Część XI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 27, 2012 16:23 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Axa76 pisze:
LadyStardust pisze:Chciałam tylko zauważyć, że Trąbeczka nie jest ozdrowieńcem. Może nigdy nim nie będzie. Tak naprawdę jeszcze sytuacja nie jest zażegnana.

Już nie pamiętam, czy to tu pisałam, ale myślę, że ona miała przeciwciała jeszcze od matki, dlatego się nie rozłożyła, z pewnością takie maleństwo by to zabiło. Mam nadzieję, że następny test będzie już negatywny, tzn. nie będzie wydalać wirusa :ok: :ok: :ok:

tylko, że doktor Kostrzewski mówił, że następnego testu nie ma sensu robić bo przeciwciała utrzymują się do pół roku. (nie)stety musimy ją zaszczepić i wierzyć, że wszystko będzie ok...

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Sob paź 27, 2012 16:25 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

skupmy się na kociakach i naszych bazarkach (piękna mobilizacja :)))) ja już nie ma siły na dyskusje..

każdy niech pomaga jak chce.

hidi

Post » Sob paź 27, 2012 16:29 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

hidi pisze:tylko, że doktor Kostrzewski mówił, że następnego testu nie ma sensu robić bo przeciwciała utrzymują się do pół roku. (nie)stety musimy ją zaszczepić i wierzyć, że wszystko będzie ok...

To by się zgadzało, nie bez powodu kazali mi zrobić po 6 miesiącach dokładnie badanie Sofinia na poziom antyciał na PP, koszt 150 zł. Tyle że nie mogłam jej zaszczepić w wyniku poważnych komplikacji zdrowotnych po -leukopeni.
MIKUŚ

Post » Sob paź 27, 2012 16:30 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

MIKUŚ pisze:DYŻURY:

29.10 /pon/ PULPETIA ..........
30.10 /wt/ Adrian LADYSTARDUST
31.10 /śr/ Adrian SYLWIA
01.11 /czw/ ........ Mikuś
02.11 /pt/ vaylei/ ......
03.11 /sb/ .......... .........
04.11 /ndz/......... Mikuś
[/quote]

ja jednak nigdzie nie jadę, więc proszę piątek wieczór.

czy w weekend będzie dezynfekcja?

hidi

Post » Sob paź 27, 2012 16:31 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

MIKUŚ pisze:Na pewno tak będzie. Trąbeczka i Bercikowa mają domy tymczasowe, a to czyni cuda :wink:

....czyni....bo nie wiadomo jakby sie zakonczyła ich historia jakby tam nie trafily.... :P
agula76

Post » Sob paź 27, 2012 16:33 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

hidi pisze:ja jednak nigdzie nie jadę, więc proszę piątek wieczór.

czy w weekend będzie dezynfekcja?

Oka to piątek Twój. Jeżeli Wiórek dojdzie do siebie TO TAK!
Obym tylko w złą godzinę nie napomknęła o calici.... :evil: Tego się obawiam.
Czy Towarzystwo kociarniane dostaje immunodol ?
MIKUŚ

Post » Sob paź 27, 2012 16:34 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

2 listopada Nono ma iśc do nowego domu. Basia, czy jest sens szczepić go teraz już, czy poczekać, aż nowy dom to zrobi?

ja teraz zmykam do poźnego wieczora. proszę podrzucać bazarki :twisted:

hidi

Post » Sob paź 27, 2012 16:37 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Przeciwciała to chyba nie to samo co żywe wirusy w kale?
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Sob paź 27, 2012 17:18 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

MIKUŚ pisze:
hidi pisze:tylko, że doktor Kostrzewski mówił, że następnego testu nie ma sensu robić bo przeciwciała utrzymują się do pół roku. (nie)stety musimy ją zaszczepić i wierzyć, że wszystko będzie ok...

To by się zgadzało, nie bez powodu kazali mi zrobić po 6 miesiącach dokładnie badanie Sofinia na poziom antyciał na PP, koszt 150 zł. Tyle że nie mogłam jej zaszczepić w wyniku poważnych komplikacji zdrowotnych po -leukopeni.

Robienie testu na pp po pp nie ma żadnego sensu. Jak u kota stwierdzono pp i żyje to uznaję się, że przeszedł pp i normalnie szczepi bez żadnych dodatkowych badań czy testów (no chyba, że na białaczkę).
Mikuś co to za badanie i po co? Chochlik po pp został normalnie zaszczepiony bez żadnych dodatkowych badań mimo, że choroba zrujnowała mu jelita. Szczepienie przecież nie chroni przed pp tylko. Poza tym kot, który raz chorował na pp już więcej nie zachoruje na nią.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Sob paź 27, 2012 18:04 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Przepraszam, gdzie Gutek?
Gubię się już w tych postach... Na DT czy DS?

Obrazek
tak wygląda kot muzyka :)
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Sob paź 27, 2012 18:48 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

agula76 pisze:
LadyStardust pisze:
agula76 pisze:
LadyStardust pisze:Nikt nigdy nie mówił, że walczyć nie będziemy.

PS. Bazarek se taki sobie: viewtopic.php?f=20&t=147520 :P[/quot

Daga :P ... nie pisze o walce tylko jej sensie...ona miala sens...bo na bank wszystkie kociaki nie umrą....a ten kto tak myslał i mnie o tym zapewnił :cry: wie o czym pisze :mrgreen:

Zawsze walczymy do ostatnich sił, ostatniego momentu, ostatniej złotówki. Nie wiem czy nie czytasz wątku prawdopodobnie na tyle długo by to wiedzieć. I nie znasz nas. Czy ma sens walka czy nie, mimo też to co rokują weci i inne osoby wokoło. Jak ci Basia coś w gniewie powiedziała, i chcesz się tego kurczowo trzymać to twoja wola. Choć nie wiem po co ciągniesz dalej temat, widocznie lubisz drażnić (pytanie retoryczne).

Daga nie potrzebnie sie rozwodzisz....pisze ze Wasza walka miala sens, wczesniej pisalam ,że podziwiam takie postawy ...a jezeli zakonczylam puenta ...jednym zdaniem...ze ktos nie mial moze racji....w jednej kwesti....bo w innych na pewno je ma....to po to zeby nie byc pewnym nigdy niczego.........i nie operuje tu imionami i sytuacjami bo nie chce nikogo drażnic...i nie mam tego na celu....a Ty atakujesz ze ktos mi cos powiedzial, operujesz imionami , i narzucasz co jest moja wolą....i ze ciagne temat....ja go nie zaczęłam....Ty niepotrzebnie do niego wróciłas...

Nie będę ciągnąć dyskusji, bo wszyscy widzą co się dzieje. Tobie mogę po prostu tylko podziękować.
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Sob paź 27, 2012 18:53 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

wiiwii pisze:Przepraszam, gdzie Gutek?
Gubię się już w tych postach... Na DT czy DS?

Obrazek

wow ale zdjęcie :)
Gutek z tego co wiem trafił do DT, który może przejść w DS- poprawcie mnei jeśli się mylę

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Sob paź 27, 2012 19:00 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Potrzebuję kilka pozytywnych informacji o KP na FB - trzeba było przesunąć foty 3 malutkich do albumu "Za TM" i zrobiło się grobowo.
Napisałąm o Miki fuksiarce na razie. Chcę też o Gutku, że zmienił lokum, co dla niego dobrze znaczy (oby).

Na fotce z Fenderem zapozowała oczywiście Szoszi (znana w KP jako Blondi - dziki kot)
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Sob paź 27, 2012 19:10 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Pozytyw? Hmm...próbuje coś wymyślić. Rudy od bubora pojechał do nowego domu, maluch z Wrocławia znalazł już dom, został jeszcze tylko jeden, Micia pojechała na 99% do nowego domu.
I mam coś w zanadrzu, ale jeszcze o tym ciii........... :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Sob paź 27, 2012 19:12 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

wiiwii pisze:
Obrazek

SZOSZKA ZAKOCHAŁAM SIĘ W TOBIE, WIESZ TO!!!
CIESZĘ SIĘ, ŻE MASZ SWOJEGO DUŻEGO :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

[poprzednia][następna]