KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 01, 2011 9:05 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

a tu nasza Nadia kotka po wypadku, jest u nas w domu. Bardzo miziasta, slodka kicia, pozwala na wszystko, żadnej agresji cichutko tylko czasem się skarży bo pewnie nózka jeszcze boli. Chcemy by troszkę się rozruszała i powoli chodziła, oczywiście pod kontrolą

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie maja 01, 2011 9:12 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:
gosiakot pisze:
jadziaII pisze:Jednak z tego co pisze Alienor to Gracji lepiej odpowiada suche z/d z Royala wiem ze to drogie jedzenie ale kocina cos jesc musi.
Szkoda ze to z Hilsa jej nie pasuje bo jest cala 2 kg torba ale co zrobic :(
Ok 10 maja pojedziemy z nia do kontroli czyli po 2-ch tyg. :/

Jadziu dziś kupiłam dla Gracji 5 saszetek mokrego jedzonka oraz 5 mokrych pasztecików RC dla wrażliwców .Zobaczymy co Gracja na to :)

Jesli to jedzonko jest dla alergikow to ok., a czy bedzie jej smakowac to sie okaze, jeszcze jedna puszeczka z/d jest w szafce takze 1/2 dziennie dawac.
Gosiu a czy moze bylo hypoelegenig Royala?

Tak dzis zostala wyadoptowana Sake tym ludziom co byli umowieni, mam prosbe Gosiu czy ktos moglby miec oko na nich i kontakt czy wszystko ok.
Pan nie internetowy wiec nie bedzie pisal za to obiecal ze bedzie tel.informowal no zobaczymy.

Jadziu, postaram się dowiedzieć co i jak z Sake też mi bardzo zależy na tym czy wszystko w porządku. Jak będzie potrzeba mogę się nawet przejść do tych państwa. Sake to delikatny , łagodny kotek, koniecznie musi mieć udaną adpocję.
Karma sucha dla alergików jest w alaskanie , ale nie brałam bo wiedzałam że jest ten hill's.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie maja 01, 2011 11:27 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:a tu nasza Nadia kotka po wypadku, jest u nas w domu. Bardzo miziasta, slodka kicia, pozwala na wszystko, żadnej agresji cichutko tylko czasem się skarży bo pewnie nózka jeszcze boli. Chcemy by troszkę się rozruszała i powoli chodziła, oczywiście pod kontrolą

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

sliczne biedactwo :cry:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Nie maja 01, 2011 13:47 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

herzpl pisze:
Filomen pisze:a tu nasza Nadia kotka po wypadku, jest u nas w domu. Bardzo miziasta, slodka kicia, pozwala na wszystko, żadnej agresji cichutko tylko czasem się skarży bo pewnie nózka jeszcze boli. Chcemy by troszkę się rozruszała i powoli chodziła, oczywiście pod kontrolą

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

sliczne biedactwo :cry:

dokładnie jak piszesz ... :1luvu: śliczne biedactwo
:ok: trzymam za szybki powrót jej do formy :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Nie maja 01, 2011 15:56 Re: KC

No i po niedzielnym maratonie dyzurkowym :D Koty nakarmione wymyziane i w koncu leniwie patrzyly kiedy juz pojdę bo chcialy pospac :mrgreen: A ja dzisiaj wypgilam kawke w milym towarzystwie Gremlinow :ryk: te koty tak sie zmienily- takie myziaki ze czasami kolan brakuje. Gapa fajnie sie zaaklimatyzowal. To zdecydowany milosnik Whiskasa tak jak Gremliny zreszta. Gapa byl glodny nie widzialam miski z jego sucha Purina,jak mu nasypalam to odrazu zjadl pol michy
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie maja 01, 2011 16:33 Re: KC

Gracja ladnie zjadla suche,rano miseczka byla prawie pusta. Mokre 1/2 puszeczki zjadla na dwa razy tez bez grymaszenia kupa bylą ale raczej rzadka. Gracja jest taka lagodna i spragniona glaskow chociaz na rekach za dlugo nie posiedzi. COFFI i Joziu nieszczesliwi bez mokrego jedzonka. Napelnienie misek do boksów graniczy z cudem :twisted: bo dwa glodomory na widok miski i puszki gotowe sa fruwac byle cos liznac :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Nie maja 01, 2011 17:04 Re: KC

Natomiast niby dzicz w klatce jak dzisiaj dala sie wziasć na rece i dala sobie wlac lekarstwa do pyszczka. Pani Magda z corka od Dody byla i nakarmiona strzykawka bo nie je :( Ale bylo bez problemow. To juz bardziej dzika jest ta mloda burania w boksie :twisted: Kotka w dolnym boksie- dziczka nie wychodzi z kontenerka przy nas ale mokre z wczoraj zjadla
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie maja 01, 2011 17:17 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

zadzwoniła do mnie pani, ze natychmiast chce oddać dwa koty, w tym jeden Anglik. Mowie, że chyba Brytyjczyk, a ona, ze nie, że Anglik 8O okazało się, ze to kot europejski przywieziony z Anglii, dachowiec jak większość naszych. Nie przyjmuje argumentów, musi oddać. Kazałam koty zaszczepić i po 10 dniach najwczesniej mozemy przyjąć wraz ze zobowiązaniem pokrywania kosztow utrzymania,

Filomen

Post » Nie maja 01, 2011 17:21 Re: KC

:evil:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie maja 01, 2011 18:06 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

czyli nowa rasa kota :evil:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie maja 01, 2011 18:46 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:zadzwoniła do mnie pani, ze natychmiast chce oddać dwa koty, w tym jeden Anglik. Mowie, że chyba Brytyjczyk, a ona, ze nie, że Anglik 8O okazało się, ze to kot europejski przywieziony z Anglii, dachowiec jak większość naszych. Nie przyjmuje argumentów, musi oddać. Kazałam koty zaszczepić i po 10 dniach najwczesniej mozemy przyjąć wraz ze zobowiązaniem pokrywania kosztow utrzymania,

A jakaż to nagląca przyczyna sprawiła, że tak bardzo musi :evil: ?
A przede wsztkim czy zgodziła się na szczepienie i pokrycie kosztów? Nie podrzuci pod schron albo do lasu?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie maja 01, 2011 20:40 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

zgodziła się zaszczepić i pokryć koszty
raczej z tonu wnioskuje, że to przeżywa, choc naprawdę nie wiem jak miziasty koteczek, który śpi przytulowny do głowy swojej pani zniesie najlepsze nawet warunki w Chatce,

załamują mnie Ci ludzie, nie widzą, że kot czy pies oprócz jedzenia i miejsca do spania potrzebuje miłości i sam tą milość i ufnośc bezgranicznie daje :cry: :cry: :cry:

Filomen

Post » Pon maja 02, 2011 10:20 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:zgodziła się zaszczepić i pokryć koszty
raczej z tonu wnioskuje, że to przeżywa, choc naprawdę nie wiem jak miziasty koteczek, który śpi przytulowny do głowy swojej pani zniesie najlepsze nawet warunki w Chatce,

załamują mnie Ci ludzie, nie widzą, że kot czy pies oprócz jedzenia i miejsca do spania potrzebuje miłości i sam tą milość i ufnośc bezgranicznie daje :cry: :cry: :cry:

masakra... jak tak można... :evil: :cry:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon maja 02, 2011 11:55 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ostatnio oglądałam reportaż o tym, jak ludzie oddają dzieci wzięte do rodziny zastępczej. Te dzieci są potem tak psychicznie zranione, że już praktycznie nie mają szans na dojście do siebie. A oddają z powodów błahych, typu pobrudzenie się w przedszkolu czy coś takiego. Mimo że wcześniej przeszli weryfikację i szkolenie, badania psychologiczne, zaufał im sąd. Oddają dzieci, to czemu mieliby nie oddać kota :roll: Wg mnie to podobna skala bezduszności...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon maja 02, 2011 12:10 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

S ja byłam dzisiaj z Bigiem u lekarza.
Znowu ma infekcję oczka tym razem prawego.
Normalnie nie mogę jaki to strachulec lekarzowy i podawaniolekowy :evil: histeryk do n-tej potęgi.
Wziełam tez receptę i wykupiłam corneżel dla Gremlinów.
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]