Tri z Konesera w DT/DS? a Maciuś się ogłasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 23, 2013 22:37 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Petroniusz , z tego co piszesz nie masz w domu tchórzliwych kotów. :)
Myślę, że trochę więcej czasu im daj - na razie mają niezłą karuzelę wszystkie.
Ty też. :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto kwi 23, 2013 23:08 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Oj, karuzela jak rzadko.

Wiecie co? Właśnie doszłam do wniosku, że na forach gadam dziesięć razy więcej niż w realu, naplotłam tyle, że ten wątek jest pękaty jak Kocurra Mata Hari Tri-Rex o Wielu Imionach, jeszcze trochę, a się zakłaczy :twisted:
Zamierzam to zmienić :mrgreen: i pisać tak co drugi dzień o jakichś konkretach (np. Kocurra - żyje, Kocianny Tri Plus - żyją, Petroniusz - żyje, liczba nałożonych szwów - 2, spożycie melisy - pół litra, objętość uprzątniętych z mieszkania kocich kłaków powyrywanych przez właścicielki - półtora jaśka), zamiast zrzędzić na bieżąco albo opisywać, ile razy danego wieczora sprzątnęłam kuwetę i liczyć kocie syki :twisted:
A więc poprawię się, obiecuję :mrgreen:
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Wto kwi 23, 2013 23:10 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

:mrgreen:
Dobrze, jak tylko będziesz cyklicznie zdawać relację, jestem po Twojej stronie .
Koty ważna rzecz, forum fajna rzecz, a świat realny - rzecz najfajniejsza.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Śro kwi 24, 2013 9:15 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Tak naprawdę to zaczęłam się obawiać, że Was zanudzę tymi drobiazgowymi relacjami 8)

Edit: tri chyba się już wyspała i zaczęła nudzić w odosobnieniu, bo teraz niemal za każdym moim wejściem do łazienki wita mnie pod drzwiami, łasi się, robi ósemki, pomiaukuje, mruczy,każe się miziać i sygnalizuje zainteresowanie wyjściem "na pokoje", więc chyba szkód na zdrowiu psychicznym wczoraj żadnych nie odniosła :wink: Wyrwała się dzisiaj na chwilę, przeszła kawałek z ogonem na sztorc, przyjrzała się Mori, która gapiła się na nią z pewnej odległości, opuściła puchaty ogon i na wszelki wypadek wykonała zwrot taktyczny - z powrotem do łazienki :wink:

Już mi się taka ogromna nie wydaje jak na początku, ale grubiutka - oj tak :twisted:
I stanowczo upieram się, że to oswojony kot, którego ktoś wywalił z domu :evil:

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Post » Śro kwi 24, 2013 9:58 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Moze po prostu za wczesnie dla niej ;)
Wez pod uwage ile zmian w jej zyciu zaszlo ostatnio :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro kwi 24, 2013 10:17 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Może jak masz możliwość izolacji w kuchni, to bierz tam Kocurrę i jednego kota (może Banshee na początek, skoro pozytywnie nastawiona). Usiądź z dziewczynami, napij się herbaty, pogadaj, pogłaszcz, daj smakołyk.
Tak zapoznawaj Kocurrę z po jednym kotem, nie stadem na raz :ok:

I też nie od razu, daj jej odsapnąć dzień-dwa po tych wizytach ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro kwi 24, 2013 11:25 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Obrazek

Ja się naczytałam o dokoceniu i stfierdzam 8)
że to co mówi Szalony_Kot się zgadza i mądre jest :D
i to co mówi Zuza też się zgadza i mądre jest :D
O taka jestem "ucona" i "ocytana" . :ok:

Monika_Krk

Post » Śro kwi 24, 2013 13:16 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

zuza pisze:MOze to bylo s..., znaczy "idz stad kocie".

Prawie, że mogłabym się pod tym podpisać. W moim stadzie tylko Sheila takie dźwięki wydaje w momencie kiedy inne koty ją atakują, w pojedynkę lub grupowo. Chowa się wtedy do kąta i wyje, że aż ciarki na plecach wyłażą. Czuje się osaczona. Myślę, że się wtedy boi, ale pokazuje, że jak nie dadzą jej spokoju to ona im pokaże. I faktycznie nieraz dochodziło do zbliżeń, choć krew się na szczęście nie lała.
Tri u weta wyła ale agresji nie pokazywała, więc brałabym to jako ostrzeżenie.

Maćka nadal nie ma. Panowie z ochrony wiedzą, że zaginął więc jak się pokaże to powiedzą. Pójdziemy dziś z Ewą poszukać kawalera po 19-tej, tak jak zwykle chodzę z kolacją. Pochodzimy po terenie. Martwię się coraz bardziej, bo nigdy na tak długo nie znikał. A tam kuny i szczury, mnóstwo niebezpieczeństw dla samotnego kota :(

Nie, no Petroniusz, aż tak rzadko chcesz nam zdawać relację? Wprawdzie ja się tu mniej produkuję, ale zaglądam jak tylko mogę i fajnie mi się czyta te opowieści. Więc tak nieśmiało zaprotestuję :wink: Chociaż raz na dzień.
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Śro kwi 24, 2013 13:21 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Raz na dzień to może się uda, ale częściej pewnie będzie trudno, bo znowu do pracy chodzę, a więc czasu mam mniej :wink:

Petroniusz

Post » Śro kwi 24, 2013 14:38 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Jak to się przeplata, szczęściem Tri jeszcze się nie zdążyłam nacieszyć,
a tu Maciuś się zapadł pod ziemię i teraz się denerwuję o niego.
Duży chłopak - a taki był z niego synuś mamuni, że bez Tri ukrywa się gdzieś ?
Migoto - może on gdzieś się tam zamelinował w jakiejś mysiej dziurce, daleko
przecież nie uciekł.
Raczej ukrywa się, bo nie ma pewnej pozycji w stadzie.
Hmmm... znajdzie się, tylko ile może potrwać takie ukrywanie.

Obrazek

A Maciuś wcześniej znikał też, czy to pierwszy raz?

Przepraszam Tri za OT .

Monika_Krk

Post » Śro kwi 24, 2013 19:48 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Jest, jest, jest :dance: :dance2:
Znalazł się Maciuś, ale jakiś taki wystraszony. Zbliżyć mi się nie pozwolił więc zdjęcia ciemne wyszły. Ale ważne, że jest. Zastanawiam się skąd ta zmiana w jego zachowaniu. Już w dniu kiedy zabierałam Tri tak się dziwnie zachowywał, jakby się nas bał. Tłumaczyłam to wtedy tym, że mamę mu zabieram, ale teraz. Może ktoś go mocno postraszył.

Monika, myślę, że możemy tu pociągnąć też temat Maciusia, w końcu to rodzina :wink: A jak zdecydujemy co z nim zrobić i czy w ogóle coś robić to zaznaczę to w tytule.
Ze złapaniem go nie powinno być problemu, bo kiedy zimą próbowałam łapać Tri to on dwa razy wszedł do klatki. Oczywiście pod warunkiem, że nie będzie się bawił w chowanego i nie uruchomi mu się szósty zmysł jak kiedyś Tri.
Ale prawdę mówiąc, nie wiem co robić. Rozkłada mnie jakaś infekcja i z dnia na dzień coraz gorzej się czuję, więc i tak muszę trochę odczekać i zebrać siły.

Kotka podobna z urody i zachowania do Miziastej pojawiała się na ulicy obok, za murem. Ale od paru dni nie przychodzi na karmienie. Plaga jakaś na to znikanie czy co. Postaram się zaczaić na nią jak wróci, żeby sprawdzić te informacje.
Obrazek

Migota

Post » Śro kwi 24, 2013 19:56 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

No ma prawo sie czuc niepewnie w nowej sytuacji, najwazniejsze, ze jest :) Rozumiem, ze nie wyglada na chorego?

I zdrowia Ci zycze!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro kwi 24, 2013 20:01 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

zuza pisze:No ma prawo sie czuc niepewnie w nowej sytuacji, najwazniejsze, ze jest :) Rozumiem, ze nie wyglada na chorego?

I zdrowia Ci zycze!

Raczej na smutnego. Ale, że nie dał podejść, więc mogłam coś przegapić. Będę obserwować.

Dziękuję. Straszna ta wiosna, wirusy szaleją.
Obrazek

Migota

Post » Śro kwi 24, 2013 20:31 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

o jak się cieszę, że maciuś się pojawił! :D ja już zaczynałam mieć wyrzuty sumienia, że zabrałyśmy mu mamę i w związku poszedł sobie dokądś :|

migota, czy maciuś jest wykastrowany? pytam, bo jeżeli tak, to znaczy że był już łapany i wypuszczany, więc może gdybyśmy go złapali na 2 dni do lecznicy na zaszczepienie i zrobienie zdjęć, to można byłoby go wypuścić bez problemu.... ja nie wiem, ty się lepiej znasz. tylko najlepiej, gdyby udało ci się podać coś na odrobaczenie z tydzień wcześniej, żeby można było zaszczepić.
no bo dziewczyny, tak realnie: kto zwróci uwagę na kota, który nie jest za bardzo oswojony i jeszcze nie widać go dobrze na zdjęciach (no bo nie da się ich zrobić...)

migota, dużo zdrowia i ciepełka, teraz łatwo się przeziębić, bo człowiek rzuca się na to niby ciepło...

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Śro kwi 24, 2013 21:02 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Dziewczyny z telefonu pisze więc sory za literówki.
Migoto - Maciuś jest , jest szczęście u mnie w serduchu :mrgreen:
Może on ma traumę po tych paskudnych wydarzeniach tam - chodzi o szkło.
Nie wiadomo kto tam grasował i co kotom zrobił.

Tri - królowo dzięki ,że podziałałaś telepatycznie na Maciusia.
Mówiłam, że Petroniusz szamani. :twisted:

Będę późno- poczytam. Lub jutro będę i poczytam - ustalimy co z Maciusem. :ok:

PS - Maciuś wykastrowany jest.

Monika_Krk

[poprzednia][następna]