Wólka Zaleska 13 kotów - koniec części I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 08, 2012 20:03 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

A przez imageshacka nie byłoby szybciej załadować zdjęć?
I podpiąć zdjęcie do każdego z wymienionych Kotów (i dać do 1 wątku?).
Odrobaczenie nie powinno dużo kosztować, natomiast co do szczepień - tu by się przydała jakaś pilotująca organizacja właśnie, mogłaby zrobić allegro cegiełkowe czy co? Założenie książeczek zdrowia przydałoby się BARDZO.

Przypominam się z prośbą o zdjęcia i opisy Kociastych na maila, może CatAngel poprosić o ogłoszenia Kotów potencjalnie "najtrudniej" adopcyjnych na maksymalnej ilości portali a np. Rudasom i Tri zrobić na najpopularniejszych? Ja mogę na tych polecanych i sprawdzonych przez Szalonego Kota w każdym razie

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie sty 08, 2012 20:11 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

A próbował ktoś na bialystokonline? Zaraz się zorientuję jak tam z ogłoszeniami wygląda, bo ni grzyba nie wiem jak to robić...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Nie sty 08, 2012 20:12 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

Koty nie sa szczepione, ani nie odrobaczone. Zamowilam tabletki i jutro mam odebrac.
Chcialabym wiedziec, czy moge wziac na fakture dla Kastora(bedzie kosztowalo cos 180zl). Nie wiem co mam robic z leczeniem od kk? Jak leczyc taka ilosc kotow? Trzeba tabletki podawac dwa razy dziennie. Nie wiem czy p. Teresa sobie z tym poradzi. Moze po prostu zostawic jak jest? No i jak szczepic, jak maja kk? Nie znam sie na tym, ale chyba nie mozna szczepic w takiej sytuacji.
Tabletki zawioze i postaram sie podac wszystkim kotom. Po 12 dniach powtorka.

Tak wlasnie jest ze zdjeciami. Jak juz uda sie zrobic, to obrobka fatalna. Czas goni i cholery mozna dostac.
Randa, ja rozumiem, co dzisiaj przezywasz :wink: ale moze sie uda. Moze serwer zmienic na jakis tiny pick? czy inny? moze juz za duzo albumow na empik foto i dlatego tak muli?
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Nie sty 08, 2012 20:16 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

Wysłalam do CatAngel zamówienie 130 ogłoszeń dla Fredzia. Jeszcze zdjęcia trzeba podesłać no i opłacic, to chce zrobić ksb. Jeszcze dziś chcę napisać o ogłoszenia dla Miłka i Lawendy , ale też czekam na zdjęcia może się objawią 8)

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Nie sty 08, 2012 20:17 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

Ogłoszenia ze zdjęciem są płatne [2zł z groszami, czyli przyzwoicie]. Jeśli to możliwe, proszę na maila treść ogłoszenia, dane kontaktowe i zdjęcie, jakie mam wrzucić, to się tym zajmę
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Nie sty 08, 2012 20:20 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

zjawka pisze:Wysłalam do CatAngel zamówienie 130 ogłoszeń dla Fredzia. Jeszcze zdjęcia trzeba podesłać no i opłacic, to chce zrobić ksb. Jeszcze dziś chcę napisać o ogłoszenia dla Miłka i Lawendy , ale też czekam na zdjęcia może się objawią 8)

A ja cierpliwie czekam na dane do wpłaty :D
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Nie sty 08, 2012 20:24 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

Dane mam sprzed około miesiąca, dla bezpieczeństwa zapytałam na pw, czy aktualne, ale odpowiedź może jutro będzie - gdzieś tam przeczytała, że CatAngel w niedziele przy kompie nie siedzi. Ale już napiszę pw do Ciebie

zjawka

Post » Nie sty 08, 2012 22:21 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

Wklepałam zamówienia do CatAngel dla Miłka ( a wcześniej Fredzia)
A tu tylko jedna fotka :cry:
Patmol, gdzie jesteś? Pisałaś przy zdjęciu Fredzia ze str. 15 lub 16, że masz ich wiecej! Może masz, to oddaj plisss
A dla zainteresowanych - trochę zdjęć jest na str 15-16 ( wątek przekopałam to wiem 8)
Dobrejnocki tym co już wymiękli

zjawka

Post » Nie sty 08, 2012 22:24 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

Dziewczyny poproście Gosię CatAngel, żeby ogłoszenia poszły w poniedziałek, wtorek albo środę, to ważne i SPRAWDZONE.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon sty 09, 2012 0:06 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

Poprosiłam :)
Namiary w ogłoszeniach dla tych dwóch kawalerów - Fredzia i Miłka są na Randę

zjawka

Post » Pon sty 09, 2012 7:21 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

trochę mnie nie było ale dzisiaj tez mnie nie ma -jadę zaraz do Wrocławia i wracam nie wiem kiedy
jutro będę -mogę jutro poprzestawiać co chcecie
na pierwszej stronie wszystko jest aktualne -odnośniki do wątku na dogo i na FB, informacja na której stronie są zdjecia na - 3 , 15 i 16
(pierwszy post był ostatni raz zmieniany 5 stycznia -na samym dole jest informacja)
co chcecie jeszcze dopisać w pierwsze posty?

tych starych zdjęć nie ma sensu wklejać na pierwsza stronę -skoro Randa zrobiła nowe
lepiej wkleić nowe -tylko gdzie one są?

Randa, jeśli dalej się będzie tak kiepsko lądować -poproszę zdjecia na maila patmol@xxx.wp.pl -to ja jutro wstawię przez imageshack

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon sty 09, 2012 7:39 Re: 21 kotów i udar-kotom grozi eutanazja-właściciele w szpitalu

sytuacja na dzien dzisiejszy wyglada bardzo źle
p. Stanislaw idzie jutro znowu do szpitala i na jak dlugo nie wiadomo.
Pani Tetesa zostaje sama, ale ona w tym miesiacu za kilka dni jedzie do Wawy do szpitala na onkologie. Zwierzaki zostaja same.

Patmol

Post » Pon sty 09, 2012 7:54 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

Patmol, plis, zmieść to jakoś na pierwszej.
Przynajmniej wiadomo, kto szuka, bo tak to pierwsza pokazuje, że jest tych kotów zaledwie kilka :/

Randa pisze:Cały dzień ładuje po 4-5 zdjęć na empikfoto, jakaś masakra i końca nie widać...
Tu spis kotów, nie robiłam opisów do tych, co już są na pierwszej stronie, potem przypasujemy zdjęcia:

Kotki: wszystkie kotki są wysterylizowane, grzeczne, bardzo przyjazne człowiekowi, zgadzają się między sobą, kuwetkowe, z powodzeniem mogą mieszkać w domach niewychodzących. Wszystkie zostały przygarnięte z dobrego serca.

I. INKA – około 5 lat, nie ma jednego oczka
II. LAWENDA
III. MALWINA -
IV. ZUZIA – około 3 lat, bardzo podobna do kota Kreta, ich zdjęć można używać zamiennie, bo wyglądają identycznie
V. TYGRYSKA – około 11 lat, nestorka
VI. GUSIA – około 7 lat
VII. JOTKA
VIII. BRONKA – około 3 lat, urodziła się z porażeniem tylnych nóżek, świetnie sobie radzi, łowi myszy, itp., trochę chwieje się jej tył przy chodzeniu
IX. MANDARYNKA – około 2 lat, ma odnawiające się grudkowate zapalenie spojówek
X. MYSZKA – około 3 lat, została dosłownie wyciągnięta psu z gardła, długo nabiera zaufania
XI. BURASKA – około 6 lat, spokojna
XII. CZARNA – około 3 lat,
XIII. SZARA – około 3 lat, grzeczna, łagodna

Kocury: kocurki są wykastrowane za wyjątkiem Pirata(który akurat uciekł jak była akcja-kastracja, kastracja w najbliższym czasie) i Kreta ( Pani Teresa zastanawiała się czy go oddać na zabieg z uwagi na jego szczękę-do zastanowienia). Koty są kuwetkowe, miniaste, mogą mieszkać w domach niewychodzących za wyjątkiem Tolka, który wychodzić musi.

XIV. KACPER
XV. FREDZIO – około 2,5 roku, jedno oczko ma zielone, drugie żółte
XVI. MILUŚ – kot, który kocha człowieka, najchętniej nie schodziłby z rąk, uroczy
XVII. KRET – ma problem ze szczęką po jakimś urazie, je wyłącznie miksowany pokarm
XVIII. DRAPEK – około 2 lat,
XIX. TOLEK – bardzo nieufny, potrafi drapnąć, nie przepada za pieszczotami, musi wychodzić, indywidualista, kot z charakterem
XX. SPRYCIARZ
XXI. PIRAT
XXII. GROSZEK

Koty szczególnej troski z uwagi na wiek, ułomności lub stan zdrowia: INKA, TYGRYSKA, BRONKA, MANDARYNKA, KRET.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sty 09, 2012 8:00 Re: 21 kotów i udar-kotom grozi eutanazja-właściciele w szpitalu

Szalony Kot pisze:Patmol, plis, zmieść to jakoś na pierwszej.
wstawiłam

zdjecia kotów nowsze są tutaj http://www.dogomania.pl/threads/218295- ... !!!/page10 od postu 228 (z 5 stycznia 2012 wieczorem)

Patmol

Post » Pon sty 09, 2012 8:36 Re: 21 kotów i udar-kotom grozi eutanazja-właściciele w szpitalu

Część zdjęć załadowana, do południa Evelin postara się wstawić drugą część. Zdjęcia są dostępne na empikfoto : logowanie na pipi@os.pl, hasło podam na pw i stamtąd trzeba wybierać, co najlepsze.
Postaram się wkleić po jednym zdjęciu, żeby było wiadomo który kot jak się nazywa.
Czarna i Kret są identyczne, ona tylko nieco mniejsza więc można zamiennie.
Tricolorki też są praktycznie nie do rozpoznania który jest który.
Niektóre koty już znacie więc szukajcie ich sami na empikfoto.
Mnie się niektóre plączą.
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

[poprzednia][następna]