BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 27, 2011 20:34 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

jasdor pisze:Miałam 9 kotów w śmierdzącej, brudnej, piwnicy u starej baby. Kotów kompletnie nie rokujących. Miały opiekunkę, ktora ich nawet nie pogłaskała, nawet nie dotknęła, bo się ich bala. Nie dziwię się, bo trzy osoby na sterylce nie dawały sobie z nimi rady. Myśląc kategoriami "miejsca bytowania" powinny tam zdechnąć. W tej chwili z 9 zostały tylko 3, reszta w wyszukanych domach - oswojone. Miejsce bytowania - nie zawsze jest dobrym miejscem dla kota, zwłaszcza dla takiego, na którego czekał DT - ale go nie dostał, BO NIE.
Oczywiście, że się zajmuję, oprócz tego pracuję, mam rodzinę, swoje koty i dużo zajęć - tak jak Wy.

Białystok to miasto 300 tysięczne i piwnic ma trochę więcej niż niż w Krośnie, więc bądź uprzejma zająć się swoimi kociastymi, w swojej piwnicy i daj spokój dziewczynom z Kotkowa. Wystarczy nam zjadliwa Erin, która się bardzo nudzi i całą swoją energię, zamiast wyładować na rzeczy pozytywne, to wyładowuje na kąśliwe uwagi pod kątem ludzi co coś robią, a nie tylko siedzą przy kompie i tłuką bezmyślnie w klawisze.

bibi33

Od: Pon cze 28, 2010 18:32

Post » Pt maja 27, 2011 20:35 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Będę nadal myślała kategoriami "miejsce bytowania",a nie kategoriami "MOJA RACJA JEST NAJMOJSZA" :mrgreen: :mrgreen:

fasolus

Od: Czw maja 06, 2010 16:33

Post » Pt maja 27, 2011 20:38 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Erin pisze:
1969ak pisze:Na początku mojej współpracy z białostockimi kociarami (wtedy jeszcze nie było mowy o Kotkowie) poznałam Cię jako jedną z pierwszych. Woziłam Ciebie i Twoje koty do lecznicy na Wesołej - wiem, wiem stare czasy. Teraz leczysz w Zwierzaku.

A o których to moich kotach mowa? Bo jakoś sobie nie przypominam :twisted:
I w której lecznicy leczę swoje zwierzaki, to tylko i wyłącznie MOJA sprawa.
I teksty w stylu: "my przecież się znamy z Miau" proszę zostawić sobie dla kogoś innego.
Ja z Kotkowem od dawna nie chcę mieć nic wspólnego. Moi podopieczni tym bardziej.
Lecz sobie gdzie chcesz, nie moja sprawa. Po prostu przypominam Ci gdzie Was woziłam. A propos - moim zdaniem bardzo dobrze zrobiłaś, że zmieniłaś lecznicę.

Erin pisze:
1969ak pisze:Była też jakaś impreza w TV Białystok, też tam razem pojechałyśmy. Była tam zbiórka na TOZ, przebrałaś się w kostium jakiegoś zwierzaka.

A to już jest naprawdę ciekawe :lol:
Radzę odświeżyć sobie pamięć. I przestać mylić osoby, których imiona zaczynają się na literę "I".
Erin pisze:A ja a propos akcji telewizyjno-sklepowych: kto się jutro wybiera do TVP?
Ja będę od 11-ej, tak Monia? Zapisałaś mnie?
Wysłany: Sobota 13.09.2008, 10:22:49
Erin pisze:Akcja zakończyła się po 15-ej, uzbierałyśmy ponad 300 zł - dokładne dane ma Iwona. Może to nie za dużo, ale zawsze coś.

Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc :)
Pozdrawiam Was serdecznie!
Wysłany: Niedziela 14.09.2008, 19:38:25

1969ak pisze:Jakbyś chciała moje imię i nazwisko to na pw mogę wysłać skan przelewu na Twoje konto. Pewnie w historii mojej poczty mam też e`maile od Ciebie.
.
Nie ma sprawy. Przelew odszukam i odeślę.
W poniedziałek będzie.[/quote]
Erin pisze:
1969ak pisze:Trzymamy :ok: :ok: :ok:

Ten zabieg na koszt TOZ czy trzeba zbierać pieniądze?

Ula Obrazek
Zabieg pójdzie na koszt TOZ-u.
Czyli wiesz kim jestem :D
Ostatnio edytowano Pt maja 27, 2011 20:39 przez 1969ak, łącznie edytowano 1 raz
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pt maja 27, 2011 20:39 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Bibi, a co takiego Kotowo robi? Oprócz usypiania kotów i wywalania ich z powrotem na ulicę?
Jeszcze raz postuluję o DOKSZTAŁCENIE SIĘ w temacie. I dopiero potem o wypowiadanie się.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt maja 27, 2011 20:44 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Erin pisze:Bibi, a co takiego Kotowo robi? Oprócz usypiania kotów i wywalania ich z powrotem na ulicę?
Jeszcze raz postuluję o DOKSZTAŁCENIE SIĘ w temacie. I dopiero potem o wypowiadanie się.

A co Erin robi?
Gdzie można poczytać?

fasolus

Post » Pt maja 27, 2011 20:50 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Erin pisze:Przepraszam, a co w tym jest dobrego?
Ze kotka została wywalona z powrotem na bruk?
A drugi miot został uśpiony, pomimo tego, że zgłaszały się DT?
To jest dobre? W takim razie gratuluję dobrego samopoczucia :piwa:

Erin, czytaj ze zrozumieniem.
Ślepy miot nie miał DT. Rozumiesz? Zacytuj mi proszę miejsce gdzie ktoś pisze że przyjmie ŚLEPY MIOT.

Kotka nie została wywalona na bruk. UCIEKŁA karmicielce.
pinokio oferowała DT. Znasz pinokio? wiesz jak trudną ma sytuację?
My wiemy - w tamtym roku jej kociaki były u nas w DT (min karłowata Żabcia od Czarnulki - leczona i diagnozowana bardzo długo, był też maluch z białaczką i kilka ostatnio kotków wystawionych na stronie które znalazły dom)

Poza tym naprawdę robisz krecią robotę. Nie znasz nas. Zatargi które miałaś były z TOZem. Kotkowo jest bytem odrębnym- ja widziałam Cię raz w życiu na Mruczeniu i nie przypominam sobie, żebyśmy się kłóciły...

Gwoli informacji nasze działania są jawne.
Wszystkie "dokonania" na 1 stronie każdego wątku.
Ostatnia aktualizacja to (od roku 2007, na początku bez wsparcia, potem z TOZem, potem już jako Kotkowo)
Udało się wysterylizować 657 kotek
Wykastrować 88 kocurków
Dom znalazło 1645 kotów
( i kilka piesków )

Nikt nie ukrywa tego, że sterylizujemy też kotki aborcyjnie, usypiamy ślepe mioty a koty w agonii poddajemy eutanazji.
Takie już jesteśmy nieludzkie :evil:

Poza tym NIKT ci nie bronił iść z karmicielką rozmawiać. Nie jej grozić tylko rozmawiać. Zrobiły to Ewa, Kasia i Bogusia. Dzięki nim kociaki są bezpieczne a kotka więcej nie będzie się kocić. NIe dzięki Tobie i Twojemu pisaniu.
Pewnie, napiszesz, że nie mogłaś ich zabrać. Pinokio też zapewne nie bardzo mogła ale czuła się zobowiązana bo to ona je znalazła... Tak więc jeśli masz ochotę - otwarta droga - kotkę możesz iść, zabrać i oswajać. Klatkę możemy pożyczyć.
Ostatnio edytowano Pt maja 27, 2011 20:57 przez aga&2, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt maja 27, 2011 20:53 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

1969ak pisze: Lecz sobie gdzie chcesz, nie moja sprawa. Po prostu przypominam Ci gdzie Was woziłam. A propos - moim zdaniem bardzo dobrze zrobiłaś, że zmieniłaś lecznicę.

Jeszcze raz powtórzę - nie przypominam sobie, żebyśmy były na "ty".
I proszę przestać kłamać, bo to bardzo nieładnie.

1969ak pisze:
Erin pisze:
1969ak pisze:Była też jakaś impreza w TV Białystok, też tam razem pojechałyśmy. Była tam zbiórka na TOZ, przebrałaś się w kostium jakiegoś zwierzaka.

A to już jest naprawdę ciekawe :lol:
Radzę odświeżyć sobie pamięć. I przestać mylić osoby, których imiona zaczynają się na literę "I".
Erin pisze:A ja a propos akcji telewizyjno-sklepowych: kto się jutro wybiera do TVP?
Ja będę od 11-ej, tak Monia? Zapisałaś mnie?
Wysłany: Sobota 13.09.2008, 10:22:49
Erin pisze:Akcja zakończyła się po 15-ej, uzbierałyśmy ponad 300 zł - dokładne dane ma Iwona. Może to nie za dużo, ale zawsze coś.

Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc :)
Pozdrawiam Was serdecznie!
Wysłany: Niedziela 14.09.2008, 19:38:25

Rozmiem, że ten, pożal się Boże wywód, ma być dowodem na to, że ja byłam przebrana w strój zwierzaka i żebrałam o pieniądze?
OK - tu jest odpowiedź :arrow: Która z nich to ja? :lol: :lol: :lol:
Pytanie za 100 punktów :D NIestety, Kotokowo NIE ZNA odpowiedzi prawidłowej.
Miniaturka powiększa się do rozmiarów pełnego zdjęcia 8)
Obrazek

Obrazek

Erin

Post » Pt maja 27, 2011 21:04 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

aga&2 pisze:
Erin pisze:Przepraszam, a co w tym jest dobrego?
Ze kotka została wywalona z powrotem na bruk?
A drugi miot został uśpiony, pomimo tego, że zgłaszały się DT?
To jest dobre? W takim razie gratuluję dobrego samopoczucia :piwa:

Erin, czytaj ze zrozumieniem.
Ślepy miot nie miał DT. Rozumiesz?

Bo aga&2 tak twierdzi?
No cóż, aga&2 w przeszłości twierdziła różne rzeczy .. nie koniecznie mające pokrycie w rzeczywistości.

aga&2 pisze:Kotka nie została wywalona na bruk. UCIEKŁA karmicielce.
pinokio oferowała DT. Znasz pinokio? wiesz jak trudną ma sytuację?
My wiemy - w tamtym roku jej kociaki były u nas w DT (min karłowata Żabcia od Czarnulki - leczona i diagnozowana bardzo długo, był też maluch z białaczką i kilka ostatnio kotków wystawionych na stronie które znalazły dom)

Wiecie? Napradwdę? A to bardzo ciekawe.
A jeszcze bardziej ciekawe jest, że kociak z Felv pod waszą opieką przeżył.
Bo jakiś czas temu słyszałam od jednego z wetów, że miałyście dodatnią kotkę i chcecie ją uśpić.
Co było dalej, nawet nie chcę wnikać :roll:

aga&2 pisze:Poza tym naprawdę robisz krecią robotę. Nie znasz nas. Zatargi które miałaś były z TOZem. Kotkowo jest bytem odrębnym- ja widziałam Cię raz w życiu na Mruczeniu i nie przypominam sobie, żebyśmy się kłóciły...

No coś podanego - radzę sobie odświeżyć pamięć.
Bo ja pamiętam jeszcze przynajmniej trzy sytuacje, w których miałam tę wątpliwą przyjemność widzieć się z aga&2.
Raz pod lecznicą na Wesołej, kiedy to aga@2 udała, że mnie nie widzi. Drugi raz w tejże lecznicy, kiedy to aga@2 pytała niejaką Bożenkę T., dlaczego Erin nie chce z aga@2 rozmawiać (to było po przejęciu prze Erin Plamusi). I trzeci raz w ubiegłym roku - kiedy aga@2 na wystawie kotów udawała, że Erin nie zna, ale działaczki Kotkowa bardzo skwapliwie nagabywały Erin o datek na rzecz ww. :twisted:
Ostatnio edytowano Pt maja 27, 2011 21:07 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Erin

Post » Pt maja 27, 2011 21:05 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Erin pisze:
1969ak pisze: Lecz sobie gdzie chcesz, nie moja sprawa. Po prostu przypominam Ci gdzie Was woziłam. A propos - moim zdaniem bardzo dobrze zrobiłaś, że zmieniłaś lecznicę.

Jeszcze raz powtórzę - nie przypominam sobie, żebyśmy były na "ty".
I proszę przestać kłamać, bo to bardzo nieładnie

1969ak pisze:
Erin pisze:
1969ak pisze:Trzymamy :ok: :ok: :ok:

Ten zabieg na koszt TOZ czy trzeba zbierać pieniądze?

Ula Obrazek
Zabieg pójdzie na koszt TOZ-u.
Czyli wiesz kim jestem :D

I jeszcze
Erin pisze:
1969ak pisze:Nieustająco trzymam :ok:

Ula, bardzo Ci dziekuję! Kochana jesteś! Obrazek

Kolejne
Erin pisze:
1969ak pisze:Już jesteśmy w domu.
Jesteśmy gotowi jutro po południu (tzn. najwcześniej po 16) wziąć tymczaska. Jakby co to mój nr kontaktowy jest znany. Jakby to miałby być mały dzikusek będziemy potrzebowali rad :)

Ula, nie ma sprawy, służę uprzejmie :D
szukać dalej?
Nudzi mnie rozmowa z osobą, która nie umie czytać ze zrozumieniem :roll:

Kotkowo zna prawidłową odpowiedź ale jeżeli chodzi o mnie to już koniec dyskusji. Niestety Iza, jak w wielu innych wątkach nie masz argumentów.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Post » Pt maja 27, 2011 21:11 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Po raz ostatni grzecznie proszę o nie tykanie mnie.
Argumentów w stylu Kotkowa nie będę przytaczać - szkoda czasu.
W poniedziałek przelew będzie na pani koncie.

Erin

Post » Pt maja 27, 2011 21:16 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Erin pisze:Po raz ostatni grzecznie proszę o nie tykanie mnie.
Argumentów w stylu Kotkowa nie będę przytaczać - szkoda czasu.
W poniedziałek przelew będzie na pani koncie.
Powtarzam - jak widać Pani Izo rozpoznaje mnie Pani :D
Obrazek

1969ak

Post » Pt maja 27, 2011 21:17 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

:lol: :lol: :lol:

Erin

Post » Pt maja 27, 2011 21:20 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Erin gdzie można poczytać co robisz dla kociastych??

fasolus

Post » Pt maja 27, 2011 21:27 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Erin pisze:Bibi, a co takiego Kotowo robi? Oprócz usypiania kotów i wywalania ich z powrotem na ulicę?

Kotkowo jeszcze wyprasza z wątku nieproszonych gości, którzy zamiast zajmować się swoimi kotami, w swoim mieście, w swoich piwnicach ośmielają się wypowiadać na temat białostockich kotów :mrgreen:
bibi33 pisze:Białystok to miasto 300 tysięczne i piwnic ma trochę więcej niż niż w Krośnie, więc bądź uprzejma zająć się swoimi kociastymi, w swojej piwnicy i daj spokój dziewczynom z Kotkowa. Wystarczy nam zjadliwa Erin, która się bardzo nudzi i całą swoją energię, zamiast wyładować na rzeczy pozytywne, to wyładowuje na kąśliwe uwagi pod kątem ludzi co coś robią, a nie tylko siedzą przy kompie i tłuką bezmyślnie w klawisze.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt maja 27, 2011 21:30 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Erin pisze::lol: :lol: :lol:
Jak widać to standardowa reakcja na konkretne argumenty. Niestety w wielu wątkach to się powtarza.
Obrazek

1969ak

[poprzednia][następna]