Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 12, 2011 13:46 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne PLN € $ za operację Gersi !!!

a propos Starówki- wysłałam takiego maila do p. Basi 22 lipca, nie dostałam odpowiedzi, mam nadzieję, że to fałszywy alarm :(

wczoraj (właściwie: ostatniej nocy) wracałam wieczorem ok. 0:30 z imprezy i zauważyłam wychodzącego z podwórka za pocztą w kierunku ogródków kawiarnianych kota (burego z białą plamką na końcu pyszczka), co do którego nie mam pewności, czy to ciężarna kotka, czy zwyczajnie gruby kot płci dowolnej. Nie uciekał przede mną, ale nie dał się pogłaskać ani tym bardziej wymacać.

Widywałam to kocio ;) już wcześniej jak pracowałam do 23 i wracałam do domu o podobnej porze, ale myślałam, że jest czyjeś- jak na standardy bezdomniaków wygląda bardzo OK.

W łapaniu oczywiście w miarę potrzeby i możliwości pomogę... mam nadzieję, że sprawa nie jest bardzo pilna i to fałszywy alarm.

propozycję pomocy oczywiście podtrzymuję.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt sie 12, 2011 21:20 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne PLN € $ za operację Gersi !!!

Gersia zjadła dziś ponad kilo mięcha z puszki, sporo piła i 3 razy dała się podnieść i podtrzymywana na ręczniku poszła na spacer. ale jest jeszcze bardzo obolała i prawdopodobnie otępiała od środków przeciwbólowych i najchętniej po prostu śpi...

jutro trafią do mnie 3 kociaki, szczepione, podobno zdrowe i bardzo miłe. prośba o DT, bo ja naprawdę nie mam gdzie...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt sie 12, 2011 21:36 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne PLN € $ za operację Gersi !!!

My dzisiaj operowaliśmy w Łomiankach - jakiś czas temu na FB poproszono nas o pomoc w wyłapaniu kotki i jej 4 maluchów.
Zrobiliśmy sensację na pół gminy ;) Co chwila kolejna osoba przychodziła pokibicować akcji, pogadać, poudzielać dobrych rad ;)
Ale wynik nie jest zły. Złapały się wszystkie malce (2 szylki, rudo-biały i krowiasty), pojechały na DT. Dla 2 jest wstępnie zaklepany DS.
Nie złapała się matka, niestety nie była zainteresowana jedzeniem, łapanie na kociaki też nie poskutkowało. Ale okazało się, że dokarmiająca ją babka sama miała zamiar na nią polować, nawet skombinowała już klatkę-łapkę. Także łowy na kocicę będą trwać, już bez nas. Oby z sukcesem :ok:
A my jesteśmy dokumentnie podziabani przez komary :|
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob sie 13, 2011 6:59 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne PLN € $ za operację Gersi !!!

nie wiem czy to Cię pocieszy, ale ja zostałam kompletnie podziabana przez komary we własnym łóżku... o 3 w nocy wstawałam po hydrokortyzon, bo spuchłam jak bania...
Obrazek

jopop

Post » Sob sie 13, 2011 21:12 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne PLN € $ za operację Gersi !!!

dotarły do mnie wspominane od prawie 2 miesięcy (czyli prawie od urodzenia kociaki). 3 kocurki - 2 czarne i jeden z białymi dodatkami.

szczepione, zdrowe, oswojone, tłuste ;) BARDZO nie chcą siedzieć w klatce. Komu miziaki?
Obrazek

jopop

Post » Pon sie 15, 2011 12:02 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne PLN € $ za operację Gersi !!!

Dom dla Fivkowej dziewuni .Ktos ma?
viewtopic.php?f=13&t=131728&p=7835763#p7835763
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon sie 15, 2011 20:01 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne PLN € $ za operację Gersi !!!

wystawiłam bazarek dla Jokota:
viewtopic.php?f=20&t=131759
Obrazek

Morela80

Od: Śro gru 14, 2005 15:51

Post » Pon sie 15, 2011 20:44 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne PLN € $ za operację Gersi !!!

3 kocurki pilnie szukają DT. szczepione, wydają się zdrowe, zadbane, miłe, tłuste rozrabiaki ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

to jest Kubuś, trochę poraniony kocur zgarnięty z ulicy. bardzo miły, szuka DT. wykastrowany, wczoraj szczepiony

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a to malutka koteczka, która na razie potrzebuje kciuków, bo ma potężną biegunkę. a, jeszcze wsparcia na badania, bo musimy ją porządnie przebadać, na razie nie wiadomo co się dzieje.

Obrazek
Obrazek

jopop

Post » Pon sie 15, 2011 20:46 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne PLN € $ za operację Gersi !!!

tylko kciuki :ok: :oops:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon sie 15, 2011 21:41 Re: Fundacja "JOKOT"-DAJ TYMCZAS kociakowi lub staremu burasowi!

A. POTRZEBNE ŁAPANKI
Aleba pisze:Zgłoszone miejsca na łapanki, można sobie wybierać ;)
1. Gomulickiego i okolice
2. Mianowskiego
3. Legionowo
Zapisy przyjmuję!

jopop pisze:+ Krasiczyńska (kociaki)
+ Rzeczna czy jakoś tak (tam skąd jest Dalma, Wyżliczka i Rogatek) - pewnie kociaki też
+ Ciszewskiego
+ Grodzieńska
+ SGGW
+ Wileńska (ze 3 miejsca)
+ Rondo Starzyńskiego

+ Korotyńskiego bodajże (Ochota)

B. POTRZEBNY TRANSPORT 2 KOTEK W OKOLICE PŁOŃSKA

C. POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE DLA:
1. Bura - wysterylizowana, szczepiona, odrobaczona. lubi głaskanie i daje się brać na ręce, ale przestraszona potrafi też jeszcze syknąć. żarłok ;)
Obrazek

2. Mała - wysterylizowana, szczepiona, odrobaczona. lękliwa ale kompletnie nieagresywna, przez żołądek można ją nieźle przekupić ;)
Obrazek

3. Paris - starszy kocur, kastrat, szczepiony, odrobaczony, pieszczoch, dolecza zębodoły po usunięciu gnijących kłów
Obrazek

4. Hilton - starszy kocur, kastrat, szczepiony, odrobaczony, pieszczoch, po usunięciu części zębów, wymaga kontroli stanu nerek!
Obrazek

5. Gerson - miły młody kocur, kastrat, szczepiony, odrobaczony
Obrazek

6. Mila - przemiła kotka bez oka, szczepiona, w najbliższym czasie czeka ją operacja oczodołu i sterylka.
Obrazek

7. Kubuś - lekko poraniony przemiły kocur, kastrat, szczepiony
Obrazek

8-10. 2-miesięczne kocurki, przemiłe, szczepione, zdrowe, odrobaczone
Obrazek Obrazek Obrazek

11-15. 3-miesięczne kociaki - 3 kotki (czarna i 2 bure) i 2 kocurki (bure), szczepione i odrobaczone, lekko podsrywające - na razie dzikuski, ale bez przesady. Do oswojenia w kilka dni.
Obrazek Obrazek

16. Lucek vel Zorro - 2-letni kocur, kastrat, szczepiony i odrobaczony, który szuka domu z powodu choroby opiekuna. Uwaga - PODOBNO zdarzały mu się ataki agresji, trzeba to koniecznie zweryfikować przed adopcją. PILNE!
Obrazek

17. Whiskasowa kotka - ok. 1-2-letnia kotka, sterylizowana, miła, choć chętnie szefuje. PILNE, bo obecność kotki zestresowała chorego rezydenta!
Obrazek

no i Gersia - ponad 10-letnia suka, spokojna, po sterylce i operacji guzów sutka...
Obrazek
Obrazek

jopop

Post » Pon sie 15, 2011 23:16 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne PLN € $ za operację Gersi !!!

Na razie mogę pomóc tylko wystawiając bazarek. Mam fajną puszkę RC, powinna zejść bez problemu, bo ostatnio chyba deficyt na puszki. Ponieważ nie mam zbytniej głowy do bazarków, podrzucajcie od czasu do czasu, żeby osiągnęła jakąś konkretną cenę. Tu link:
viewtopic.php?f=20&t=131768&p=7838492#p7838492

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto sie 16, 2011 5:12 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne PLN € $ za operację Gersi !!!

Witam :D
Asiu właśnie napisałam do Ciebie na pw. Co prawda nie mamy doświadczenia, ale z małą pomocą (doradztwo) powinniśmy dać radę :ryk:
Ze swojej strony na pewno dajemy opiekę i miłość, gorzej tylko będzie z adopcjami -tu musielibyśmy prosić o pomoc :oops:
Ostatnio edytowano Wto sie 16, 2011 11:05 przez Hania66, łącznie edytowano 1 raz

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Wto sie 16, 2011 6:16 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne PLN € $ za operację Gersi !!!

Haniu - bez zdjęcia nie pójdzie ;) ale oczywiście oferta jest fajna :) i myślę, że ta trójeczka jest znakomita na początek. czekam tylko na wyjaśnienie czy jeden z nich nie trafi od razu do DS, dziś powinnam to wiedzieć.

to zaczynam kombinować nad transportem ;) zresztą i tak muszę kogoś w tej sprawie napaść, bo chcę zrobić kilku kotom przegląd :twisted: ciekawe czy Afron1 już wróciła, chyba tylko ona ma wystarczająco duże auto :twisted: będę litościwa, zaczekam z telefonem do jakiejś przyzwoitszej godziny :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Wto sie 16, 2011 7:22 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne PLN € $ za operację Gersi !!!

Widziała Afron1 wczoraj na forum :twisted: - :ok: za DT i DS :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto sie 16, 2011 7:40 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne PLN € $ za operację Gersi !!!

Za domki :ok: :ok: :ok:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

[poprzednia][następna]