PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariuszy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 06, 2014 20:26 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Klementyna wywędrowała na Az II. Była bardzo niewyraźna lekko pokasływała. Na razie na obserwacji czy coś się nie wykluje. Polecam identyfikacji rasę kota 113/14 (zdjęcie powinno być jutro w bazie). Mi trochę podchodzi pod Burmillę ale wszelkie sugestie mile widziane :)

Oczywiście podziękowania dla wszystkich którzy przyczynili się do adopcji Pucha/Big Bena :)
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Pt mar 07, 2014 16:58 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

bubula pisze:Polecam identyfikacji rasę kota 113/14 (zdjęcie powinno być jutro w bazie). Mi trochę podchodzi pod Burmillę ale wszelkie sugestie mile widziane :)

Nie burmilla.
To europejczyk, choć przyznaję, że ciekawie umaszczony.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt mar 07, 2014 17:51 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

magaaaa pisze:
bubula pisze:Polecam identyfikacji rasę kota 113/14 (zdjęcie powinno być jutro w bazie). Mi trochę podchodzi pod Burmillę ale wszelkie sugestie mile widziane :)

Nie burmilla.

Tym lepiej dla niego :wink:
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Pt mar 07, 2014 18:54 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

bubula pisze:
magaaaa pisze:

Nie burmilla.

Tym lepiej dla niego :wink:

Chude toto - 1,6 kg?

Obrazek
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pt mar 07, 2014 23:02 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

bubula pisze:Tym lepiej dla niego :wink:

Czy ja wiem? Oby znalazł dobry dom, rasa się tu nijak do niczego nie ma.
:ok:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob mar 08, 2014 10:50 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Ja zaraz wychodzę z domu, po drodze zabieram z pracy prezent dla Paluszków, będę około 12. Pozdrawiam
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Sob mar 08, 2014 17:03 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Czekamy na wieści 8)
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob mar 08, 2014 17:12 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Revontulet pisze:Czekamy na wieści 8)

oj ,dajcie choć zjeść obiad :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: .

Ale do faktow :
4
cztery kotki są w domkach :ok: .Największą niespodzianka była adopcja SONIKA .
fajna ,zorganizowana i przemyślana.Rodzinna wizyta w schronie po wymarzonego kotka .
Poza tym do domu poszli 749 , 690 ,692 .
pozostali :
Zielony: 673 bura kotka hypoalergik ,biega luzem ,a w klatce Dumka
Żółty :Ubasti
Miętowy : Żagielek.

jutro chyba też będę .
Ostatnio edytowano Sob mar 08, 2014 17:19 przez kuba.kaczor13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Sob mar 08, 2014 17:18 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

kuba.kaczor13 pisze:
Revontulet pisze:Czekamy na wieści 8)

oj ,dajcie choć zjeść obiad :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: .

Oj wydziwiasz! :mrgreen:

Sonik :piwa:
On już raz wracał.
Trzymam kciuki, żeby teraz trafił do odpowiednich ludzi :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob mar 08, 2014 17:42 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

No to ładnie :ok: Smutne tylko, że Żagielek, Ubasti i Dumka wciąż nie znajdują amatorów. A jak wyglądało dziś ich zachowanie?
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Sob mar 08, 2014 17:48 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

boniedydy pisze:No to ładnie :ok: Smutne tylko, że Żagielek, Ubasti i Dumka wciąż nie znajdują amatorów. A jak wyglądało dziś ich zachowanie?

Witaj Bonnie.
Ubasti zołza paca wszystko i wszystkich ,Dumka bardzo wycofana i lekko agresywna w kontakcie z ludźmi .
Za to Żagielek wymęczony przez dwójkę dzieci zasnął jak niemowlę .Potrzebne mu takie towarzystwo na stałe .
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Sob mar 08, 2014 18:37 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Suuper, czyli młodzież poszła do domków :) Szkoda tylko, bo chłopczyk, z którym dzisiaj rozmawiałam, będzie jutro bardzo rozczarowany nieobecnością swojego "Lamparda" (ta biało-bura, aksamitna kotka). To też była bardzo fajna i odpowiedzialna rodzina, ale może jutro lub za tydzień ktoś chwyci ich za serce. Myślę, że wrócą.

Dumka niesamowicie kojarzy mi się z Dolomitą, inne umaszczenie, ale idealnie taki sam pysk, i te same oczy (wielkie jak u sowy, nieufne i przestraszone). Bonie, widzę w niej materiał dla Ciebie ;-)
Utwierdzam się w przekonaniu, że Ubasti jest neurotyczką z chorobą afektywną dwubiegunową. Jak do niej poszłam w odwiedziny, pchała się na ręce conajmniej jak ta młoda buraska, co łaziła kiedyś po Kubie. 3 kilo miłości, dawała sobie robić wszystko, barankowała jak wściekła, pakowała się na kolana, to trwało przez 10 minut, a potem dostałam zębami w nadgarstek i nagrodzono mnie za wysiłki prychnięciem, potem była chimeryczna jak zawsze ale już raczej z tendencją do agresji. Moim zdaniem to kot do domu bardzo doświadczonego w radzeniu sobie z problemami behawioralnymi. Sama takie koty uwielbiam, ale :(
Żagielka za to ciocia Dagmara uszczęśliwiła czerwoną kropeczką :mrgreen: z tą malutką ze strzałką na nosie mało się nie pozabijali w pogoni za nią :) Już jak wychodziłam po drugiej, był o wiele spokojniejszy i mniej "agresywny". On potrzebuje solidnych 2 godzin dziennie aktywnej zabawy, a będzie miodnym kotem bez rzucania się. taki mój werdykt. :lol:
Buraska za to rano była synonimem słodyczy, ale widać, że nadmiar wrażeń ją stresuje, bo potem się wycofała, była zdenerwowana i trochę poprychiwała.

Ogólnie dzień bardzo udany. Będę za Wami, i za nimi, bardzo tęskniła...
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Sob mar 08, 2014 18:47 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

królik dags pisze:Ogólnie dzień bardzo udany. Będę za Wami, i za nimi, bardzo tęskniła...

tak jak wcześniej pisałem ,na razie lecz kolano ,później się pomyśli o podwózce dla Królika :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Sob mar 08, 2014 18:56 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

królik dags pisze:Żagielka za to ciocia Dagmara uszczęśliwiła czerwoną kropeczką :mrgreen: z tą malutką ze strzałką na nosie mało się nie pozabijali w pogoni za nią :) Już jak wychodziłam po drugiej, był o wiele spokojniejszy i mniej "agresywny". On potrzebuje solidnych 2 godzin dziennie aktywnej zabawy, a będzie miodnym kotem bez rzucania się. taki mój werdykt. :lol:

Oczywiście że tak, poza tym każdy roczny kot będzie w domu szalał tak jak on - niektóre tylko mają w schronisku happy hours, a on nie (choć za poprzednim pobytem w A1 miał).
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Sob mar 08, 2014 22:34 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Mam do oddania 3 worki podpinki (ścinków poprodukcyjnych), trochę gazet i pojemniczków. Czy ktoś jutro przychodzi przed 12-tą? bo niestety na 13.30 muszę być znów na Białołęce, a wolałabym posiedzieć dłużej, skoro już jadę do kociaków...
Ewentualnie mój facet mógłby podrzucić te rzeczy w poniedziałek lub je komuś przekazać (pracuje na 1 Sierpnia).

I&S

Od: Śro paź 12, 2011 10:57

[poprzednia][następna]