Nieświąteczna norka Alienorka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 06, 2015 20:42 Re: Herbatka u Alienorka

jak ciachanko?

rozumiem, że "piratujesz" z tym okiem i łukiem, tzn. maść, okłady itd
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt lut 06, 2015 21:57 Re: Herbatka u Alienorka

Jaka maść? Jakie okłady? Normalnie w pracy byłam i nie piracę. Zresztą to nie oko jako takie oberwało tylko powieka i łuk brwiowy. Jakbym jeszcze od rana nie miała migreny (ale w miarę "do ogarnięcia) to by było całkiem nieźle.

Ciachanko w porzo, koteł tylko szuka wciąż żarełka (naiwny).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob lut 07, 2015 11:58 Re: Herbatka u Alienorka

Dołączę do kciuków :ok: :ok: :ok:
Mam nadzieję, że dziś czujecie się już lepiej!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob lut 07, 2015 15:17 Re: Herbatka u Alienorka

Mnie głowa nie boli, za to mimo pięknej słonecznej pogody chodzę tylko o kawie. Koty też śpiące i raczej mało zabawowe.
Basileus dostał większe śniadanie (a potem zachachmęcił jeszcze od innych więc już cały szczęśliwy. Za jajkami nie płacze, włazi pod bluzkę jak wcześniej.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Sob lut 07, 2015 22:27 Re: Herbatka u Alienorka

jak to nie piracisz 8O
rozwalone i nie piracisz 8O
zapuchłaś?
juz jest fiolecik?
czy obejdzie się bez kolorku na powiece :roll:
Obrazek

Kinnia

Post » Nie lut 08, 2015 8:26 Re: Herbatka u Alienorka

Niebezpiecznie jest u Ciebie ! 8O
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lut 08, 2015 9:43 Re: Herbatka u Alienorka

Ojtam, ojtam - tyle, że wygląda jakbym się nieumiejętnie i tylko z jednej strony pomalowała :wink: . Gorzej ten łuk brwiowy, bo to widać dość intensywnie.
Ni wiem jak u Was, ale u nas armageddon. Wyjaśniło się wczorajsze zombienie ludzi i zwierząt. W nocy zaczął sypać śnieg i gdy nad ranem wyszłam na spacer z Topciem, to myślałam, że mi na oczy padło, bo niewyraźnie widzę, a przecież mgły nie ma. A to był drobny, intensywnie sypiący śnieg, pozbrylany w kuleczki. Po 5 minutach byliśmy mokrzy i wróciliśmy kurcgalopkiem do domu, zwłaszcza że Topcio się wykazał, załatwiając komplet expressowo. Teraz do sypiącego białego z nieba dołączył silny wiatr, który podrywa co i rusz to co spadło, więc generalnie jest do bani. Wolę nie myśleć co będzie jak do jutra się nie zmieni, bo że do pracy i tak wcześniej niż zwykle muszę wyjść to smutna oczywistość.

Alienor

Post » Nie lut 08, 2015 10:01 Re: Herbatka u Alienorka

O, dostaliście nasze wczorajsze atrakcje. ;)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie lut 08, 2015 11:14 Re: Herbatka u Alienorka

Marzenka nie strasz że tak brzydko u nas :( ja na wsi, tu napadało nocą ale teraz jest przepiękne niebieskie niebo, słonce świeci i gdyby nie mróz i białe gie... na ziemi, wydawałby się że piękna wiosenna pogoda :)
15.07.2014 - Tymusiu [*] zawsze będę Cię kochać....

Czorny Miś

Od: Czw wrz 05, 2013 18:33

Post » Nie lut 08, 2015 11:40 Re: Herbatka u Alienorka

jak kolorek się pokazał, to rady innej nie ma jak na drugim makijaż zrobić :mrgreen:

dołączę się do info pogodowego
u mnie od 3 dni wieje
wczoraj gdy jechałam do pracy i z , myslałam, że mi samochód zepchnie z jezdni
na dodatek od wczorajszego popołudnia - gdy wrociłam do domu - do teraz gdy to piszę, cały czas jeżdżą karetki na sygnale (nie mieszkam przy szpitalu - żeby nie było)
tak było i w nocy
miasto jest mocno starzejące się, osiedle i 3 inne do okoła jeszcze bardziej, mogę się tylko domyslać co jest powodem tego wycia karetek
Obrazek

Kinnia

Post » Nie lut 08, 2015 12:59 Re: Herbatka u Alienorka

U nas to sypie, to wychodzi piękne słońce. Wieje prawie cały czas, więc nawet jak nie sypie to miecie śniegiem. Byliśmy na dłuższym spacerku i dotarło do mnie, że powinnam była założyć okulary p/słoneczne, bo tak mi jakośc nie przyszło wcześniej do głowy. Topcio po spacerze głodny, usiłuje znaleźć coś do jedzenia, więc dam mu trochę jego konserwy, niech się pocieszy. A kotom suchego podsypię, bo staram się to robić głównie jak on w łazience siedzi.
PS dziś znów Kotori urządziła strajk jedzeniowy (jemy tylko z palca), Rukia też - trzeba wachlarzyk z mieska zrobić a nie do miski wewalić, Fionka życzyła sobie jeść, ale na kolanach. Osiwieć z nimi można. Aha, Justin haftuje a ja nie mam jak mu podać odkłaczacza, bo z palca nie weźmie a z miski tym bardziej...

Alienor

Post » Nie lut 08, 2015 20:09 Re: Niech szlag trafi "Zwierzęta Niczyje"

Pewnie zdziwiła Was ta zmiana tytułu. Ale zakładam, że na FB mnie zablokują w wydarzeniu Zuli [*] - https://www.facebook.com/events/8779978 ... mall_reply
10. 01.2015 pani prezes "fundacji" znalazła 7-tygodniową sunieczkę wywaloną na ulicę i o 14:21 ogłosiła na FB, że ją znalazła i że jeśli nie znajdzie się dt/ds dla małej do 17ej tego samego dnia, to mała - nie szczepiona - pojedzie do schroniska. Bo pani Prezesica :evil: następnego dnia będzie cały dzień na WOŚPie więc nie będzie komu zająć się sunią. Zgłosiły się 2 DT (w tym ja, bo mnie szlag najjaśniejszy trafił - swoją drogą chcieli mi oddać sunię natychmiast, byleby się jej pozbyć, mimo świadomości warunków, w jakich by zamieszkała, bez PA czy umowy - pełny luz i spontan :roll: ), w końcu pojechała do 3ciego. Niestety właściel wynajmowanego mieszkania w tym DT dowiedział się o suni i dał im 2 tygodnie (do 2giego lutego) na wywiezienie psa. Sunia została przez DT odrobaczona i odpchlona, na szczepienie zabrakło nieco czasu. 23 stycznia znalazł się DS w Poznaniu - trafiła tam chyba tydzień później. Przez cały ten czas wielka "fundacja" nie zrobiła nic, prócz podbijania wydarzenia łzawymi tekstami. W żaden sposób nie pomagała DT, nie podpowiedziała niczego (sądząc po niektórych wpisach znają się na zwierzętach tak jak ja na japońskiej gramatyce), nie zafundowała ani odrobaczenia, ani szczepienia. Nic po prostu. Tylko sobie odhaczyli dobry uczynek w postaci "uratowania" Zuli [*].
Założona w marcu 2013 przez 2 panie, zbierająca wpłaty (na 1% jeszcze się nie "załapały") i pomagająca - głównie zdaje się netowo. Założona nie tak dawno "Powszechna Sterylizacja" robi 100000% więcej niż one - a to też 2 osoby. Takie pseudo fundacje robią szkodę porządnym fundacjom i stowarzyszeniom, które rzeczywiście pomagają zwierzętom. Bo uczą, że fundacje to miejsca, gdzie zbierają kasę na pomoc zwierzętom, ale jakoś tej pomocy nie widać. I standardy mają takie tozowskie w najgorszym jego wydaniu (bo są porządne tozy i takie, których celem jest spotkanie się członkiń na herbatce i ciastku i poopowiadaniu o tym jak one strasznie kochają zwierzaki). Nienawidzę takich z całego serca. Bo jak się ktoś na tym nie zna i nie ma chęci naprawdę pomagać, to nie powinien robić swoimi pseudodziałaniami koło pióra porządnym fundacjom.

Alienor

Post » Nie lut 08, 2015 20:39 Re: Niech szlag trafi "Zwierzęta Niczyje"

niestety tak to jest z tymi pseudofundacjami

ostatnio dziewczynę posiadającą fundację pomagającą i że tak powiem "dobrze prosperującą" (zadbane zwierzęta) taka pseudofundacja podała do kontroli - powód ? chciała przejąć jej konie :evil: :evil: :evil:

a Powszechna Sterylizacja działa chyba od marca 2014 roku i robią naprawdę wiele dobrego :1luvu:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie lut 08, 2015 21:58 Re: Niech szlag trafi "Zwierzęta Niczyje"

lezę tam, poszperam i zdaje mi się, że jakos juz o nich słyszałam :roll:
i nie było to nic dobrego
wrócę
Obrazek

Kinnia

Post » Nie lut 08, 2015 22:28 Re: Niech szlag trafi "Zwierzęta Niczyje"

nioooo
nieciekawie to wygląda a szczególnie, że cała Polska wie, że w tej części kraju dzieje się wciąż parwo i nosówka i to nosówka jakoś zmutowana

po lekturze wniosek mam - Dt wzięło i czekało na fundację, fundacja na dt
pies nie żyje bo oglądały się na siebie

ja sie jeszcze zastanawiam czy sunia na pewno była w dt
znam przypadek, gdzie fundacja mówiła, że futro jest w lecznicy pod opieką wetow, gdy tymczasem było w skrzynce w piwnicy
nic mnie juz nie zdziwi
Obrazek

Kinnia

[poprzednia][następna]