Na Cm. Wolskim. Styczniowe marcowanie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 12, 2008 10:42

Teraz dostałąm telefon ze te 2 kotki - zołzy przy kosciele - wczoraj sie okociły bo juz dzisiaj przyszły bez brzucha na karmienie. :oops:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw cze 12, 2008 10:44

meggi 2 pisze:Teraz dostałąm telefon ze te 2 kotki - zołzy przy kosciele - wczoraj sie okociły bo juz dzisiaj przyszły bez brzucha na karmienie. :oops:

:crying: :crying:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw cze 12, 2008 10:46

genowefa pisze:
meggi 2 pisze:Teraz dostałąm telefon ze te 2 kotki - zołzy przy kosciele - wczoraj sie okociły bo juz dzisiaj przyszły bez brzucha na karmienie. :oops:

:crying: :crying:
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :crying:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw cze 12, 2008 10:57

Ale wiecie ze to '' te trudne przypadki '' ktore z klatek pouciekały. nie ma sposobu na te dzikusy.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Czw cze 12, 2008 11:10

Cos mnie zadziwia :oops:
Juz 3 kot odebrany po streylce z lecznicy i nie został zaszczepiony?
czyzby oszczednosc?
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Czw cze 12, 2008 11:52

meggi 2 pisze:Juz 3 kot odebrany po streylce z lecznicy i nie został zaszczepiony?

Ta koteczka, którą odbierałam (chyba Milka) zachowywała się naprawdę paskudnie. Na Żytniej mają zgniatak o idiotycznej konstrukcji - kot może uciec podczas przekładania. Pani doktor nie wyrażała żadnej chęci do współpracy, oczekiwała, że same z Panią Wiesią kota przełożymy cytuję: "Ręce mam tylko dwie i muszą mi starczyć na cały dzień" :roll:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw cze 12, 2008 11:54

mziel52 pisze:Obejrzałam zdjęcia Singielki. Wydaje mi się, że to jest właśnie brakująca siostra Grabarzy, tamte pozostałe kociaki są ciemniejsze i większe.

To nie jest siostra Grabarzy.
Grabarze są młodsi i widziałam wszystkie kociaki - nie tylko na zdjęciach. Znam je również 'dotykowo' :wink:

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pt cze 13, 2008 11:32

juz sa ostatnie 3 terminy na sterylizacje tj; 28 czerwiec, 2 i 9 lipca . A co dalej jak jeszcze tyle kotów :oops:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt cze 13, 2008 11:34

Kolejne talony? Może jeszcze są, p. Wiesia musiałaby o nie wystąpić.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt cze 13, 2008 12:13

nie ma talonów, jak na razie.

kotek z ul Pustola został w czasie meczu wypuszczony na stare smieci, czmychnąl do piwnicy.
Koty wystarszone po ostatniej łapance, bo gdy weszłysmy z p. Wiesia na podwórko i zobaczyly klatke to całe towarzystwo pouciekało .
Tam jest ok 15 kotów i same czarne.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Nie cze 15, 2008 20:51

Zgłaszam się, aby odtrąbić połowiczny sukces... Dziś wybrałyśmy się z Senioritą na romantyczny, wieczorny spacer po Cm Wolskim. Zupełnie mimochodem wzięłyśmy ze sobą dwie klatki łapki i trochę mokrej animondy. I tak na wszelki wypadek, ustawiłyśmy klatki pod zaparkowanym samochodem.

Wybrałyśmy się na obchód cmentarza. Spotkałyśmy dostojne, dorosłe koty. Po kilkunastu minutach wróciłyśmy na miejsce akcji.

Z daleka już usłyszałam brzęk metalu. Do klatki wszedł przerażony malutki burasek z białymi dodatkami.

Druga klatka stało zamknięta bez zawartości.

czarno biało kocie niestety uciekło. Próbowałyśmy jeszcze trochę, ale bezskutecznie. Pojawiły się duże czarne koty, których nie chciałyśmy chwilowo łapać..
W ramach treningu wdrapałam się na dużą stertę, a z dużej sterty na murek. Ale niestety, kociak ukrył się - skutecznie.
Słodki malutki burasek pojechał na tymczas do nieocenionej seniority :1luvu::D :D

Spotkałyśmy księdza, towarzyszył nam przez chwilę, obserwując łapankę. Powiedział, że lada dzien sterta zniknie z placu, gałęzie zostaną wywiezione. Ale czy to ułatwi łapanie kociaka/kociaków?

Ogólnie, od ub. niedzieli udało się zabrać z cmentarza dwa kocięta i dwie kotki - burą mamę i mamę moich Piłkarzy.

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pon cze 16, 2008 7:08

Gratulacje :D

Tylko czy razem z tą stertą nie wywiozą kociaka? :(
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon cze 16, 2008 7:10

genowefa - coś Ty, czmychnie:)

Agalenora - gratulacje!!!:))
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pon cze 16, 2008 7:13

Gratulacje :D
I wyrazy podziwu.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon cze 16, 2008 9:45

Gratuluję i podziwiam :D
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

[poprzednia][następna]