» Wto mar 16, 2010 12:06
Re: FIV-ki, pariasi kociego świata.
[quote="dalia":2c8igdq5][quote="Jana":2c8igdq5][quote="mirka_t":2c8igdq5]Jeśli mam w domu pnad 50 zgodnych kotów, które się nie biją, nie dochodzi między nimi do zwarcia a co najważniejsze są pod moją kontrolą to ryzyko zakażenia jest właśnie minimalne. [/quote:2c8igdq5]
U Ciebie koty NIGDY się nie biją, NIGDY nie dochodzi między nimi do konfliktów czy starć, a Ty ZAWSZE masz je na oku NIGDY nie wychodząc z domu?[/quote:2c8igdq5]
przy ponad 50 sztukach na niewielkiej pewnie przestrzeni to muszą byc anioły nie koty
Mirka sorry ale naprawdę trudno uwierzyć, że między twoimi kotami nie dochodzi do sprzeczek.[/quote:2c8igdq5]
Odpowiem, nie tyle w imieniu Mirki, co własnym.
W takim stadzie dochodzi do sprzeczek [Mirka o tym pisała] ale ja w swoim stadzie nie odnotowałam ran gryzionych. Koty nie [b:2c8igdq5]walczą [/b:2c8igdq5]ze sobą - kto widział kiedykolwiek koty walczące, wie jak to wygląda i umie dostrzec różnicę. Potyczki kastratów/kastratek są niczym w porównaniu z tym i zwykle nie dochodzi do uszkodzenia skóry.
Na marginesie dodam.
Również `próby krycia`, o których wspominała Maryla w wykastrowanym stadzie nie są tym, czym faktyczne krycie. Po pierwsze - u dwóch `kryjących się` [a raczej `markujacych` takie zachowania] kastratów nie dochodzi do penetracji [bo niby gdzie się penetrują? to nie ludzie, żeby wiedziały jak to zrobić `skutecznie` - sorki, ale jak trzeba dosłownie, to jestem dosłowna]. Po drugie - jeśli nawet kastrat `kryje` kocice [czy innego kastrata - załóżmy to dla wyczerpania wszystkich możliwości] i dochodzi do penetracji, to na skutek kastracji i braku testosteronu zanikają ostre wyrostki na prąciu kocura, którymi mógłby uszkodzić do krwi śluzówkę penetrowanego egzemplarza.
[size=85:2c8igdq5]I po raz kolejny, dla świętego spokoju zaznaczę - istnieje ryzyko zarażenia, ale wg mnie jest minimalne. Taka perspektywa nie paraliżuje moich działań.[/size:2c8igdq5]
Ostatnio edytowano Wto gru 27, 2011 11:01 przez
Agn, łącznie edytowano 1 raz
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882
'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'