KOCIA CHATKA nie pisać koniec wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 28, 2014 10:45 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mara, na sterylkę pojechała dziś Nina (Andrycz) :mrgreen: Może łatwiej będzie zapamiętać :lol:
Zestresowała się, bidulka, po drodze, miauczała bardzo i wyciągała łapkę i mnie pacała. Mam nadzieję, że po sterylce wreszcie znajdzie swoich ludzi, bo już tak długo w chatce jest, razem z Niki :roll:

Zawiozłam też do weta jej książeczkę, kubraczek wzięłam czerwony, dwójkę, bo mniej więcej wydawał mi się na jej rozmiar. Do odbioru Ninka będzie ok. 19, powiedziano mi.

Jeśli w przyszłym tyg. będą jakieś sterylki itp., to mogę pomóc w odbiorze, bo rano już niestety nie będę dostępna jak dzisiaj.

Bubuś jest cudowny :1luvu: Cały do głaskania i barankowania!

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Pt lut 28, 2014 10:47 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Do Bytomia jedziemy koło 18-tej.

Rozmowy z właścicielem psa trwają, jutro ciąg dalszy. Ja pisałam o tym psie na forum Nadziei w zakładce interwencje. Trochę to wszystko skomplikowane, zobaczymy do czego dojdziemy jutro. W pomoc włączyła się też Fundacja Bono od podhalańczyków.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt lut 28, 2014 20:03 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Grafik dyżurów 24.02.-02.03.
24.02. pon. rano Ania wiecz. Mara
25.02. wtorek rano Marta wiecz. Ania
26.02. środa rano Cookie wiecz. Mara
27.02. czwartek rano Beata wiecz. Agata
28.02. piątek rano Ania wiecz. Mara
01.03. sobota rano Marta wiecz. brak
02.03. niedziela rano brak wiecz. Agata

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lut 28, 2014 21:21 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

No to mamy Leviska bezjajecznego :)
Wszystko poszło dobrze, łazi i miauka jak to on :)
Dziewczyny go obniuchały i jest tak jak było wcześniej :)
Obrazek

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Sob mar 01, 2014 12:45 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Fajna rodzinka :ok:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Sob mar 01, 2014 16:20 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Kocurek który wczoraj do nas trafił, czyli Wszołek, był dzisiaj w bardzo złej kondycji. Dzięki Catangelsi i Cookie za ratowanie kocurka i to z niezłym poświęceniem :ok: Dzisiaj Wszołek puszczał z noska krwiste bańki, nie ruszał się praktycznie wcale i oczywiście nie jadł, nie pił. Trafił do szpitalika do p. Beaty. W badaniu okazało się, że ma jeszcze jakąś paskudną narośl w pyszczku pod językiem. To może być rakowe, ale nie koniecznie. Narazie kot jest w takim stanie, że nie będą mu tego ruszać. Dostaje kroplówki i leki.

Ninka niestety w boksie dostawała jobla, wściekała się, wywalała calusieńki żwir, szarpała kraty i poprostu skakała po tym boksie. Dałam jej lek i ją wypuściłam. Na zewnątrz spokojnie poszła spać, więc ją tak zostawiłam. Trzeba jej zaglądać pod kubraczek, czy brzuchol jest ok i nie musi siedzieć zamknięta, bo jeszcze sobie coś zrobi przy takim szaleństwie w boksie.

Wacuś zdecydowanie lepiej, ale jeszcze czasami kicha. Ma jeszcze leki do jutra. Wymiziany na wszystkie strony :twisted:

Nikusi nie mogłam znaleźć, była zakopana w kocu w koszyku pod grzejnikiem. Spała tak mocno, że obudziła się dopiero jak ją już miałam na rękach :mrgreen:

Czarowny wrócił do woliery. Jajko ponoć było duże, nie było problemu żeby je znaleźć.

Mamy górę prania :roll:

The Szops

Post » Sob mar 01, 2014 16:26 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Nie wiem, czy gdzieś znowu nie doczytałam, ale zdaje się, że nie ma na wieczór dyżuru :(
Ja nie dam rady już dzisiaj podjechać. Po dyżurze byliśmy jeszcze z tym psem z działek u weta, na rozmowie, zdjęciach itp. dopiero wróciłam do domu :roll:

The Szops

Post » Sob mar 01, 2014 17:06 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

A dla Wacka jest nowa tabletka?
Niki dalej ma brać unidoks i wieczorem powinna dostać?

Ja też dziś nie podjadę. KTO ZROBI DZIŚ DYŻUR?

Mara S

Post » Sob mar 01, 2014 17:11 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mara S pisze:A dla Wacka jest nowa tabletka?
Niki dalej ma brać unidoks i wieczorem powinna dostać?

Ja też dziś nie podjadę. KTO ZROBI DZIŚ DYŻUR?

Wacka tabletki są w witrynce.
Niki ma nadal brać leki tak jak dotychczas.

The Szops

Post » Sob mar 01, 2014 17:52 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Kasia maskotka podjedzie kolo 21. Dzieki :piwa:

Mara S

Post » Sob mar 01, 2014 18:07 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Grafik dyżurów 24.02.-02.03.
24.02. pon. rano Ania wiecz. Mara
25.02. wtorek rano Marta wiecz. Ania
26.02. środa rano Cookie wiecz. Mara
27.02. czwartek rano Beata wiecz. Agata
28.02. piątek rano Ania wiecz. Mara
01.03. sobota rano Marta wiecz. Kasiamaskotka
02.03. niedziela rano brak wiecz. Agata

Mara S

Post » Sob mar 01, 2014 18:46 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Wczoraj wieczorem zawieźliśmy do domu Rosska :D Trudno mi nadal w to uwierzyć, ale rano miałam telefon, a wieczorem już kociak został powitany w nowym domku. Rossek zamieszkał w Bytomiu z bardzo sympatyczną parą i ich kocurkiem. Kocurek ma prawie 3 lata, ale zachowuje się nadal jak kociak. Był cały czas w kocim towarzystwie, niestety jego koci przyjaciel odszedł i kocurek tęskni za towarzystwem. Państwo znaleźli Rosska w necie i jak mówią, jak go zobaczyli to wiedzieli, że to ich kot :D Sprawy pupno -jelitowe państwa nie przerażają, ważne jest tylko żeby się kocurki pokochały. Adopcja jest próbna, narazie tydzień, ja też muszę wiedzieć, że państwo wiedzą jak Rossek funkcjonuje i jest ok. Jestem dobrej myśli, ale trzymajmy mocno kciuki żeby panowie się dogadali. Pierwsze zapoznanie było bardzo w porządku :ok:

The Szops

Post » Sob mar 01, 2014 18:53 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Kciuki za malca oby był grzeczny w nowym domku.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob mar 01, 2014 19:05 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

The Szops pisze:Wczoraj wieczorem zawieźliśmy do domu Rosska :D Trudno mi nadal w to uwierzyć, ale rano miałam telefon, a wieczorem już kociak został powitany w nowym domku. Rossek zamieszkał w Bytomiu z bardzo sympatyczną parą i ich kocurkiem. Kocurek ma prawie 3 lata, ale zachowuje się nadal jak kociak. Był cały czas w kocim towarzystwie, niestety jego koci przyjaciel odszedł i kocurek tęskni za towarzystwem. Państwo znaleźli Rosska w necie i jak mówią, jak go zobaczyli to wiedzieli, że to ich kot :D Sprawy pupno -jelitowe państwa nie przerażają, ważne jest tylko żeby się kocurki pokochały. Adopcja jest próbna, narazie tydzień, ja też muszę wiedzieć, że państwo wiedzą jak Rossek funkcjonuje i jest ok. Jestem dobrej myśli, ale trzymajmy mocno kciuki żeby panowie się dogadali. Pierwsze zapoznanie było bardzo w porządku :ok:

:piwa: super, mogę o tym wspomnieć na fb?

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Sob mar 01, 2014 19:25 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Myślę, że na fb trzeba napisać, nie będziemy czekać tydzień, a przez ten czas nie wiadomo co pisać. Można napisać, że jest adopcja próbna z uwagi na to, że jest drugi kot w domu :D

The Szops

[poprzednia][następna]