plecow".

to na zakonczenie - jestem bardzo dobrze zorientowana jak wyglądają konkursy w miescie - mam wiadomosci z pierwszej ręki :wink: I to bez względu na to ktore ugrupowanie polityczne teraz rządzi....
Konkursy to jedna wielka lipa...

Never

Post » Pon lis 16, 2009 19:24 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Never pisze:Doemk dla białego jest aktualny tylko jesli kot ma negatywne testy - więc teraz domu stałego nie ma :(

(

To moze Bialasowi zalozyc osobny watek!! Moze cud nastąpi??

ARKA

Post » Pon lis 16, 2009 19:31 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

[quote="Never
to na zakonczenie - jestem bardzo dobrze zorientowana jak wyglądają konkursy w miescie - mam wiadomosci z pierwszej ręki :wink: I to bez względu na to ktore ugrupowanie polityczne teraz rządzi....
Konkursy to jedna wielka lipa...[/quote]

No chyba przesadzasz, okreslone warunki trzeba jednak spelniac. Hydraulik nie pojdzie zarzadzac schroniskiem dlatego, ze ma gdzies tam "plecy".

ARKA

Post » Pon lis 16, 2009 19:32 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

ARKA pisze:[quote="Never
Konkursy to jedna wielka lipa...

No chyba przesadzasz, okreslone warunki trzeba jednak spelniac. Hydraulik nie pojdzie zarzadzac schroniskiem dlatego, ze ma gdzies tam "plecy".[/quote]

z tym sie zgodze, ale wiesz - hydraulicy rzadko kumpluja sie politykami :wink:
lece do koteczki!

Never

Post » Pon lis 16, 2009 19:34 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Never pisze:Wątpię. Poza tym czy schronisko wyda tak chorego kota?

Ja mysle,ze jesli domek bedzie dobry, swiadom co kotu jest i co moze byc za tydzien lub pare miesiecy, czy lata, to moim zdaniem wyda. Nadzieja umiera ostatnia.

dodane: jest komunikat na stronie Palucha:
http://www.paluch.org.pl/komunikaty.php?pokaz=548

KOMUNIKAT nr 2

Zasady Adopcji Kotów

Statystyki na dzień

16 .11.09 do godz. 1200

Łącznie w schronisku przebywają 122 koty

w tym :

okres kwarantanny przechodzi 18 kotów

Koty do adopcji

· 13 kociąt - poniżej 3go m-ca życia – /lekarz każdorazowo ocenia czy zwierzę może już samodzielnie funkcjonować i odżywiać się oraz czy stan jego zdrowia na dany dzień umożliwia adopcję /

· 10 kotów - przypadki chorób skórnych , grzybice - /lekarz każdorazowo ocenia czy zwierzę może być powierzone do adopcji –o ile mimo choroby są osoby zainteresowane adopcją - to po zapoznaniu się z oceną stanu zdrowia – muszą złożyć pisemne oświadczenie , iż we własnym zakresie podejmą dalsze leczenie zwierzęcia w lecznicy wet /

· 3 koty – przypadki ortopedyczne / lekarz każdorazowo ocenia czy zwierzę może być powierzone do adopcji – podobnie jak w każdym przypadku choroby/ - o ile stan nie jest bardzo ciężki/ zwierzę może być powierzone do adopcji pod warunkiem zapoznania się z oceną stanu zdrowia i złożenia pisemnego oświadczenia o dalszym leczeniu we własnym zakresie , w lecznicy wet

· 7 kotów – dolegliwości alergiczne - / lekarz każdorazowo ocenia czy zwierzę może być powierzone do adopcji – podobnie jak w każdym przypadku choroby/ zwierzę może być powierzone do adopcji pod warunkiem zapoznania się zainteresowanego z oceną stanu zdrowia zwierzęcia i złożenia pisemnego oświadczenia o dalszym leczeniu we własnym zakresie , w lecznicy wet oraz zapewnieniu stosownej diety

· 61 przypadki kataru kociego - w tym niektóre ze słabszym inne z mocniejszym przebiegiem choroby , lekarz każdorazowo ocenia czy zwierzę może być powierzone do adopcji- w bardzo ciężkich przypadkach nie praktykuje się powierzania zwierzęcia do domów, w lżejszych przypadkach- adopcja możliwa pod warunkiem zapoznania się zainteresowanego z oceną stanu zdrowia zwierzęcia i złożenia pisemnego oświadczenia o podjęciu dalszego leczenia we własnym zakresie , w lecznicy wet

· POZOSTAŁE KOTY NIE SĄ OBCIĄŻONE ŻADNYMI CHOROBAMI – MOGĄ BYĆ ZATEM BEZ PRZESZKÓD POWIERZONE DO ADOPCJI – ALE ZAWSZE STAN ZROWIA ZWIERZĘCIA JEST OCENIANY PRZEZ LEKARZA- JEDNAK NALEŻY PAMIĘTAĆ, ŻE TAM GDZIE SA ŻYWE ISTOTY I WYSTĘPUJE ICH DUŻA ROTACJA tj - / ODBIORY ZAGUBIONYCH ZWIERZĄT PRZEZ WŁASCICIELI , ADOPCJE ORAZ ZMIENNE STANY ZDROWIA / - ZMIANOM ULEGAJĄ TAKZE DANE STATYSTYCZNE i TO KAŻDEGO DNIA

ARKA

[poprzednia][następna]