Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 21, 2010 16:25 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek się oswaja!

HA! wiedziałam, że ten kroczek do tyłu w końcu zamieni się w taaaaaaki krok do przodu :D

ślicznie wygląda... ma piękne oczy.... i ta sierść.... cudnie byłyszczy.... kurcze... wzięłaś mnie na ambicję :D będę chyba naszej Afi musiała znowu jakieś fociszcze popstrykać :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon lut 22, 2010 7:53 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek się oswaja!

Hellllooo Cioteczki!
Eksperyment z zostawieniem chłopaków razem na noc udał się nie do końca - jak zaczęły się wycia, to ich rozdzieliłam. Za to, uwaga, uwaga, rano Nulek SAM wyszedł spod kuchenki!!!!
Zbudowana jego śmiałością, zostawiłam uchylone drzwi do kuchni wychodząc do pracy - Zidane był zainteresowany poobgryzaniem się z nowym kolegą :) . Bandido, niestety, nadal zazdrosny, to on w nocy fuczał. Przytulam go i bawię się z nim, mam nadzieję, ze emocje wkrótce opadną. No i że chłopaki będą dzisiaj grzeczni - w sumie nie ma mnie "tylko" 9 godzin .... jutro prawie 14 :roll:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon lut 22, 2010 7:58 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek się oswaja!

Kciuki zaciśnięte za zgodę chłopaków :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Pon lut 22, 2010 21:51 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek się oswaja!

No, cóż, wracałam do domu pełna obaw, czy aby nie zastanę sterty strzępków z czarnego futra, które zgarnę do miednicy i pędem polecę do veta ze zleceniem, aby pozszywał z tego 3 koty - ciekawe, czy jednolite umaszczenie byłoby pomocne czy przeciwnie :twisted: .
Obyło się bez takich atrakcji - koty 2 w przedpokoju, 1 pod kuchenką. Nulek ewidentnie pewniej się czuje w mojej obecności. Bandido trochę dokazuje, ale jego odwaga jest odwrotnie proporcjonalna do kwadratu odległości pomiędzy nim a mną - na rączkach u mamusi to prawdziwy ninja :twisted: . Na razie CDT są na etapie, że w misce Nulka są lepsze chrupki, w Nulka kuwecie jest lepszy żwirek a woda najlepsza jest w stojącej w kącie dla Nulka misce, której w innych okolicznościach nikt by nawet nie powąchał :roll: .
Nulek coraz śmielszy, bawi się, łasi i zaczął wylizywać futerko - w związku z tym dostał nałapnie pastę odkłaczającą, którą grzecznie zlizał.

Obrazek

alix76

Post » Pon lut 22, 2010 23:01 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek się oswaja!

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
tak wiem to bardzo rozbudowany komentarz
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Wto lut 23, 2010 9:57 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek się oswaja!

Nuluś... cudny kotecku... schrupać by się chciało... :1luvu:

A Bandido... heh... jak ja Ci go zazdroszczę :oops: Gdyby nie moja prywatna Marusia (która najpierw leje a potem pyta) to bym ci go ukradła :twisted:

Duże mizianki dla całego stada :D No i mruczanki od kumpeli Nulka!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Wto lut 23, 2010 10:09 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek się oswaja!

Dzięki, Nulek mruczy jak najęty, wszystkim Ciociom i koleżankom :kotek:
A Bandido rano przeciągał się rozkosznie, specjalnie dla Cioci Poddasze. Chyba saga o nim będzie weekendowa, jakoś w tygodniu mam mniejszą wenę :oops: . To uroczy pluszaczek nakolankowy, o ile nie pojawia się w zasięgu percepcji jakaś konkurencja :twisted: - chyba po prostu niewielkie rozmiary nadrabia energią. Staram się go dopieszczać i dowartościowywać, więc po każdym tymczasie jest coraz bardziej rozpaskudzony :twisted: .

alix76

Post » Wto lut 23, 2010 21:59 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek się oswaja!

czarne piękności :1luvu:

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Wto lut 23, 2010 22:25 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek się oswaja!

Cioteczki, CDT i Nulek bardzo dzielni! Przetrwali 14 h sami!
Nulek wyraźnie woli korzystać z kuwety w mojej obecności ale i CDT tak robią. Bandido ma fazę "miękkich łapoczynów" - Nulek stosuje bierny opór: kuli się, przypłaszcza uszy, ale już nie ucieka w popłochu. Dzisiaj dzień indyka (Gerber :twisted: ) - CDT dostają na blacie a Nulek :1luvu: wlazł na blat, odczekał aż Bandido się naje i jadł na blacie :1luvu: .
Chyba psuję kota :roll:
A teraz, po raz pierwszy samodzielnie, zapędził się za kocimiętkową myszką poza kuchnię :1luvu:

alix76

Post » Śro lut 24, 2010 8:40 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek się oswaja!

alix76 pisze:A teraz, po raz pierwszy samodzielnie, zapędził się za kocimiętkową myszką poza kuchnię :1luvu:

Nuluś brawo!!!!! :D
Dzielny chłopak! :D

Nasze czarne szczęście wczoraj tak się rozochociło z miziankami, że było cmokanie pysia! :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Śro lut 24, 2010 11:22 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek się oswaja!

Widzę, że wszystkie czarne zafirankowce-podszafkowce-podwannowce i podkuchenkowce robią coraz większe postępy :D Raz dwa i będzie z nich stadko miziaków
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Śro lut 24, 2010 11:35 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek się oswaja!

no ba! :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Śro lut 24, 2010 16:11 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek się oswaja!

Ale się dzieje u Ciebie Siostro 8O
Czy ja dobrze kojarzę, że to jeden z tych bidoków od Zosi?
Masz rękę do tych spraw niczym Redaf - SZACUNECZEK :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lut 24, 2010 21:43 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek się oswaja!

:oops: zawstydzasz mnie, Siostro AYO - tak, to jeden z tych pięciu biedaków, którymi zajęła się Zosia. W zasadzie cała zasługa jest jej, dokonała czynu wręcz heroicznego. Ja tylko przechwyciłam wstępnie ogarniętego już kota i "szlifuję go". Nawet ogłoszenia pilotuje Zosia.
W sumie to chyba z tymi kociczkami jest większy kłopot. Nulek miał przede wszystkim okropne futerko - myślałam nawet, żeby pójść do kuśnierza i kupić mu nowe :twisted: . Teraz jest coraz lepiej. Z powodów praktycznych, w tygodniu odbywa się integracja z kocim stadem a w weekend ze mną. Nulek wskoczył dzisiaj na lodówkę :lol: . Przywyka do domowych rytuałów (chrupki na ząbki rano, smakołyk albo mokre wieczorem, etc.). Ma legowisko pod kuchenką, ale śmiało buszuje po kuchni, bawi się a z myszką z kocimietką wręcz szaleje. Rozkręca się, jednym słowem. CDT też reagują całkiem dobrze, Bandido jest coraz mniej wrogo nastawiony (mruczanki dla Cioci Poddasze!).
Teraz tylko czekam, żeby wreszcie wyszedł z kuchni. W piątek idziemy do weta, chyba od razu będzie morfologia. Z rozmiaru łapki :twisted: sądząc, to wyrośnie pantera, tylko trzeba w niego wepchnąć trochę troski i kilka worków porządnej karmy.

alix76

Post » Czw lut 25, 2010 10:14 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek się oswaja!

Dziękuję!!! :1luvu:

A nasza czarna uznała za rytuał wskakiwanie przed jedzonkiem na kolana i mizianki. Jak już się namizia, namruczy, wyprzytula - idzie jeść :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

[poprzednia][następna]