Mam do Was pytanko , jak zachowują się Wasze devony .?
To koty ciche czy głośne (chodzi o miauczenie).?, są raczej psotne , czyli tylko parzą co można zrzucić , czy raczej to chodzące aniołki , są ruchliwe czy spokojne?.
Tak się zastanawiam , czy moja Tośka ma devoni charakter.
Po pierwsze nie miauczy wcale , czasami jak się ją dotknie to wydaje taki smieszny z siebie dzwięk. (ye). Jest bardzo spokojnym kotem , właściwie , wiekszosc czasu spedza na lezeniu pod kołdrą , albo na kolanach lub na balkonie .(czyli jej głównym zajeciem jest wygrzewanie i pieszczoty) , wszystkie rzeczy stojace w mieszkaniu , nie budza jej zainteresowania .
Jak to jest u Was ? .
Czytam , ze devon to bardzo ruchliwy kot , i powiem szczerze , ze jestem bardzo tym zdziwiona.
Najczęściej na stonach hodowców można wyczytać , ze są wręcz psotne i zabawowe , wysoko skaczą, i ze jak się pozstawi je samym sobie , to mają zapędy niszczycielskie.Nie jest kot, który łatwo zniesie naszą kilkunastogodzinną nieobecność w domu. I do tego ten powtarzający się tekst o merdaniu ogonem.
Nic nie pasuje do mojego devona , a ogonem to raczej merda moja birmanka, u devonki jeszcze nie zaobserowowałam.
Oczywiscie , mowię o rasowych.