Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 28, 2012 19:41 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Co nie napiszę będzie źle, prawda? :P

wiesiaczek1 pisze:oczywiscie, ze zostawiam sprawe Wysokiej Sprawiedliwości, ale mając doświadczenie sądom nie zawsze chce się dokładnie zbadać sprawę, dlatego tylko proszę o przyłożenie się i bycie Temidą w pełnym tego imienia znaczeniu , a że w sądach rodzinych najważniejsze jest dobro dziecka więc stąd moje watpliwości,

i moje.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon maja 28, 2012 19:43 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

kristinbb pisze:
salma75 pisze:
kristinbb pisze:
kiche_wilczyca pisze:są gotowi ponieść konsekwencję, mam nadzieję, że nie mówili tego tylko na potrzeby medialne....

A wg mnie byli u adwokata ... :roll:
Wiedzieli co mówić przed kamerami...

Co nie powiedzą będzie źle, prawda? :roll:

Nie , wszystko co powiedzieli było dobre...

Bo było.
Nie wierzą, że to ich dziecko skrzywdziło tego kota.
Dopuszczają taką możliwość, bo nie są obok dziecka 24h/dobę.
To co się stało to bestialski czyn.
Proszą tylko o dowody na winę syna.
Poniosą konsekwencję jeśli okaże się, że dziecko jest winne.
To wszystko mówili. Źle?

Co wg. Was mieli powiedzieć?
salma75

Post » Pon maja 28, 2012 19:46 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Anna61 pisze:Co nie napiszę będzie źle, prawda? :P

Obrzydliwe jest ferowanie wyroków bez jakichkolwiek dowodów. Słowo jednego 8latka przeciwko słowu drugiego dzieciaka...
I na tym skończę, poczekam na orzeczenie sądu.
salma75

Post » Pon maja 28, 2012 19:51 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

salma75 pisze:
kristinbb pisze:
salma75 pisze:
kristinbb pisze:
kiche_wilczyca pisze:są gotowi ponieść konsekwencję, mam nadzieję, że nie mówili tego tylko na potrzeby medialne....

A wg mnie byli u adwokata ... :roll:
Wiedzieli co mówić przed kamerami...

Co nie powiedzą będzie źle, prawda? :roll:

Nie , wszystko co powiedzieli było dobre...

Bo było.
Nie wierzą, że to ich dziecko skrzywdziło tego kota.
Dopuszczają taką możliwość, bo nie są obok dziecka 24h/dobę.
To co się stało to bestialski czyn.
Proszą tylko o dowody na winę syna.
Poniosą konsekwencję jeśli okaże się, że dziecko jest winne.
To wszystko mówili. Źle?

Co wg. Was mieli powiedzieć?

Przecież mówię,że mówili dobrze...
Bardzo dobrze się przygotowali do tej rozmowy.
Widać to wyraźnie.
I widać ,że ktoś ich tego nauczył.

Miało być medialnie i było.

Wiem ,że bronią swoje dzieci,
ale człowiek nieprzygotowany tak się nie zachowuje.
Oni już mają świadomość ,że to się dzieje przed całą Polską.
Walczą jak lwy o swoje małe.

Normalne, naturalne i przygotowane.
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon maja 28, 2012 19:59 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

sprawa tego kota nie jest od wczoraj, więc trudno mówić tutaj o nieprzygotowaniu.
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon maja 28, 2012 20:04 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

salma75 pisze:
Hannah12 pisze:Reportaż był. Rodzice zaprzeczają, że to ich dzieci.

Rodzice nie wierzą, że to ich dziecko zrobiło. Jednocześnie zobowiązują się, że poniosą wszelkie konsekwencje jeśli sąd uzna, że dziecko jest winne.

Masz rację, złego słowa użyłam.
Według mnie reportaż dobrze zrobiony, sprawa przedstawiona w sposób wyważony.
Należy poczekać na wynik dochodzenia.
A to, że rodzice byli przygotowani do wypowiedzi to tylko dobrze o nich świadczy.
Nie jest im obojętny los dziecka. Ja Ich postawę i wypowiedź odebrałam bardzo pozytywnie.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon maja 28, 2012 20:05 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

kiche_wilczyca pisze:sprawa tego kota nie jest od wczoraj, więc trudno mówić tutaj o nieprzygotowaniu.

I słusznie...
Mieli czas na dokładne przygotowanie się , jak bronić swoich dzieci.
Jest to naturalny odruch Rodziców.
A Sąd ma wydać tylko sprawiedliwy wyrok...
czyli możemy tylko czekać...

kristinbb

Post » Pon maja 28, 2012 20:30 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

ObrazekObrazek

Ewciia

Od: Pon mar 08, 2010 22:55

Post » Pon maja 28, 2012 21:06 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Jejku, jak on biednie wygląda... :(
Czy nie można go wziąć na DT? Przecież on wyraźnie cierpi w tej klatce...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pon maja 28, 2012 22:37 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Widziałam reportaż, spłakałam się jak bóbr, nawet TŻ uronił łezkę. Maciuś był taki smutny, taka chudzinka... Bardzo mi szkoda tego kociaka :cry:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon maja 28, 2012 23:17 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Czytałam gdzieś na wątku, że ktoś proponował domek dla Maciusia.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Wto maja 29, 2012 6:31 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

RudyiSrebrnyKot pisze:Jejku, jak on biednie wygląda... :(
Czy nie można go wziąć na DT? Przecież on wyraźnie cierpi w tej klatce...

Tak mi przyszło do głowy,
a czy on przypadkiem nie będzie dowodem w sprawie ?? 8O

kristinbb

Post » Wto maja 29, 2012 6:45 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

dobry reportaz... wielki szacunek dla p. Wandy, dla osoby, ktora uratowala kiciusia, dla pani Prezes Przytuliska.... oby dobro, ktore dajecie wrocilo do Was po stokroc :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok:

gdyby spoleczenstwo widzialo wiecej taki postaw pelnych milosierdzia, na pewno byloby w nim wiecej ludzi o dobrych sercach, a tak... od kogo maja sie uczyc?? mnie przeraza widok psow za łańcuchach, w nieocieplanych budach przy -20 stopniach mrozu, zamkniętych na malych przestrzeniach, gdzie ledwo sa w stanie zrobic 3 kroki.... przeraza mnie widok zaniedbanych zwierzat.... to czlowiek zgotowal im taki los - niestety takie obrazki widze codziennie (mieszkajac w Warszawie... a co dopiero w mniejszych miasteczkach, na wsiach... az boje sie pomyslec)

mam nadzieje, ze osoba, ktora znalazla kota jest bezpieczna - straszne, ze pod adresem tej osoby wysylane sa grozby...

dla Maciusia wszystkiego NAJ :1luvu: :1luvu: :1luvu:
(biedulek straszny, ale tak cudnie sie tuli)

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto maja 29, 2012 12:53 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Nie otwiera mi sie link w pracy :(
mam nadzieje że w domu się otworzy, ja sama osobiście też pisałam do Uwagi w tej sprawie, nie wiedziałam że wczoraj to było i że w ogóle zrobią o tym reportaż - super że ta sprawa jest tak nagłośniona, bachorom nie ujdzie to na sucho.
Nawet jesli Sąd nie wymierzy kary to i tak dzieciaki są w strachu - taki rozgłos!
Nastepnym razem 10 razy sie zastanowią zanim cos takiego przyjdzie im do głowy.
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Wto maja 29, 2012 17:15 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Jagooda pisze:Nie otwiera mi sie link w pracy :(
mam nadzieje że w domu się otworzy, ja sama osobiście też pisałam do Uwagi w tej sprawie, nie wiedziałam że wczoraj to było i że w ogóle zrobią o tym reportaż - super że ta sprawa jest tak nagłośniona, bachorom nie ujdzie to na sucho.
Nawet jesli Sąd nie wymierzy kary to i tak dzieciaki są w strachu - taki rozgłos!
Nastepnym razem 10 razy sie zastanowią zanim cos takiego przyjdzie im do głowy.

mam nadzieje, że się przestraszyły i ze coś w nich zostanie na przyszłość, zobaczymy , potrzeba mądrego, rzetelnego sedziego, który będzie umiał, w tej delikatnej w końcu sprawie, wydać Salomonowy wyrok, pożywiom uwidim :?
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

[poprzednia][następna]