Kocia Arka Noego prosi o wsparcie! $, Karma! Dziękujemy WAM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 24, 2012 21:07 Re: KRYZYS w KAN! Na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! Wątek główny TU

Andżeliko, ale kiedyś przecież będziesz musiała odmówić. Kwota, którą wymieniłas starczy przy tylu kotach choć na dwa miesiące? Z jednej strony mówiłaś (co doskonale rozumiem) o wycofaniu się z działalności, z drugiej cyt. "codziennie dochodzą nowe kotki"? Piszesz, że nie wystarcza na jedzenie, w jaki sposób dasz radę ratować przed głodem kolejne? To wszystko przekracza siły i możliwości jednego człowieka :(

Niestety, nie da się pomóc wszystkim a ci co spróbują mieć do Ciebie pretensje o odmowę niech najpierw sami coś zrobią :evil:

Zmiany weta nigdzie nie sugerowałam. Uważam, że ten wykazał wiele dobrej woli licząc taniej, na krechę i proponując umorzenie części długu. Pytałam o realne szanse pomocy dla zwierząt w sytuacji, gdy już leczenie na krechę w grę nie wchodzi. Czy z tymi chorutkami jest szansa, żeby np ŁTOZ pomógł? Nie wiem, gdzie chcialabys je ulokować, w sensie czy jest możliwość izolacji? Wprowadzenie ich do tak duzego stada, z nieszczepionymi kotami, w środowisko gdzie była PP (chyba że ten chory kociak i maluchy które miały z nim styczność przebywały gdzie indziej?) skończyć się może jeszcze większym nieszczęściem.

Nadal nie wiem, czy chcesz kuwety i ile (mam ich teraz kilkanaście szt do rozdania).
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Nie lis 25, 2012 17:12 Re: KRYZYS w KAN! Na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! Wątek główny TU

Niestety, nie da się pomóc wszystkim a ci co spróbują mieć do Ciebie pretensje o odmowę niech najpierw sami coś zrobią

O co sie zalozymy, ze nie zrobia nic i nie pomoga. Bez Andzeliki dla tych kotow nie ma zycia.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Nie lis 25, 2012 22:23 Re: KRYZYS w KAN! Na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! Wątek główny TU

Tak, pewnie to prawda. Jednak ja byłabym ostatnią, która potępiłaby kogokolwiek w sytuacji Andżeliki za odmowę wzięcia kolejnego zwierza. Uważam, że nikt kto nie przekracza granic własnych możliwości nie może tego wymagać od innych. Zauważ, każdy z nas może powiedzieć: "wpłacił(a)bym więcej, ale na koncie pusto", "pomógł/pomogłabym, ale mam za daleko", "wzięłabym kota na dt, ale już mam swoje" itp itd. I to wszystko zrozumiałe. Andżelika nie ma takiego komfortu, do tego już dawno znalazła się w sytuacji która zamiast się poprawiać - jest coraz trudniejsza. Uważasz kociamyszo, że bez względu na wszystko Andżelika powinna brać kolejne koty w nieskończoność? To tu się różnimy.

Dlatego nie, ja nie mam zamiaru namawiac Cię Andżeliko do brania kolejnych kotów ani wpędzać cię w poczucie winy jeśli tego nie będziesz robić. Uszanuję po prostu podjęte przez Ciebie decyzje niezależnie od tego czy się z nimi zgadzam. To nie Ty powinnaś mieć wyrzuty sumienia.

Nie potrafię określić, ile kotów może przyjąć KAN przy takich zasobach finansowych, ludzkich, lokalowych i organizacyjnych jakie są teraz. Niemniej jednak taka granica istnieje i być może juz została osiagnieta, albo jest do niej bardzo blisko. Długi, niemożność zapewnienia podstawowej opieki wet, brak pieniędzy na karmę - to chyba jasne przesłanki ku temu. I zaklinanie rzeczywistości nic tu nie da, choć też bardzo chciałabym, zeby było inaczej. A jeśli się mylę - to skąd była mowa o zamknięciu KAN? Co jest już jak rozumiem kwestią nieaktualną. Ok, czas odpiąć mówiący o tym bannerek.

I tak, cholernie boję sie tego co będzie z futrami kiedy zdrowie Andżeliki posypie sie dokumentnie. I tak, cholernie boję się chorób w takim stadzie, kiedy nie ma możliwości ani profilaktyki ani leczenia.
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Nie lis 25, 2012 22:33 Re: KRYZYS w KAN! Na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! Wątek główny TU

Zle odebralas Slapcio. Absolutnie nie uwazam, ze Andzelika powinna za wszelka cene brac kazdego kota. Gdzies sa granice, ale te musi okreslic wylacznie Andzelika. Zreszta gdy padla deklraracja zamkniecia KAN uszanowalam te decyzje. I nadal szanuje. A, ze kazdy z nas bywajacy na tym watki i znajacy realia KAN bardziej wirtualnie wie, ze koty sa dla Andzeliki wszystkim, to juz zupelnie inna sprawa. I to bylo o tym, o tym ze serce nie idzie w parze z rozumem.

Fakt, nie zawsze moge wplacic tyle im chciala i wiesz zle mi z tym jest.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pon lis 26, 2012 16:50 Re: KRYZYS w KAN! Na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! Wątek główny TU

Właśnie, idąc tokiem rozumowania slapcio - co z końcem KAN, czy on naprawdę nadchodzi, czy jest jednak odroczony?

Ile będę mogła tyle pomogę, niestety obecnie skłoniło się to jedynie do FB i strony radomszczańskich kotów. Na chwilę obecną, tu i teraz nie mam żadnych fantów na bazarek, ale nie wiem co będzie np. za tydzień, dwa.

Przykra sprawa, ale może pora się zmotywować i zamiast trąbić o końcu zacząć trąbić o długu?
Na dogomanii udało się kiedyś spłacić gigantyczny dług dziewczyny z Wrocławia, leczyła, przygarniała zwierzaki no i się zebrało, jak i tutaj. Tylko mobilizacja i jasne cele (czyli jak zbieramy, do kogo itp) to umożliwiły.

Wydaje mi się, że przydałoby się zmienić tytuł, dodać bieżącą inforamcję w pierwszym poście, zmienić bannerki i ustalić co dalej/
Jeśli ktoś ma fanty a np. nie ma czasu pilnować licytacji tylko może potem to wysłać, to mogę wystawić bazar a potem tylko gotowe info takiej osobie przesłać.
Ewentualnie poproszę o informację - prześlę adres prywatny na pw żeby wysłać paczkę z fantami do mnie i wystawię.

Jeśli będzie jasne, że działamy w kwestii długu to zrobię event na FB.

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon lis 26, 2012 17:35 Re: KRYZYS w KAN! Na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! Wątek główny TU

kociamysza pisze:A, ze kazdy z nas bywajacy na tym watki i znajacy realia KAN bardziej wirtualnie wie, ze koty sa dla Andzeliki wszystkim, to juz zupelnie inna sprawa. I to bylo o tym, o tym ze serce nie idzie w parze z rozumem.

Dokładnie. Też tak myślę. Wiem, że Andżelika ma wielkie serce dla kotów, bardzo ją za to podziwiam i szanuję, ale mam wrażenie, że jej miłość do kotów jest tak ogromna, że odbiera jej już trochę zdolność racjonalnego myślenia. Prawda jest taka, że jeden człowiek nie jest w stanie pokonać całego zła świata. Andżelika nie jest w stanie zapobiec nieszczęściu wszystkich kotów w Polsce ani nawet wszystkich kotów w Radomsku.
andzelika1952 pisze:Codziennie dochodzą nowe kotki. Wiem , powinnam powiedzieć dość - tylko którym? Które mają zostać na dworze i zamarzać, głodować bez jakiejkolwiek szansy na dom.

kociamysza pisze:
Niestety, nie da się pomóc wszystkim a ci co spróbują mieć do Ciebie pretensje o odmowę niech najpierw sami coś zrobią

O co sie zalozymy, ze nie zrobia nic i nie pomoga. Bez Andżeliki dla tych kotów nie ma życia.

Racja, ale chyba lepiej pomóc jakiejś jednej grupie kotów, ale konsekwentnie, do momentu znalezienia dla nich domu, niż wziąć za dużo kotów, a potem nie mieć czym ich karmić.
Z drugiej strony domyślam się, że Andżelika musi stawać przed dramatycznym wyborem, ilekroć przynoszą jej nowe koty.
Tam dom Twój, gdzie kot Twój.

wasza asia

Od: Sob wrz 01, 2012 19:29

Post » Pon lis 26, 2012 19:11 Re: KRYZYS w KAN! Na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! Wątek główny TU

Ja na razie proponuję skupić się na długu u weta.
Czy mogłabym prosić osoby bardziej decyzyjne o odniesienie się do mojego wcześniejszego postu?

_ogonek_

Post » Pon lis 26, 2012 22:48 Re: KRYZYS w KAN! Na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! Wątek główny TU

Koniec KAN będzie tylko wtedy kiedy nie będę miała pieniędzy na karmę ani na leczenie albo kiedy już fizycznie nie będę się mogła nimi opiekować. Tak było to sformułowane od początku i od braku pieniędzy uzależnione. Trudno pisać coś innego jeśli od finansów wszystko zależy. Leczenie w tej chwili odbywa się z leków , które zakupiłam u weta razem z koleżanką ze swoich pieniędzy/ opakowania zbiorcze na kilkadziesiąt kotów /. Wet używa tylko tych leków i nie liczy nam za usługę ; część zastrzyków robię sama po diagnozie weta i początkowym leczeniu./ jestem z zawodu położną /. Niestety nie ma pieniędzy na szczepionki , środki na odrobaczenie, odpchlenie , większe zabiegi operacyjne.

Jeśli uważacie, że powinnam te 3 kotki z matką zostawić to Hanulka wstawi jutro ich zdjęcia. Proszę rzucić kamieniem i podpisać się pod tą decyzją, bo ja nie potrafię i to jest moja choroba.
Nigdy nie umieściłabym ich z naszymi kotami w KAN ani z tymi , które miały kontakt z pp. :cry:

Tak, Slapcio bardzo byłabym wdzięczna za kuwety :)
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pon lis 26, 2012 23:08 Re: KRYZYS w KAN! Na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! Wątek główny TU

Andzeliko, rozumiem twoj bol i nigdy nie smiem ci wypominac ze zrobilas zle przyjmujac koty te trzy. kazdy potrzebuje pomocy i szanuje oraz podziwiam twoja prace. dlatego na ile moge na tyle chce pomoc.
Proponuje na poczatek faktycznie zrobic wydarzenie na fb w pomocy na weterynarie. i moze zmienic banerki troche? ja sugeruje po prostu troche docsnac zbiorki na weta.

_ogonek_

Post » Wto lis 27, 2012 14:37 Re: KRYZYS w KAN! Na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! Wątek główny TU

andżelika1952 pisze:

To są kotki, które musimy przyjąć, czy możesz je wstawić?

Są na podwórku jednej z kamienic. Już trochę o nich pisałam na wątku. Mają
chore oczka. Może ktoś się zlituje i pomoże w leczeniu. Matka jest piękna, na pewno znajdzie dom. Kotki są urodzone we wrześniu i nie znam jeszcze ich płci. Jutro tam jedziemy.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

pozostałe 2 fotki wrzuce później, nie wiem, dlaczego nie chcą wejść
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto lis 27, 2012 15:42 Re: KRYZYS w KAN! Na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! Wątek główny TU

Wstawię je wieczorem na FB.
Rozumiem że kontakt z KAN i niedługo zapewne pojawią się w kociarni?

_ogonek_

Post » Wto lis 27, 2012 18:56 Re: KRYZYS w KAN! Na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! Wątek główny TU

dzięki, tak kontakt z andzeliką1952
Ostatnio edytowano Nie gru 09, 2012 13:42 przez Hanulka, łącznie edytowano 1 raz
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto lis 27, 2012 19:00 Re: KRYZYS w KAN! Na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! Wątek główny TU

tak tylko przypomnę, to moja wizja...
_ogonek_ pisze:[...]

Przykra sprawa, ale może pora się zmotywować i zamiast trąbić o końcu zacząć trąbić o długu?
Na dogomanii udało się kiedyś spłacić gigantyczny dług dziewczyny z Wrocławia, leczyła, przygarniała zwierzaki no i się zebrało, jak i tutaj. Tylko mobilizacja i jasne cele (czyli jak zbieramy, do kogo itp) to umożliwiły.

Wydaje mi się, że przydałoby się zmienić tytuł, dodać bieżącą inforamcję w pierwszym poście, zmienić bannerki i ustalić co dalej/
Jeśli ktoś ma fanty a np. nie ma czasu pilnować licytacji tylko może potem to wysłać, to mogę wystawić bazar a potem tylko gotowe info takiej osobie przesłać.
Ewentualnie poproszę o informację - prześlę adres prywatny na pw żeby wysłać paczkę z fantami do mnie i wystawię.

_ogonek_

Post » Wto lis 27, 2012 19:54 Re: KRYZYS w KAN! Na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! Wątek główny TU

_ogonek_ pisze:tak tylko przypomnę, to moja wizja...
_ogonek_ pisze:[...]

Ale wiesz, że ta dziewczyna znów ma długi? :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lis 28, 2012 17:02 Re: KRYZYS w KAN! Na CITO ADOPCJE/TDT/DT/DS! Wątek główny TU

Te 3 kociaki są już zabezpieczone. Buro-białemu maleństwu pękło to coś na oczku - wypłynęła wodnista wydzielina razem z krwią. Są osowiałe , zwłaszcza ten z najbardziej chorym oczkiem. :cry: Mama / wygląda na rasową kotkę /tam została, myślałam,że ci państwo którzy się kociakami opiekowali zostawią ją u siebie ale odmówili. Czarnulka to dziewczynka , pozostali to chłopcy.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

[poprzednia][następna]