Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 28, 2012 13:54 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Na PKS 12 kotów, na rampie 4 a w zagajniku 8. To już są chyba wszystkie koty z tego stada. Myślałam, że jest ich mniej. :roll: Strasznie głodnych, ale suche było pełna miska, dosypałam jeszcze jedną koło dudek. Na Składowej 5 kotków, jeden wylegiwał się w budce a 3 leżały na słoneczku i się turlały :)

Mam zdjęcia, zaraz wstawię :)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Zdjęcia robione telefonem więc jakość taka sobie :oops:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob sty 28, 2012 15:19 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Marta, nieraz Pan Żul karmi te koty. Czasami pod tym namiotem zostawia suchą karmę i puszki. Może to on?

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Sob sty 28, 2012 18:50 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Garść zdjęć z piwniczki.

Ryś, trochę zagubiony od kiedy wypuszczamy go z klatki, początkowo nie chciał się w ogóle z niej ruszyć, ale teraz już coraz swobodniej urzęduje w piwniczce chociaż ciągle zastaję go śpiącego w klatce jak wchodzę. Uwielbia się bawić piórkiem i laserkiem, jak mały kociak. W czwartek się z Kasią uśmiałyśmy, bo Ryś zobaczył nadrukowanego kota na opakowaniu suchej karmy Arion, która przyszła w czwartek do piwniczki i bardzo się nim zafascynował, najpierw podszedł z rezerwa a potem zaczął w niego pacać łapą 8O Trochę to dziwne, nie spotkałam się nigdy żeby kot rozpoznał nieruchome zdjęcie innego kota. Ryś jest raczej niejadkiem, mimo, że jest dość solidnych gabarytów, Hektor wygląda jak 1/3 Rysia.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hektorek, ciągle by jadł, na zdjęciu jak zwykle cały upaćkany żarciem, wcale się nie przejmuje, że coś tam ma w bok wbite. Wetka mówi, że to kot-marzenie każdego weterynarza, wszystko można z nim robić a on nic, tylko sobie mruczy cicho. W piątek był ze mną w klinice na badaniach, część parametrów się poprawiła a część niestety pogorszyła :roll: W przychodni funkcjonuje pod ksywą szablo-zębny :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i Tygrys. jest w siódmym niebie bo mu Majuta tyłka nie zawraca w końcu :wink: Ma duży apetyt pomimo braku zębów, robi się powoli dorodnym kocurem na starość, udana emerytura :)

Obrazek
Obrazek

Śnieżka, diabeł wcielony, do niej najlepiej to w rękawicach podchodzić, najpierw łasi się a potem znienacka jak zaatakuje, to ofiara nawet nie wie co ją trafiło :roll: Nawet minę ma trochę złowieszczą.

Obrazek

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Sob sty 28, 2012 19:07 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

a tu najnowszy filmik z Zuziaczkiem, tak bardzo nam jej żal, chciałaby się bawić i biegać z innymi a nie jest w stanie nawet prosto ustać.

http://www.youtube.com/watch?v=ouWYf_cs ... e=youtu.be

a tu bardziej optymistyczna wersja Zuzi :D

Obrazek
Obrazek

moorland

Post » Sob sty 28, 2012 19:38 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Cudna Zuzia na FB udostępniona, takie kochane maleństwo :(

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Sob sty 28, 2012 19:43 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Kola moje słonko kochane! :1luvu:
Marta, dzięki za zdjęcia i wieści - tak bardzo się cieszę, że się chłopakowi układa w nowym domu :D
LunaKlara, dziękuję za piątkowy dyżur na PKP - w poniedziałek idę pierwszy raz po chorobie do pracy, ale wolałabym się jeszcze w tym tygodniu pooszczędzać.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie sty 29, 2012 16:42 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Dzisiaj u dworcowiakow

PKP graciarnia - 3 gracje, puste michy.
PKP łaczka 8 kotów, puste michy, glodene. Podjadly i poszly sie wygrzewac na sloneczko:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

PKS rampa 4 koty. Byla panna miziasta , wymacalam nie jest w ciazy na moje oko :)
Jeden taki ciemno szary - widzialam go tam pierwszy raz, tutaj z mozaiką:

Obrazek

PKS zagajnik 8 sztuk, glodne, puste michy:
Obrazek

Na Składowej czarny kot i bialo czarny. Michy pelne zarcia, mokre zamarzniete. Wywalilam i wrzucilam swieze.

PKS zagajnik 8 kotów !

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Nie sty 29, 2012 16:58 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Wczoraj w zagajniku też było 8 kotów !!!
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie sty 29, 2012 17:11 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Ja się kiedyś naliczyłam 12+ 3 na rampie, ale wtedy jeszcze Ryś, Hektor i Gunia nie były wyłapane

moorland

Post » Nie sty 29, 2012 17:31 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

PRZYPOMINAM O GŁOSOWANIU W KRAKVECIE NA KLEMBÓW :!:

może macie jeszcze jakieś nieruszone pokłady znajomych, którzy głosowali na nas w grudniu i możecie do nich sięgnąć :?: Szczególnie studenci- ja zagitowałam z 30 osób ze swojego (już teraz byłego) roku. Zajęcia się od jutra zaczynają po sesji, więc do dzieła :ok:

Sytuacja obecnie wygląda mało ciekawie :(

moorland

Post » Nie sty 29, 2012 21:40 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Od jutra? Na UAM sesja się dopiero zaczęła... Chociaż nasz kierunek jest już w połowie przynajmniej to obawiam się, że 30 osób na nim nie ma nawet :wink:

Zorlis

Od: Sob paź 27, 2007 9:44

Post » Nie sty 29, 2012 22:04 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Dziewczyny chodzenie Zuzi podobne jest do chodzenia naszej Pysi (teraz mieszka z moja córką). Też tak miała od początku jak ją znalazłyśmy. Była długo leczona i u wetek w Akademickiej i u Dąbrowskiego, on podejrzewa, że jej matka w ciąży przechodziła pp.
Pysiuna odstała serię bolesnych zastrzyków cocarbokxlazy. Nie wiem czy one coś pomogły, robiłyśmy masaże, miałyśmy tez pomysł kąpieli (napełniona mocno wanna) tak aby poruszała tylnymi łapkami. Kąpieli zaniechałyśmy- Pysia się ich bała i szalenie krzyczała.
Pysiunia jest cały czas koteczkiem niepełnosprawnym, potrafi wskoczyć ( do dużo powiedziane) na kanapę, miaukiem sygnalizuje gdy chce na parapet,potrafi z niego zeskoczyć, wykorzystując jako pomost kaloryfer.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie sty 29, 2012 22:09 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Zuzią zainteresowała się jedna osoba :) pisała mi że ma 55m2 mieszkanie, kocurka kastrata i chociaż chce ją wziąć na tymczas, a jak się zaaklimatyzuje to zostałaby na zawsze :), także pytam jak to by wyglądało z jej adopcją :).
Prosiłam, żeby się wypowiedziała na wydarzeniu kotów dworcowych na facebooku, więc pewnie będziecie już mogli bezpośrednio z nią wszystko załatwiać :).

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Nie sty 29, 2012 23:17 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Zuzia jest na DT u Kasi i nie jest do adopcji dopóki nie zostanie zdiagnozowana do końca, ciagle jest w trakcie leczenia i diagnostyki. Jeżeli okaże sie, ze jej kalectwo jest nieuleczalne, wtedy będziemy jej szukać domku jako kotu niepełnosprawnemu. dziękujemy za zainteresowanie losem Zuzi :1luvu: z Panią sie skontaktujemy jak będziemy miały namiary i porozmawiamy o ewentualnej adopcji.

moorland

Post » Pon sty 30, 2012 0:41 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Choroba za chorobą :-(

Zorlis pisze:Od jutra? Na UAM sesja się dopiero zaczęła... Chociaż nasz kierunek jest już w połowie przynajmniej to obawiam się, że 30 osób na nim nie ma nawet

To UAM nie przesunął sesji z powodu Euro jak inne uczelnie? :roll: Dobrze, że już dopełniłam swojej edukacji :wink:

moorland

[poprzednia][następna]