villemo5 pisze:A Bóg niech Ci ześle ukojenie Agn...
Aguś, nie mam Twojej wiary...
Ale wiem, że ukojenie przyjdzie. Lekarstwem na śmierć jest życie.
A dzięki pewnym ludziom, zawsze będę miała `źródło ukojenia`... Sezon dopiero się zaczął...
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
villemo5 pisze:A Bóg niech Ci ześle ukojenie Agn...
bechet pisze:Agnieszko, pomyśl też czasem o sobie, co?
Agn pisze:bechet pisze:Agnieszko, pomyśl też czasem o sobie, co?
Asiu, mówisz, jak moja matka.... Na razie nie umiem...
bechet pisze:Agn pisze:bechet pisze:Agnieszko, pomyśl też czasem o sobie, co?
Asiu, mówisz, jak moja matka.... Na razie nie umiem...
Ok, jeśli tak lepiej, to na razie Ci odpuszczę. Ale mam Cię na oku
"Agn pisze:Wracam do wątku, gdyż mam pewien problem.
Mały trafił do mnie w środę.
Z kotek72 umówiłam sie tak, że będzie szukać jeszcze dla niego mamki z kociętami w porównywalnym wieku. Środa, czwartek, piątek... W piątek kotek72 dała znać, że być może jest mamka ale da znać wieczorem co i jak. Dała znać dziś przed południem, że może małego wziąć dziś lub jutro.
Tylko, że ja właściwie nie mam już takiej pewności, czy maluch powinien po raz kolejny zmienić miejsce pobytu, pokarm i styl karmienia. Nie ukrywam, że najbardziej martwię się o to, czy maluch nie nabrał już nawyku jedzenia szybko i łatwo z butli i czy będzie zdolny do `walki o cyca`.
Nie wiem ile u kocicy-mamki jest kociąt i w jakim dokładnie wieku. Czy osoba mająca pod opieka kotkę [`kotkę, która już nie raz odchowywała podrzutki` - czyli kocica rodzi co jakiś czas], będzie na tyle odpowiedzialna, że dopilnuje, czy maluch na pewno ssie.
Popytałam osób, które odchowywały takie maluchy i po rozważeniu wszystkich za i przeciw, które mogłam uwzględnić kierując się swoją wiedzą i doświadczeniem, podjęłam decyzję, że mały zostanie u mnie.
Uważam też, że jedyną ewentualną alternatywą dla karmienia butlą może być karmienie przez kotkę, która ma małą ilość własnych kociąt w porównywalnym wieku, nie zaś zmiana na kolejny DT, gdzie mały też będzie karmiony butlą.
Może jednak ktoś mógłby dorzucić coś do tej kwestii.
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw i 414 gości