Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Które trzy Czarownice powinny tworzyć triumwirat i szefować Paktowi?

Ankieta wygasła Czw sty 19, 2012 20:34

AYO
19
20%
Asia_Siunia
29
30%
becia_73
26
27%
Dzyśka
22
23%

Liczba głosów : 96

Post » Czw sty 12, 2012 20:55 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY - instrukcja str.18!!!

No ja dostałam za panią urzędniczkę, a właściwie jej niekompetencję. Może dlatego, że byłam bliżej ( w sensie pod telefonem, a ona nie).
Oj moja szefowa jak się wkurzy, to wszyscy zmykają przed nią. A uszczypliwa przy tym jest i upierdliwa jak wrzód na d....

Jak u nas była ksiądz, to wzbudził MEGA zainteresowanie w kotach. 8O Nie dość, że facet, to jeszcze miał taką fajną skuienkę do wieszania się.
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Czw sty 12, 2012 21:08 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY - instrukcja str.18!!!

Hehhe...mój ksiądz dał dziewczynkom po cukierku a tu kot mu hyc na kiecę (normalnie to się zabunkruje jak ktoś jest i kota jednego i drugiego ni widu ni słychu). I zaczął do księdza tak gadać...ale jak 8O i kręcić mu się na kolanach i nwet mu 2 razy ciasteczka ugniótł 8O . Ksiądz się śmiał, że takiego parafianina nie przewidział i w torbie ma tylko cukierki a kot dalej mu gada i jęczy w stylu "im dałeś..daj mi! daj mi! mi daj!":mrgreen:

Jasdor - oj ty nasza mała blondyneczko :ryk:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw sty 12, 2012 21:17 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY - instrukcja str.18!!!

Asia - super koleda :) A ksiadz naprawde fajny musi byc niedojze cukierki przynosi to jeszcze kotu pozwala sie ugniatac :)

U nas tez dzis koleda byla ale wode swiecona przynosi tutaj ksiadz wlasna. Ministranci sami pisza na drzwiach C+M+B 2012 8O tego zwyczaju w Krk nie bylo, zawsze pisalismy my w Trzech Kroli swiecona kreda. Poniewaz mamy biale drzwi chlopcy (baardzo sympatyczni zreszta) napisali... zielona ;)

Ksiadz super, zachwycal sie kotami, Fiona zostala przez niego wyglaskana fest, Felek tez przyszedl sie przywitac - reszta pitnela w swoje kryjowki. Ministranci smiertelnie przerazili Fumika ktory biegal potem po mieszkaniu z dziwnym wyrazem pyska :) Kalifa zamknelismy w lazience z kagancem bo na wszelki wypadek, wolelismy nie narazac ksiedza na az takie bliskie spotkanie 8)

Bardzo fajny ksiadz, mlody, sympatyczny. Zero wtracania sie, zero insynuacji finansowych, zero wscibstwa, bardzo cieplo rozmawial i zyczyl wszystkiego najlepszego, powodzenia z praca - pytal sie jak sobie radzimy, skad jestem ja, jak sie nam tu mieszka. Jestem oczarowana :) Serdecznie i zyczliwie rozmawial nie tylko z TZem ale i z naszymi sasiadami - sasiad wpadl potem zaprosic nas na popijawe urodzinowa w sobote, mowil ze ksiadz pochodzi z Chorzowa i ze gadali o roznych sprawach totalnie nie zwiazanych z koleda, tak po prostu o zyciu sobie pogwarzyli.... paradoks, na naszym pietrze mieszkaja dwa starsze malzenstwa (jedni sa po 80tce, inni po 70tce) i dwie pary mieszkajace ze soba bez slubu, mlodych ludzi. Tylko mlodzi przyjeli ksiedza, ani jedno starsze malzenstwo nie przyjelo koledy... Slask nie przestaje mnie zadziwiac :)

A ministranci wyjatkowo ladnie spiewali ;)

Potem siadl nam znow prad i okazalo sie ze kabelek sie przepalil w skrzynce za bezpiecznikiem glownym :evil: Pieprzony kawalek kabelka, psia jego mac, z jakas przyrdzewiala sruba, kocia jej mac, sprawil nam tyle problemu nosz... ten kto to robil jest kretynem. Na szczescie nasz sasiad nas poratowal. Wisimy mu juz 0.7 i cztery browary... Heh :twisted: Oj jak bedziemy oddawac mu te dlugi to normalnie zas bedziemy kaca miec dwa dni :D

czy ja juz mowilam ze kocham Slask???? :ok: :ok: :piwa:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw sty 12, 2012 21:34 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY - instrukcja str.18!!!

solangelica pisze:Asia - super koleda :) A ksiadz naprawde fajny musi byc niedojze cukierki przynosi to jeszcze kotu pozwala sie ugniatac :)

U nas tez dzis koleda byla ale wode swiecona przynosi tutaj ksiadz wlasna. Ministranci sami pisza na drzwiach C+M+B 2012 8O tego zwyczaju w Krk nie bylo, zawsze pisalismy my w Trzech Kroli swiecona kreda. Poniewaz mamy biale drzwi chlopcy (baardzo sympatyczni zreszta) napisali... zielona ;)

Ksiadz super, zachwycal sie kotami, Fiona zostala przez niego wyglaskana fest, Felek tez przyszedl sie przywitac - reszta pitnela w swoje kryjowki. Ministranci smiertelnie przerazili Fumika ktory biegal potem po mieszkaniu z dziwnym wyrazem pyska :) Kalifa zamknelismy w lazience z kagancem bo na wszelki wypadek, wolelismy nie narazac ksiedza na az takie bliskie spotkanie 8)

Bardzo fajny ksiadz, mlody, sympatyczny. Zero wtracania sie, zero insynuacji finansowych, zero wscibstwa, bardzo cieplo rozmawial i zyczyl wszystkiego najlepszego, powodzenia z praca - pytal sie jak sobie radzimy, skad jestem ja, jak sie nam tu mieszka. Jestem oczarowana :) Serdecznie i zyczliwie rozmawial nie tylko z TZem ale i z naszymi sasiadami - sasiad wpadl potem zaprosic nas na popijawe urodzinowa w sobote, mowil ze ksiadz pochodzi z Chorzowa i ze gadali o roznych sprawach totalnie nie zwiazanych z koleda, tak po prostu o zyciu sobie pogwarzyli.... paradoks, na naszym pietrze mieszkaja dwa starsze malzenstwa (jedni sa po 80tce, inni po 70tce) i dwie pary mieszkajace ze soba bez slubu, mlodych ludzi. Tylko mlodzi przyjeli ksiedza, ani jedno starsze malzenstwo nie przyjelo koledy... Slask nie przestaje mnie zadziwiac :)

A ministranci wyjatkowo ladnie spiewali ;)

Potem siadl nam znow prad i okazalo sie ze kabelek sie przepalil w skrzynce za bezpiecznikiem glownym :evil: Pieprzony kawalek kabelka, psia jego mac, z jakas przyrdzewiala sruba, kocia jej mac, sprawil nam tyle problemu nosz... ten kto to robil jest kretynem. Na szczescie nasz sasiad nas poratowal. Wisimy mu juz 0.7 i cztery browary... Heh :twisted: Oj jak bedziemy oddawac mu te dlugi to normalnie zas bedziemy kaca miec dwa dni :D

ja jeszcze nie slyszałam :D Śląsk nie jest taki zły :wink:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw sty 12, 2012 21:41 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY - instrukcja str.18!!!

A u mnie ksiądz wrzuca do skrzynki kopertę na której trzeba wpisac swoje dane i podac kwotę jaką przeznacza się na kościól i on to wpisuje do księgi :evil: To mnie tak wkurzyło że,kopertę odesłałam z załączoną karteczką takiej treści..."a mnie się ksiadz nie zapyta czy mam na chleb?"

Kolęda uzależniona jest od tego kto da i ile da :evil:

Faaajnie.... :evil:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Czw sty 12, 2012 23:01 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY - instrukcja str.18!!!

kotka doroty pisze:A u mnie ksiądz wrzuca do skrzynki kopertę na której trzeba wpisac swoje dane i podac kwotę jaką przeznacza się na kościól i on to wpisuje do księgi :evil: To mnie tak wkurzyło że,kopertę odesłałam z załączoną karteczką takiej treści..."a mnie się ksiadz nie zapyta czy mam na chleb?"

Kolęda uzależniona jest od tego kto da i ile da :evil:

Faaajnie.... :evil:

Niefajnie :evil: :evil: bardzo dobrze zrobilas, ja bym zrobila dokladnie tak samo.
Tacy ksieza powoduja ze mam zgage gdzies w glebi duszy... na szczescie szybko mi przechodzi bo nauczylam sie traktowac tego typu ludzi ze wspolczuciem. Oni naprawde nie wiedza co robia...

solangelica

Post » Czw sty 12, 2012 23:14 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY - instrukcja str.18!!!

kotx2 pisze:
solangelica pisze:

No ba! Ja od kilku lat chcialam sie tu przeniesc, Slask od zawsze mnie fascynowal i pociagal, a najlepiej czuje sie w starych kamienicach, wysokich bramach z podworkami, uwielbiam kopalniane wieze i szyby - marze o tym zeby moc na grubie zjechac na szichta razem z gornikami moze sie kiedys uda :)

Lepiej sie czuje na Slasku niz w Krakowie. I jestem szczesliwa ze spelnilo sie moje marzenie i zamieszkalam tutaj :)

solangelica

Post » Czw sty 12, 2012 23:21 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY - instrukcja str.18!!!

byłaś tu http://www.google.pl/search?q=nikiszowi ... 24&bih=629 albo tu :?: http://www.google.pl/search?q=giszowiec ... 24&bih=629 Bytom też jest pięknym miastem,niestety bardzo zaniedbanym, wybierz się na wycieczkę do kopalni Guido w Zabrzu,mozna zjechać na dółco prawda nie z górnikami ale wrażenia som fajne :ok:

kotx2

Post » Czw sty 12, 2012 23:29 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY - instrukcja str.18!!!

[quote="kotx2"]byłaś tu http://www.google.pl/search?q=nikiszowi ... 24&bih=629 albo tu :?: http://www.google.pl/search?q=giszowiec ... 24&bih=629 Bytom też jest pięknym miastem,niestety bardzo zaniedbanym, wybierz się na wycieczkę do kopalni Guido w Zabrzu,mozna zjechać na dółco prawda nie z górnikami ale wrażenia som fajne :ok:[/quote

Nikiszowiec i Giszowiec na razie zwiedzalam z okien autobusu isamochodu :) Ale jestem zauroczona tymi miejscami - tym bardziej po lekturze "Czarnego Ogrodu" Malgorzaty Szejnert. Polecam! Bytom to miasto w ktorym sie zakochalam 11 lat temu od pierwszego przejazdu i wdechu tego jego specyficznego zapachu... Moj TZ urodzil sie w Bytomiu a ja uwielbiam to miasto chco jest masakrycznie zniszczone. Miejsca po ktorych odbywalismy pierwsze randki piec lat temu juz nie istnieja - niedawno wyburzyli kolejne kamienice w centrum, na ul. Katowickiej i Kwietniewskiego. Nie wspominam o Karbiu bo dla mnie to jest apokalipsa, nie jestem w stanie ogladac na spokojnie zdjec z tej dzielnicy.
Do Guido sie wybieram i do Luizy tez, Zabrze tez przepiekne i bardzo mi sie podoba - mialam tam praktyki latem :) A w poniedzialek jade tam na ul. Dworcowa farbowac za darmo wlosy :P
Wlasnie a propos, Dworcowa to niedaleko PKP? Czy moze trzeba dojechac do Goethego? orientujesz sie moze?

solangelica

Post » Czw sty 12, 2012 23:38 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY - instrukcja str.18!!!

dworcową masz zaraz przy pkp,a około 100 - 150 metrów od wyjścia z dworca w lewo masz dworzec autobusowy ,na gethego raczej na nogach nie dojdziesz ,bo to za daleko,przynajmniej dla mnie 8) :wink: chyba ,że jakims skrótem,niestety nie wiem jakie autobusy akurat tam kursują ale jest info wiec mozna zapytac na dworcu

kotx2

Post » Pt sty 13, 2012 0:02 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY - instrukcja str.18!!!

kotx2 pisze:dworcową masz zaraz przy pkp,a około 100 - 150 metrów od wyjścia z dworca w lewo masz dworzec autobusowy ,na gethego raczej na nogach nie dojdziesz ,bo to za daleko,przynajmniej dla mnie 8) :wink: chyba ,że jakims skrótem,niestety nie wiem jakie autobusy akurat tam kursują ale jest info wiec mozna zapytac na dworcu

A to kojarze mniej wiecej jak dojsc z PKP na autobusowy bardzo dziekuje za odpowiedz :)
Getego kojarze bo tam jezdzi taki autobus okreznie cos z 7 w nazwie i ja nim jechalam kiedys...

U mnie na osiedlu (Piekary Slaskie) przewazaja kibice Torcidy choc Ruch Chorzow tez rzadzi (tzn probuje ale z marnym rezultatem). Zaskoczona odkrylam za swoim blokeim sklep z gadzetami Gornika Zabrze... Jakos za nimi nie przepadam, choc lepszy Gornik niz Niebiescy ale i tak zostalam wierna Wisle Krakow wiec wszedzie mam zapewniony lomot ;)

solangelica

Post » Pt sty 13, 2012 8:01 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY - instrukcja str.18!!!

solangelica pisze:
kotx2 pisze:
solangelica pisze:

No ba! Ja od kilku lat chcialam sie tu przeniesc, Slask od zawsze mnie fascynowal i pociagal, a najlepiej czuje sie w starych kamienicach, wysokich bramach z podworkami, uwielbiam kopalniane wieze i szyby - marze o tym zeby moc na grubie zjechac na szichta razem z gornikami moze sie kiedys uda :)
Lepiej sie czuje na Slasku niz w Krakowie. I jestem szczesliwa ze spelnilo sie moje marzenie i zamieszkalam tutaj :)

Nosz jakbym czytała o sobie. 8) Chciałabym się przenieść kiedyś na Śląsk, ale mój TŻ to taki topór, konserwatysta i tradycjonalista. Osiedliśmy w Stolycy i nie ma szans na ruszenie go :(
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."

Mruśkowo

Post » Pt sty 13, 2012 8:21 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY - instrukcja str.18!!!

Słodziak, c`nie? 8)

Obrazek Obrazek

Mruśkowo

Post » Pt sty 13, 2012 8:33 Re: Pakt Czarownic XXX - WYBORY - instrukcja str.18!!!

Czarne najfajniesze. :ryk:

Mruśkowo

[poprzednia][następna]