Arlekin- i reszta, Maszy już nie ma Ofelki też

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 30, 2011 13:43 Re: Arlekin Ltd. czyli Rekin, Ofelka, Maszor i Bajka

Kończą mi się właśnie ferie, przez ten okres Bajka tylko raz, na samym początku nasikała na kanapę. Siusia grzecznie do kuwetki, wyłożonej gazetami, koło kanapy. W związku z tym nie dało się zdobyć moczu na powtórne badanie. Mam dwie teorie: albo Bajce pomogła karma s/d, albo częściej bywałam w domu, częściej spędzałam z nimi czas. Zobaczymy, co będzie, jak wrócę do pracy.
Od jakiegoś czasu, a właściwie od dwóch dni podjęłam już takie postanowienie na stale, że koty nie będę ze mną sypiać. Lubię, kiedy są w łóżku, kiedy można się przytulić do futerka, ale ostatnio mam większe problemy z alergią i czuję się kotami trochę przytłoczona, jak żył Kuba, to sypiał w nogach, a w szczególności Ofelia i Arlekin starają się leżeć na głowie, więc to plus alergia nie służy mi za bardzo.
Przed zamkniętymi drzwiami protestują głównie Ofelia i Arlekin, Arlekin wydaje z siebie tęskne miauki i drapie pazurkami, Ofelia, najstarszy kot, skacze desperacko na klamkę i skrzeczy. W ogóle dużo skrzeczy i potrzebuje uwagi i dotyku. Dziś zauważyłam, że na swoim posłanku w łazience ugniatała łapakmi dużego szczura z Ikei i lekko podgryzała jego ogon.

Jest problem z Maszą, gubi futro kępkami, tzn na miejscu, w którym leży, zostają kępki futerka.
Kiedy jest wyczesywana, a uwielbia czesanie, sierści an szczotce jest niewiele, nie ma też żadnych śladów wylizywania.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw mar 24, 2011 13:52 Re: Arlekin Ltd. czyli Rekin, Ofelka, Maszor i Bajka

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Cielaczki śpią sobie razem, miałam szansę zrobić zdjęcia, bo leżę, powalona infekcją w domu.
Bajka w ciągu ostatnich dwóch miesięcy tylko raz nasikała na kanapę. Folia jednak jest tak dla bezpieczeństwa, planuję kanapę obić alkantarą albo kupić nową, mam nadzieję, że jej nie będzie obsikiwać.
Nie wiem, co wchodzi w skład Kalm Aid, to znaczy wiem, ale nie wiem, co sprawia, że Bajka nie sika, że Masza już się tak nie wylizuje nerwowo, przestałam znajdować kępki futra koło jej posłania.
Bajka przejdzie teraz na karmę c/d hills, zobaczymy jak to wpłynie na jej kuwetowe zwyczaje.
Obrazek

magicmada

Post » Czw mar 24, 2011 13:54 Re: Arlekin Ltd. czyli Rekin, Ofelka, Maszor i Bajka

słodziaki okrąglaki :1luvu:
hmmm, może ten kalm aid to jakiś pomysł dla moich kilku normalnych inaczej? muszę o tym poczytać

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie kwi 10, 2011 8:32 Re: Arlekin Ltd. czyli Rekin, Ofelka, Maszor i Bajka chora

Bajka znowu zaczęła sikać. W czwartek udało mi się złapać mocz, wyniki wyszły kiepskie.
Białko i erytrocyty w moczu oraz kryształy.
Obrazek

magicmada

Post » Nie kwi 10, 2011 8:33 Re: Arlekin Ltd. czyli Rekin, Ofelka, Maszor i Bajka chora

Eh :( Bajka jest na diecie weterynaryjnej? Jaką dajesz jej karmę? Pytam, bo np u nas RC się nie sprawdzała jak Leoś miał problemy z pęcherzem, pomógł dopiero Hills.

mokkunia

Post » Nie kwi 10, 2011 8:35 Re: Arlekin Ltd. czyli Rekin, Ofelka, Maszor i Bajka chora

hills c/d
wydaje mi się, że to najgorszy z jej wyników
Obrazek

magicmada

Post » Nie kwi 10, 2011 8:39 Re: Arlekin Ltd. czyli Rekin, Ofelka, Maszor i Bajka chora

To właśnie ta karma pomogła Leośkowi. Do tego uro-pet. Wcześniej antybiotyk. Przejadł 5kg karmy i tfu problem minął.

mokkunia

Post » Nie kwi 10, 2011 9:01 Re: Arlekin Ltd. czyli Rekin, Ofelka, Maszor i Bajka chora

Magda a nie powinno być tak, że najpierw hill's s/d aż do zniknięcia kryształów a potem c/d dla podtrzymania efektów?
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Nie kwi 10, 2011 9:04 Re: Arlekin Ltd. czyli Rekin, Ofelka, Maszor i Bajka chora

Ona ma nieliczne kryształy, ph prawie dobre, za to białka sporo i erytrocytów.
Dostała convenię na razie.
Obrazek

magicmada

Post » Sob kwi 23, 2011 11:23 Re: Arlekin Ltd. czyli Rekin, Ofelka, Maszor i Bajka chora

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Spokojnych świąt życzy Arlekin
Obrazek

magicmada

Post » Sob kwi 23, 2011 11:40 Re: Arlekin Ltd. czyli Rekin, Ofelka, Maszor i Bajka chora

słodko wyszedł, taki marzyciel :1luvu:

Madziu, masz śliczną nową podłogę, strasznie mi się podoba!

mokkunia

Post » Sob kwi 23, 2011 19:57 Re: Arlekin Ltd. czyli Rekin, Ofelka, Maszor i Bajka chora

Wesołych, miłych Świąt Madziu, dla Ciebie i kotulców :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie kwi 24, 2011 14:48 Re: Arlekin Ltd. czyli Rekin, Ofelka, Maszor i Bajka chora

Świąteczna Milenka również dołącza się do świątecznych życzeń
Obrazek

I cała korciaczkowa rodzinka :D
tellma

Post » Nie maja 29, 2011 10:42 Re: Arlekin Ltd. czyli Rekin, Ofelka, Maszor i Bajka chora

Dziś balkonowo i miętowo- arlekinowo.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magicmada

Post » Nie maja 29, 2011 12:06 Re: Arlekin Ltd. czyli Rekin, Ofelka, Maszor i Bajka

Arlekinek jak zwykle urzekający :1luvu:
Słodki kotuś.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

[poprzednia][następna]